Test recepční v neziskovce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Možná chtějí někoho, kdo má větší přehled, asi se jim hlásí více lidí, tak zvolili toto. Pro ně je to denní chleba, jednoduché otázky…ještě chápu ten text…tak uvidíš, zda se ozvou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem recepční a mimo mi to nepřijde. Zvlášť jestli tam není moc zaměstnanců, tak ta pozice asi nebude jen o zvedání telefonu. Třeba s Ospodem asi jednat budete docela běžně, takže byste měla vědět, co to je a jak to funguje. Pokud někam budete posílat e-mail, tak by taky měl nějak vypadat. Neměla by tam být tuna hrubek atd… My tu třeba pravidelně studujeme vyhlášky města, které se týkají ubytování, nebo nařízení od cizinecké policie ohledně ubytovávání cizinců, dál taky všechno, co se týče BOZP. Pravidelně nás na to testují… Na tu otázku bych se neptala. Bonusové body tím rozhodně nezískáte, spíš naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andiedvorakova píše: Více
no přesně, když se bude ohrazovat proti způsobu výběrového řízení, tak jí to nepřinese žádné kladné body, spíš ji nevyberou, i když by jinak chtěli - je to trapné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Zkrátka chtějí vybrat toho nejlepšího, kdo umí nejen zvedat telefony a psát e-maily, ale orientuje se i v teorii sociální práce. Za mě je to adekvátní výběrko na danou pozici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, ma. Základní přehled je nutný, na téhle pozici bude přijata osoba permanente atakovana dotazy souvisejícími s fungováním a aktivitami organizace. Je jednodušší vzít někoho, kdo se orientuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi si dovedu představit, ze v malé neziakovce dela recepční vic nez psaní emailů, tabulky apod. Na druhou stranu, je zvláštní, ze požadavky znalostí z této oblasti neuvedli do inzerátu a ani nezmínili na te první schůzce, kdyz jste se bavili o náplni práce.
Názor na výběrové řízení bych jim neříkala. Rozhodně ne dokud nemáš finální rozhodnutí. Ale treba kdyz se zeptaji, jak se ti to vyplňovalo, pak bych řekla, ze některé otázky byly více k zamyšlení apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já chápu, že v malé neziskovce člověk určitě dělá víc věcí a počítám s tím, že práce na recepci nebude jen o telefonech a emailech.
Ale právě mě zarazilo, že o odbornější orientaci vůbec nepadlo slovo – ani v inzerátu, kde spíš zdůrazňovali komunikaci s klienty, podporu provozu, pečlivost, schopnost poradit a základní práci s Google nástroji. Ani při té první schůzce, kde jsme se dost konkrétně bavili o náplni práce, nezaznělo nic, co by předznamenávalo takový typ zadání. Kde jsem i řekla, že nemám s neziskovkou žádnou zkušenost. Mám zkušenost s administrací.
Ale chápu, že člověk má být flexibilní a že se občas něco objeví, ale pak by podle mě bylo fér to aspoň lehce nastínit. Kdyby po mně chtěli názor na práva dítěte, zákonné rámce OSPOD nebo popis práce neziskových organizací, je to úplně mimo rámec náplně práce recepční. A pokud to u nich v realitě recepční opravdu musí umět, tak to do inzerátu měli napsat. Na mou otázku, zda je tam nějaké zaškolení mi bylo sděleno, že ne. Že tam krom mě nikdo nebude, tohle je pobočka. Ostatní jsou jinde. Jde tu i o plat, dle mě je plat jiný u recepční co hledají a měli napsané v inzerátu a o plat kde bych měla tedy dělat a řešit i toto.
Každopádně počkám, až se ozvou (pokud se ozvou). A uvidím.
