Práce v azylovém domě – co mě čeká?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.7.25 13:17

Prace v azylovem dome

Hezky den preji.
Zaujala me prace v azylovem dome, je to prace se starsimi lidmi v duchodovem veku, muzi i zeny. V pracovni nabidce je uvedeno, ze vyhodou je osetrovatelsky nebo sanitarsky kurz. Moc tomu nerozumim, ale to je domov duchodcu? Zahrnuje tato prace prebalovani, koupani? Jinak nevim, k cemu by mi byl sanitarsky a osetrovatelsky kurz v azylovem dome? Nechci nastoupit a pak koukat jako sova s nudli, pokud budu muset nekoho prebalovat, to bych delat nechtela.
Moc dekuji za odpovedi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8368
12.7.25 13:24
@Anonymní píše: Více

Azylové domy jsou pro lidi k dispozici pouze na přechodnou dobu, takže to není domov pro seniory jako takový. Každopádně pokud jejich cílová skupina jsou senioři tak ta potřeba přebalování, pomoc se stravou apod. je na místě. Určitě by ses více informací jak to tam probíhá apod dozvěděla dřív než nastoupíš - min na pohovoru by mi měli říct více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
12.7.25 13:28

U takové nabídky byste se k přebalování dostat neměla, ale já bych si náplň práce raději ověřil přímo u inzerenta. Dnes jsou schopni zabalit lidský trus do dárkového balení.

• Citovat
  • Upravit
14860
12.7.25 13:51

Práce v azylovém domě nezahrnuje přímou obslužnou práci. Pokud by tě k tomu někdo nutil, překračuje zákon. Když si otevřeš zákon o sociálních službách a najdeš azylové domy, dočteš se tam, jaké úkony ze zákona poskytují. Pokud jsi pracovník v sociálních službách, tak pro práci v azylovém domě potřebuješ pouze kurz pro pracovníky v sociálních službách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
12.7.25 13:53
@izabe píše: Více

V žádném případě pracovník v azylovém domě nepřebaluje klienty. Pokud se stane, že některý klient se dostane vlivem zdravotního stavu, že není soběstačný, pak se zajistí služba typu terénní pečovatelská a podobně. Sociální služby že zákona nemůžou suplovat jiné dostupné služby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
12.7.25 13:55

Anonymní – zajdi se do daného azylového domu podívat a na tyhle všechny věci se zeptej. Pokud azylový dům supluje domov seniorů, tak je to špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.25 13:59

@Kfětoslava Hezky den, moc vam dekuji za odpoved. Pred chvili jsem s nima mluvila, ptala jsem se na napln prace, bylo mi receno, ze jsou to zranitelni lide, kteri prochazeji sitem. Casto se stane, ze se nenajdou navazne sluzby a pracovnici pak poskytuji peci temto zranitelnym lidem. Proto je lepsi mit kurz budto sanitare nebo osetrovatele. Nezamlouva se mi to.

• Citovat
  • Upravit
64967
12.7.25 14:24

tak tam nechoď, to je jednoduché. Ale stejně mám dojem, že jsi tu už psala několikrát, že tam pracuješ a právě po tobě chtějí nějaké věci, které nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.25 14:27

@vokishka Jeste jsem v takovem zarizeni nepracovala, byla jsem chvili v domove pro seniory a to jsem nedavala, tak jsem odesla.

• Citovat
  • Upravit
14860
12.7.25 14:34

Já bych do toho nešla. :kytka: V Azylovém domě máš poskytovat takzvaně nepedagogickou činnost, nikoli přímou obslužnou. Poohlídni se jinde. Tím, že bude AD suplovat nedostatek adekvátních služeb pro seniory, se nic nevyřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
12.7.25 14:35
@vokishka píše: Více

To byla jiná. Třeba se tahle hlásí do stejného AD  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.25 14:38

@Kfětoslava Dekuji, taky mam z toho strach, osobni hygienu nedavam, vazim si kazdeho kdo to dela, ale ja proste nemuzu. Z domova pro seniory jsem utekla co to slo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat