Nekvalifikované práce, váš názor?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak já vzpomínám na brigádu v penzionu s vyhlášenou restaurací! Nejlepší práce ever. Sice fyzicky náročná, ale nebyla jsem přímo na place v restauraci, takže jsem nemusela interagovat s těmi nejnáročnějšími zákazníky. A upřímně, obdivovala jsem a obdivuju ty, co to mají nastálo. Svoji vysoce kvalifikovanou výzkumnou práci bych si ráda občas vyměnila za to mytí záchodků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Hodně hloupá myšlenka. Radši nikam nelez, co kdyby tě někdo viděl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opovržení jakýmkoliv zaměstnáním se mi hnusí. Každá práce je potřebná, a pokud není jiná možnost, vybírám si z toho, co je v daný moment realizovatelné.
Neznám moc lidí, kteří by někým pohrdali z důvodu méně kvalifikované práce. Navíc jsem potkala i vzděláné lidi, kteří takto z různých důvodů krátkodobě pracovali. Měla jsem známého, měl důchod, rentu o armády, byl to inženýr, a pracoval takto ve specializovaném obchodě, aby mohl vozit domů denně manželku, která neměla odpracováno na důchod. Ona pracovala poblíž v úplně obyčejném hypermarketu. Bydleli poměrně daleko.
Kdyby ze dne na den vymizeli popeláři, pekaři a podobně, váleli bychom se v odpadcích a neměli bychom, co jíst nebo jak si to představuješ
.
Kdybych na to měla zdravotně, fyzicky zatím mám, zkušenosti s koňmi také a neměla bych závazky, šla bych klidně na rok svážet dřevo s koňmi do lesa.
Vyčistila bych si hlavu a brala bych to i jako způsob hlubšího sebepoznání.
- Citovat
- Upravit
Znám víc lidí s VŠ, kteří chodí na tyto „manuální profese pro hloupé“ jelikož je to i forma relaxu. Nemusíš nad ničím moc přemýšlet a jen přidáš pohyb.
Já osobně jsem dělal naprosto všechno. Proto jako vedoucí se umím dobře vžít do podřízených než někdo, kdo jde rovnou ze „školy za stůl“. A žádná práce není méněcenná nebo taková, aby člověk měl ohrnovat nos.
Hrozně rád bych si vyzkoušel práci v tridicce odpadů, kovosrotu apod. ![]()
Spousta vedoucích razí, že manuální práce je fuuuj. Ale když já natáhnu montérky, rukavice a jdu ukázat někomu, „že to jde a má to udělat takto“, tak už přestává mít blbý řeči a výmluvy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tipy na zajimavejsi brigadu se budou odvijet od toho, co vlastne umis, a to nepises.
Za me - at si kazdy vydelava, jak uzna za vhodne. Jestli nad nekym ohrnuju nos, tak jsou to lidi, co radsi sosaji od nas ostatnich davky misto, aby makli. Nevim, co by me muselo prastit do hlavy, abych se ofrnovala nad nekym, kdo pracuje, at je to jakakoliv prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje známá-učitelka si našla kdysi brigádu ve fabrice u pásu aby uživila jako samozivitelka své děti. Je tam dodnes a jako učitelka skončila. Dělej co tě baví, pokud máš na něco kvalifikaci, můžeš se k tomu kdykoliv vrátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem potřebovala brigádu, která nešla peníze rychle a spolehlivě, tak jsem uklízela lidem doma a žehlila. Co si o tom kdo myslel m bylo jedno. Navíc pohrdat jakoukoli praci je známka naprosté omezenosti.
- Citovat
- Upravit
Vážím si každého člověka, který pracuje a nesedí doma na zadku. A je úplně jedno jakou dělá profesi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brigádně jsem dělala méně kvalifikované práce běžně, protože činnost, kterou dělám na HPP není vhodná pro přivýdělek (není to IT, účetnictví, mají nic fyzicky netvořím atd.). Takové brigády se i líp shánějí a možná si u nich i mentálně odpočineš. Brigádně jsem dělala např. rozvoz jídla, zákaznický servis, inventury aj. v Praze.
- Citovat
- Upravit