Nekvalifikované práce, váš názor?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
je to brigáda a potřebuješ ji, tak to neřeš…já dělala roznos novin, úklid na hotelu, prodavačku ve sportovních potřebách, čepovala pivo, umývala nádobí, dělala recepční na hotelu…pokud to potřebuješ, vem to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kolegyně, vysokoškolský vzdělané a když potřebovaly nějaké peníze navíc tak dělaly všelicos…třeba doplňování zboží, roznos letáků, úklid…prostě si tam kde jim to vyhovovalo třeba i z časových důvodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už asi tři roky chodím 2× týdně na brigádu do skladu…vychystávání eshopových objednávek. Proti tomu našemu téměř intelektuálskému prostředí v práci je to balada…ti hoši skladníci jsou vesměs vyučeni, pár jich má nějakou odbornou školu s maturitou…krásně si tam vyčistím hlavu, zasměju se, fakt úleva. A mezi brigádníky jsou i vysokoškoláci, nejvíc středoškoláci. Měla jsem možná podobné úvahy jako ty, ale velice rychle jsem od nich upustila. Holt potřebuju nějaký peníz navíc, tehdy jsem našla narychlo toto, a už nechci odcházet /teda jednou ano) i kdyby mi někdo nabídl brigádu já nevím nějakou hogofogo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co děláš jinak za práci? Já o něčem takovém občas přemýšlím, přesně jako v komentáři výše, peníze navíc teda nutně nepotřebuju, ale klidně bych párkrát do měsíce taky zašla do skladu vyčistit si hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamradka má VŠ a dělá uklízečku v Německu. Je to podle ní min stresující, zajímavější a nemusí nad tím tolik přemýšlet. Ve svém oboru VS nikdy nepracovala, nemá k tomu vztah. A lepší práci nechce.
Sestřenice nastoupila na brigádu do McDonald's a po nějaké době začala dělat vedoucí. ![]()
Bratranec dělal přes léto v papírnách a to je vystudovaný kriminalista. Vždyť nemusíš na Potkání nikomu říkat co máš za vzdělání. Naopak si tě v tom skladě budou třeba víc vážit. Jako, že se nebojíš práce.
- Citovat
- Upravit
Za práci se stydí jen netáhla. I nekvalifikovaná práce je potřeba, třeba uklízečka, jo je to nekvalifikovaná práce, ale bez ní by žádná firma nevydržela efektivně fungovat déle jak 14 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Stydět by se měl tak akorát ten, kdo opovrhuje nějakou prací, že je podřadná. Co bychom dělali bez všech těch instalatérů, ošetřovatelek, zedníků, skladníků… Většinou se povýšeně chovají lidé, kteří reálně nejsou moc užiteční a chyběli by na světě méně, než třeba ta ošetřovatelka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víš, co lidí dělá brigádu třeba v mekáči? Hromada vysokoškoláků při škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli máš nějakou speciální dovednost, po které je poptávka, tak by byla asi škoda, kdybys roznášela letáky, ale jestli ne, tak to může naopak být docela osvěžující, fyzická práce je navíc daleko zdravější, než sedět u PC, vyčistíš si hlavu a rozhýbeš tělo a přineseš penízky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem v mekáči, nejdřív na brigádě a potom na hlavní pracovní poměr. Dodělala jsem si VŠ našla si novou práci v kanclu, ale do mekáče jsem ještě nějaký čas na brigádu chodila. Teďka chodím přes sezónu na brigádu do kempu do stánku a občas na nějaký festival točit pivo a musím říct, že je to vlastně fajn. Člověk si odpočine od kanceláře, potká nové, zajímavé lidi, často si pokecá, vypadne z rutiny. Pořád bych to dělat nechtěla, ale takhle občas se na to fakt těším
Určitě se není proč stydět za takovou práci, smát se jí můžou jenom blbečci. Když jsem ještě byla v mekáči, tak jsme tam pro některé lidi taky byli úplně nejhorší póvl, co nemá ani základku pomalu (kdyby věděli, že třeba u nás byla většina vysokoškoláci), ale s tím nic neuděláš, na blbečka můžeš narazit jak za kasou, tak v kanclu.
Sama píšeš, že brigádu chceš, tak koukni po něčem, co by tě bavilo (sklad, uklízení, gastro nebo já sem koukala i na levné knihy třeba) a jdi do toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je jen na tobě jakou brigádu budeš dělat - věřím tomu, že se najdou lidi co např pracují celé dny jen u PC a najdou si brigádu někde ve skladu nebo uklízí - prostě změní činnost. A vůbec bych neřešila co si o mě kdo myslí, žij si svým životem a buď hlavně ty spokojená a je jedno jestli děláš v KFC, se smetákem nebo roznášíš letáky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ti co pohrdají prací jiných ať už je jakákoliv jsou omezenci. Bylo by mi to úplně jedno. Ať si myslí co chtějí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mnohokrát v životě jsem dělala nekvalifikovanou práci. Paradoxně mě to často bavilo víc, než ta kvalifikovaná. Naposledy jsem si po rodičáku našla práci v malým obchůdku s dárkovýma předmětama, kde byla velká zásilkovna, takže tam prošlo hodně lidí. No, známí se vesměs podivovali, proč zrovna já tam pracuju. Takže bohužel jo, s povytaženým obočím a blbýma otázkama člověk prostě počítat musí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem,
mám takový dilema a ráda bych poprosila o názor. Pracuji teď na plný úvazek, ale potřebuji nějaké peníze navíc. Chtěla bych najít brigádu, koukala jsem na práci ve skladu, v rychlém občerstvení nebo tak nějak. Mám trochu pocit, a i lidé mi to dávají najevo, že je to práce, kterou dělají lidé, kteří „nic neumí“, a přiznám se, že se toho trochu stydím.
Nejde o to, že bych práci nechtěla, ale spíš o to, jak to vnímám. Chci se zeptat, jestli někdo z vás měl podobné obavy a jak je překonal, nebo jestli mi můžete poradit, kde jinde hledat brigádu, která by byla třeba trochu zajímavější? Děkuju