Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
už dlouho jsem sledovala vaše diskuse pouze jako „šmírák“ bez přihlášení. Mám to za pár a už nevím , co s sebou. Takže doufám, že se někdo připojí k mé diskusi a budeme nadávat na poslední dny spolu ![]()
ahoj, já mám sice ne pár posledních dnů, ale týdnů, avšak už teď bych nejradši rodila a to s velkou radostí.. už mě na tom nic netěší, necítím se dobře ani dobře nevypadám…zkouším vše možný, ale bohužel mám prý hlavičku hodně vysoko, tvrdnutí absolutně žádný…zato nohy a ruce jak vodní melouny!! ![]()
To znám.
Já ten konec nesnášela. Nemohla jsme se hnout, nic pořádně udělat, byla jsem příšerně nateklá, hnus. A strašně se těšila na porod. Holky nezbývá, než to vydržet, ono to jednou skončí. ![]()
Nevim, jestli se mi podaří přidat správně příspěvek …
Kdy máš termín? Já už blbnu s porodem asi 2 měsíce. nejdřív jsem se bála, že porodím předčasně, ted zas bojím, že neporodím vůbec
A dítě ze mě vypadne až bude čas jít na střední školu.
Ahojky holky, taky se přidávám…do porodu mám ještě 50 dní, ale už je to fakt dlouhý. Nejraději bych se nechala tak na měsíc uspat, pak probudit a porodit.
Už aby ty drobečci byli u nás ![]()
Taky to znám a držím vám palce holky, ještě jsem skoro dvy týdny přenášela, fakt otrava!! všichni říkají „odpočívej a pořádně se vyspi“, ale on se člověk stejně moc nevyspí a raději už by měl všechno za sebou..tak ať vám to všem brzy uteče!! ![]()
no já mám termín 14 listopadu… ale chtěla bych rodit fakt klidně hnedle…
Gabi a taky tě třeba ty nateklý ruce i bolely? sem to dneska říkala doktorce a ta mi na to opáčila: " hmmm.." takže jako prostě nevím.. nic nepomáhá ani nohy nahoře ani studený obklady ani voda.. nic, a to piju fakt hodně.. ![]()
Já mám do termínu necelé 3 týdny ale už si teda připadám jak velryba ![]()
Všude vleze nejdřív moje břicho, pak dlouho nic a pak já ![]()
Pipsy, kdy máš termín?
tinuviel píše:
Taky to znám a držím vám palce holky, ještě jsem skoro dvy týdny přenášela, fakt otrava!! všichni říkají „odpočívej a pořádně se vyspi“, ale on se člověk stejně moc nevyspí a raději už by měl všechno za sebou..tak ať vám to všem brzy uteče!!
Nejhorší je právě to čekání, že to může být každou chvilku. Já mám poslíčky každý den. A opravdu každý den si říkám, že je to asi ono (rodím po druhé). A ono nakonec nic. Je to dost unavující - navíc chudák manžel a okolí, které neustále obtěžuji svým vzdychání.
Gabrielaaa píše:
no já mám termín 14 listopadu… ale chtěla bych rodit fakt klidně hnedle…Gabi a taky tě třeba ty nateklý ruce i bolely? sem to dneska říkala doktorce a ta mi na to opáčila: " hmmm.." takže jako prostě nevím.. nic nepomáhá ani nohy nahoře ani studený obklady ani voda.. nic, a to piju fakt hodně..
Gábi mě nebolely ruce, ale nohy. To byl hnus. Ono asi nic nepomůže, někdo prostě zadržuje hodně vody, já neobula ani žádný boty, chodila jsem jak blbec pořád v sukni, tílku a k tomu crocsy - to byl jedinej outfit, který mi byl.
Vypadala jsem příšerně, ale co. Vtipné bylo, když jsem nastupovala do porodnice, vytáhla jsem si z tašky přezůvky a já je na ty nohy neobula.
Spravilo se to až porodem. V porodnici jsem nechala 10kg, pak to šlo dolů hodně rychle, po tom měsíci jsem už vypadala tak nějak normálně (žádné nateklé ruce, obličej …).
Mně teda spaní nedělá problémy. Sice mě berou křeče do nohou a lítám na záchod, ale to je tak 2-3× za noc a zbytek chrním a to klidně do 9 hodin ![]()
Gabrielaaa: no to tě chápu, já u prvního těhotenství přibrala 25 kg a to jsem nebyla žádná kostra ani před těh. a moc dobře si pamatuju ty otlačený kosti. Noci úplně na prd… máš můj soucit.
Hm, což o to já bych taky spala, pořád. Ale mám doma ještě dvouletou dcerku a ta nemá pochopení pro mé válení ![]()