Ošetřování, matka na RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@bertoldina opravdu? ale to tim padem mohou lidi docela zneuzivat, ne? ![]()
- Citovat
- Upravit
Přesně, OČR je bez kontrol. O se týče práce, tak kdyby měl někdo kecy, tak na OČR má nárok i aby se postaral o dítě, když ty nemůžeš, přesně jak píšeš, takže na hřišti může být úplně v pohodě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Taky to kolikrát dělají, jako spoustu věcí v tomto státě
Už jen to, ze je to tvoje první myšlenka, o něčem vypovídá
(a teď to nemyslím osobně, jen že to obchcávání systému máme tak nějak v krvi
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak primárně musí být nějaká diagnóza toho osetrovaneho a dále vyhodnocení lékařem, že je to potřeba. Ošetřující není nemocný, nemá žádný lecebny režim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonym z důvodu zdrav stavu.
Mě tyhle diskuze vždycky hrozně baví.
O dítě se postarat nemůžu, jsem na rodicaku, ale na chatu zvládnu dojet.jako fakt jsi tak nemohoucí???
Manžel si letos zlomil pánev, léčba na několik měsíců… ležák se vším všudy, hygiena na lůžku, jídlo, vše..
Dítě máme sice větší, školou povinné, takže dva měsíce prázdnin, ale pracuju z domu, starám se o ležícího manžela ( ani na ten hloupý záchod si nedojde a má bažanta), celou domácnost…
OCR by mě na těch pár dní ani nenapadlo..
Ať žije náš štědrý sociální stát ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky me tyhle diskuze strasne bavi
na ocr trval manzel. ja bych to nejak zvladla, ikdyz s jednou rukou se dite zveda a prebaluje spatne
.
Opravdu nejsme zadny vymahaci davek, PN jsme meli oba tak 2× za zivot a osetrovani prvne. A opravdu na chatu zvladneme dojet, ridit bude manzel a sedet v aute taky dokazu ![]()
A kdyz pracujes z domu-tak to jina situace.tim to nezlehcuji
Příspěvek upraven 15.07.25 v 14:40
- Citovat
- Upravit
To by me zajimalo, jak by ses o nej starala, kdybys nemohla pracovat z domova, to by te taky ani nenapadlo resit ocr, že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, manžel si klidně může pozvat na odpoledne babičku a jít třeba na pivo, nebo může jít do práce. Na chatu jeďte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zakladatelka má dítě malé, když je s ním na RD, tak dítě asi potřebuje péči, kterou mu zakladatelka poskytnout nemůže! To OČR je kvůli péči o dítě, chápeš to? Trochu jiná situace než s tvým manželem, který by si i bažanta sám podal, najedl se.. Dítě se samo nepřebalí. Tvůj příspěvek je trochu mimo mísu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, přesně jak píší ostatní, můžete dělat cokoliv, nejste vázaní doma žádnými kontrolami a dodržováním léčebného režimu. Tahle dávka se dá snadno zneužívat, ale je potřeba si uvědomit, že na OČR zaměstnanec přichází o peníze (je nižší než mzda) a s malými dětmi se při větší nemocnosti někdy ohrazuje i zaměstnavatel či kolegové. Ale to je samozřejmě individuální. Brzké uzdravení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teroonka píše: Více
Bažanta si sice podá, ale už si s ním nedojde a nevylije si ho. Stejně tak se sice sám nají, ale někdo mu musí pomoct si sednout a to jídlo uvařit a donést a po jídle to zase odnést pryč. Zuby si sice umyje, ale ten kartáček a kelímek mu do té postele musíš donést… pití totéž, napije se sám, ale pro další vodu si nedojde…
OCR je stejně na pár dní, takže i zakladatelka si bude muset zařídit nejakou výpomoc, pokud se zázračně z nemohoucí za 9 dní stane zdravou..
Takže pokud bych nemohla pracovat z domu, tak bych si musela vyčerpat dovolenou a pak se se zaměstnavatelem domluvit na neplaceném volnu. Fakt mi na něj nikdo x měsíců OCR nenapíše…
Takže zlomit si ruku, což je asi příklad zakladatelky, je také léčba na několik týdnů, tak si to stejně bude muset vyřešit, aby se o děcko postarala
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše: Více
Vyčerpala bych dovolenou a šla na neplacené volno…
- Citovat
- Upravit
Dobry den,
Prodelala jsem mensi uraz a tudiz musim aspon par dni odpocivat. Mam malou dceru se kterou jsem na RD. Manzel si vzal osetrovani, protoze bych se nebyla schopna o dceru plne postarat.
Predpokladam, ze v pondeli uz manzel bude moct do prace, musime se do te doby zdrzovat jen doma? Manzel nechce jit ani na hriste, aby ho pry nevidel nekdo z prace. Sefovi rekl, ze se o me musi postarat. Chodi to nejak kontrolovat? A kontrola by prisla na manzela nebo na me?
Nikdy jsme osetrovani nemeli, nevime jak to chodi.
Navic mame uz dlouho v planu jet na vikend na chalupu (ruku nahore muzu mit i tam)a ted nevime zda muzem.
Dekuji za vase poznatky