- Citovat
- Upravit
Tak oni to v tom inzeratu nastinili..tzn.to umet poradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem podobný test, ale nebyl tak podrobný jako ten, co popisuješ – spíš základy práce s PC, pravopis a reakce na běžné situace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adi391 Přesně, taky bych čekala spíš test na pravopis, práci s počítačem nebo běžné situace. Místo toho tam byly právní pojmy a zkratky jako NNO, OSPOD, právnická osoba nebo stanovy organizace. A podobně. Některé znám, ale určitě ne všechny. V inzerátu přitom nic takového zmíněné nebylo.
- Citovat
- Upravit
@lilith1 To jo, ale podle mě „umět poradit“ neznamená vyplňovat test plný právních pojmů a zkratek, které s recepční pozicí nesouvisí. Čekala bych spíš schopnost nasměrovat klienta na správnou službu nebo kolegu – ne právní znalosti. ![]()
- Citovat
- Upravit
Pokud ti tohle není blízké, tak hodně zvaz, jestli o tu práci stojíš. Protože tohle jsou pojmy, které jsou pro lidi ze soc. sluzeb běžnou součástí slovníku/prace. A klienti řeší právě toto - ve stylu poslali mě sem z OSPOD, mám si tu domluvit službu XY, děláte to? A recepční bude ta osoba, která bude první na rane a budou se obracet na ni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bertoldina OSPOD je v podstatě to nejmenší co mě na tom celém zaráží. Takže OSPOD chápu. V pořádku, tomu rozumím. Jen mě zaráží že o tom - co bylo v testu. Nebylo na prvním pohovoru ani slovo.
Navíc nejde o registrovanou sociální službu. K tomu všemu mají koordinátory, metodika, komunitní pracovnici, administrativní asistentku. Myslím si, že pokud by bylo potřeba něco řešit s úřady nebo právní pojmy, stejně by to šlo přes ně.
My se bavily spíše o tom kam nasměrovat uchazeče, administrativní práce a podobně. Jak jsem již psala.
- Citovat
- Upravit
To by mě vážně zajímalo, co to je za organizaci
.
Uvidíš… ty pojmy jsou základ, který tak nějak všichni ví, není to nadstandard. Zvláštní jsou ty dotace.
Podle testu už se budou rozhodovat nebo je ještě další kolo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem z toho všelijaká a potřebuji znát názor ostatních.
Hlásila jsem se na pozici recepční v jedné neziskovce. První kolo pohovoru proběhlo formou online videohovoru – bylo to příjemné. Ptali se mě, jaká si myslím, že je náplň práce. Řekla jsem stručně, že jde o komunikaci s klienty (e-mail, telefon, osobně), objednávání termínů, práce s kalendářem a tabulkami – prostě běžná administrativa. Odpověděli, že přesně tak.
Postoupila jsem do druhého kola – dostala jsem test na 30 minut. Čekala jsem něco jako: Jak byste odpověděla klientovi na e-mail? Vytvořte jednoduchou tabulku. Řešení typické situace s klientem.
Ale místo toho přišel test, který mi přišel úplně mimo:
V testu po mně chtěli:
Odborné odpovědi ohledně dotačního systému MPSV,
Opravit dlouhý úřední text o právnických osobách a rejstřících,
Vysvětlit pojmy jako OSPOD, NNO, Zapsaný ústav, Stanovy organizace.
Ale nic, co by odpovídalo běžné recepční agendě.
Ptám se upřímně – myslíte, že takový test má souvislost s prací recepční v neziskovce? Nebo spíš odpovídá úplně jiné roli?
Test jsem stihla odeslat včas, ale vrtá mi to hlavou. Paní, co test vyhodnocuje, má teď dovolenou, má se ozvat po víkendu. Mám v plánu jí po telefonu říct, že mě test překvapil a působil spíš jako pro koordinátora nebo pracovníka v dotační agendě. Nedokázala jsem si ho spojit s náplní práce, kterou jsme spolu probíraly na pohovoru.
Budu ráda za váš pohled.
Prosím raději anonymně.
Děkuji.