Test recepční v neziskovce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.7.25 15:25

@bertoldina Test byl rozhodující. Jo, právě otázky na dotace mě taky překvapily – nečekala bych, že se na takovou oblast bude ptát test pro recepční pozici. Pokud to není rovnou role administrativní asistentky pro projekty, tak mi to přišlo už trochu mimo. Ke všemu se test jmenoval: testovací úkol pro kandidáty na administrativní projektové pozice. :D Peněz je tam úplný minimum, láká mě si tu práci zkusit. Ale ne za každou cenu. O dotacích nevím v podstatě nic.

• Citovat
  • Upravit
18205
23.7.25 15:37
@Anonymní píše: Více

A varianta, že poslali blbý dotazník? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
23.7.25 15:46

Jsi v pravu. Pokud chteji, aby ses v techto vecech orientovala, stacilo rict a ty by sis určitě o techto zalezitostech neco docetla.

Za me je to proste nepovedeny výběrový řízení.

Ale tady se určitě dozvis pravý opak.

• Citovat
  • Upravit
2590
24.7.25 12:28

Je dobře, že si zpozorněla. Jako je samozřejmé, že by se recepční měla alespoň rámcově orientovat. Nakonec většinou to bývá ona komu se klienti dovolají. A je třeba aby věděla na koho má klienta přepojit. Dokázala včas zachytit někoho kdo se dovolal úplně špatně. Nebo třeba poradit jednouché řešení dříve než by se tím musel začít zabývat někdo koho čas je dražší a třeba neví kam dříve skočit.
Ale častý problém menších firem a organizací je, že se na recepční navalí práce, které absolutně nedopovídá jejím kompetencím. Typicky práce office managera, konzultanta, obchoďáka a podobně. Ale samozřejmě za plat recepční. Takže na tohle bych si u případného dalšího jednání dala pozor. A chtěla bych jasně daný popis práce. Abys potom přesně neřešila X pozic najednou. Nepadala na ústa a netrávila v práci mraky přesčasů a nenosila za to peníze, které odpovídají tomu si to někde odsedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24741
24.7.25 12:48

Na základní zákonné pojmy ses měla podívat už jen kvůli sobě, když chceš to neziskovky, musíš vědět, co to vůbec znamená, čím se řídí a jak funguje.. ano, i jako recepční

ale pokud měl dotazník název : testovací úkol pro kandidáty na administrativní projektové pozice
tak se mi jeví jako možné, že ti poslali omylem dotazník pro jinou pozici, na zpracování projektů, pak by byly jasné otázky na dotace (to je pro recepční už fakt dost mimo)´, na to jediné bych se - až se ozvou - zeptala, zda dle názvu nešlo o chybu
a jinak na ty zákony mrkni - tohle ti vyplivl copilot a je fakt to hlavní..

📘 Základní právní úprava
Občanský zákoník (zákon č. 89/2012 Sb.)

Upravuje právní formy jako spolky, ústavy, nadace a nadační fondy.

Například spolky se řídí § 214–302, ústavy § 402–418, nadace § 306–393.

💰 Financování a dotace
Zákon o rozpočtových pravidlech (č. 218/2000 Sb.)

Upravuje poskytování dotací ze státního rozpočtu pro nestátní neziskové organizace.

💸 Daňové výhody
Zákon o daních z příjmů (č. 586/1992 Sb.)

Definuje tzv. veřejně prospěšné poplatníky a jejich daňová zvýhodnění.

🧾 Další relevantní zákony
Zákon o veřejných rejstřících (č. 304/2013 Sb.)

Zákon o účetnictví (č. 563/1991 Sb.)

Zákon o dobrovolnické službě (č. 198/2002 Sb.)

Zákon o veřejných sbírkách (č. 117/2001 Sb.)

Pokud máš konkrétní typ neziskovky na mysli (např. spolek, nadaci nebo obecně prospěšnou společnost), můžu ti říct víc detailů. Chceš? 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.25 18:58

Děkuju za komentáře a zpětnou vazbu. Já sama mám taky dojem, že ten test byl možná určen spíš pro jinou pozici. Což mi zpětně taky vrtá hlavou. Když jsem ale test otevřela, brala jsem ho jako závazný a měl časový limit - 30 minut.

Jinak mi samozřejmě nedělá problém si cokoli dohledat, přečíst nebo naučit – pokud by se například v průběhu výběrového řízení zmínilo, že se očekává orientace v právní úpravě NNO, financování z dotací nebo daňových výhodách veřejně prospěšných poplatníků, ráda bych se tomu přizpůsobila. Ale test ve formě rozsáhlého výčtu zákonů, zkratek, dotačních pravidel, pojmů jako NNO, OČTŘ, Právnická osoba, a podobně, mi přišel dost přepálený na pozici recepční. Kde jak jsem psala o tomhle nebyla ani řeč. A to jsme si o tom povídali. Což mi z jejich strany nepřijde fér. Jak tu psala @Karinkas asi hledají “holku pro všechno,, za směšný plat 25 tisíc korun. V hrubém samozřejmě. 🫠

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat