Převzetí nečistých prostor – jak postupovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Převzetí nečistých prostor – jak postupovat?
Ahoj všem, chtěla bych se s vámi poradit. Začala jsem brigádu jako uklízečka, kde mě paní zaučuje. Jde o opravdu rozsáhlé prostory – WC, kuchyňka, schodiště, zábradlí, parapety…...Všechno je ale ve špatném stavu, dost nečisté.
Než to oficiálně převezmu, přemýšlím, jestli si mám s vedoucí domluvit, aby se na konci měsíce šla podívat, jaký stav vlastně přebírám. Aby bylo jasné, co je výchozí bod a že za ten předchozí nepořádek nenesu zodpovědnost.
Máte někdo zkušenost s tím, jak tohle komunikovat? Stačí to takto, abych na základě toho mohla prostory dál udržovat, nebo byste doporučili něco jiného?
Díky moc za jakýkoliv názor nebo radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Marie244 píše: Více
TVL co je to za dotaz.. Jdeš pracovat jako uklízečka, tak je jasné, že nedostaneš čisté prostory. Prostě máš prostor, který je v nějakém stavu a ty ho musíš uklidit. Na co ti bude stav, v jakém jsi ho přebírala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
chápu tě. V práci máme taky paní uklizečku, která bere jen to co vidí a zbytek ne a tak je spoustu věcí zašlých.
Já bych to ukázala vedoucí, aby viděla co přebírám a co z toho udělám
ale dle mého to vedení ví. U nás třeba vedení ví, ale sehnat uklízečku je těžké, takže to tolerují. A proto já třeba u nás ve třídě vysávám koberec (protože se na něm kolikrát už nedá sedět - plný bordelu), utírám prach, apod.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin přesně tak, to udělám, aby potom, když by si někdo stěžoval, to nebylo na mě. Řeknu, jestli jim to stačí takto abych to udržovala, jak je to ted…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinL45 ne, tam dosud paní uklízí, ale už to právě nedává. Jsou to obrovské prostory, prý je to práce na 2-3 hodinky 3 krát týdně, což mi paní sama řekla, že ne, že to je na 4 hodiny a to ještě jí pomáhá manžel…a jinak, proč já bych po někom měla čistit špínu, ono je totiž zasviněné vše…chci to převzít čisté a tak si to i udržovat, nebo to udržovat ve stavu, který je ted.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a nebo to dát do pořádku a potom udržovat čisté - asi ideální řešení v téhle situaci. Ale je otázka, jestli ti ten extra úklid na začátku zaplatí.
Určitě bych to s vedoucí prošla, ukázala jí to a zkusila se s ní domluvit. Jestli udělat na začátku větší úklid placený navíc, nebo při každém úklidu udělat část těch dlouhodobých věcí a jak potom s placením.
A taky si to všechno nafoť - zatím je pro sebe, jako pojistku, kdybyste se na extra úklidu nedohodly a za měsíc měl někdo řeči, že špatně uklízíš a že je to zašlé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemůžeš očekávat dokonale ciste prostory, kdyz tvoji prací je tam to cisto vytvořit. Ty evidentně prebiras prostory po někom, kdo na ten úklid kašle, předpokládám, ze majitel nabírá nového člověka prave proto, aby ty prostory nevypadaly tak, jak vypadají ted. Tak se s majitelem domluv, co konkrétně očekává. Jeslti dokonalý pořádek nebo udržování stávajícího stavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak paní asi úplně tak nekecá, že se to nedá zvládnout za ten čas co má/je placená a pak to pak vypadá. Takže jestli to chceš mít fakt čisté, tak se zkus domluvit na příplatku a mákni si. Jinak bych neočekávala, že ti to ta stávající paní dá do pucu ať to máš čisté. A kdo ví, třeba časem sama zjistíš, že toho je fakt moc a sama nebudeš stíhat dokonalý úklid ![]()
Příspěvek upraven 25.07.25 v 13:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domluv si nějaký jednorázový velký a kompletní úklid. Kde to uvedes do nějakého stavu a ten pak budeš udržovat. A nebo tam necháš prvních pár dní ruce i nohy a pak udrzujes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše: Víceže? mně ten dotaz připadá jaksi absurdní, ve firmě mají uklizečku, která nezvládá a vše je špinavé, tak přijmou novou uklizečku, která plánuje udržovat prostory dále ve špíně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe píše: Více
však ona nechce stíhat dokonalý úklid, plánuje to udržovat v nynějším špinavém stavu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku ne, ne, paní odchází sama, po 3 měsících, proto se hledal někdo jiný…včera jsem s paní byla poprvé, ještě půjdu v pondělí, protože je to velká budova, kde chvíli budu bloudit, než si zvyknu. Tam lidé mají pronajmuté kanceláře, je tam logoped, manikůra atd. WC jen pro zaměstnance, kde je to příšerné, velký smrad, za záchodem špína atd…přijde mi to, že se na to spíš prdí, že se to dělá jenom provizorně, ale pokud bych pak skončila já, byla by mě hanba to takto někomu předat, proto v pondělí paní řeknu, že budto to dáme spolu dopucu, nebo budu muset říct vedoucí, at se přijede podívat, v jakém stavu to tam je a já to budu jenom takto udržovat…rozumíte, to bych jinak musela mít na víc hodin a lépe zaplacené…mi bylo řečeno, že je to na 2-3 hodinky, ale když to stihnu spíš, můžu jít domů-paní, která tam ted uklízí, tak mi řekla, že je to na 4 hodiny, proto tam jezdí s manželem…i samotná úklidová místnost, kde jsou koštata, přípravky, toaleták-napřed jsem si musela kyblík umýt, než jsem do něho napustila vodu…bylo mi ukázáno, co vše se má poklízet, at už parapety, zábradlí-ale to vše bylo přitom velmi zaprášené…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Jo to jo, ale podle toho co píše, očekávala čisté prostory hned od začátku, takže dokonalý uklid od stávající paní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius ano, to tak chci, domluvím se s paní, že než to bude od srpna na mě, aby se to dalo do pucu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit