Lze nějak přimět důchodce k odchodu do důchodu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nejde. Přítel pracuje v nemocnici a míchá léky (nechci specifikovat). Mají tam paní doktorku, které je přes 70 a skoro nevidí. Je pomalá a dělá chyby (jakože hodně). Většinu věcí udělá blbě a musí se to předělávat. A když dělá kontrolu, tak si nikdy nevšimne chyby. (A to může být lék klidně za několik set tisíc).
Ona si ale myslí, jak je úžasně výkonná a kam se na ní ti mladí hrabou.
Je dost pravděpodobné, že kvúli ní už pár pacientů umřelo nebo se léčba zkomplikovala) nebo nedostali lél včas. Ale jde to na oddělení, kde je ta smrtnost i tak vysoká, takže se neprokáže chyba.
Každopádně i když ta bába doslova ohrožuje lidi, nejde ji přinutit k odchodu do důchodu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
To je strašné. Ale moc nevěřím tomu, že kdyby jí vedení začalo šlapat na paty byla by donekonečna neodstranitelná. Chápu, že to nemusí být tak jednoduché, ale tohle je opravdu moc ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak můžeš po ní šlapat tak, že radši odejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak nejde? Stačí svědecky zdokumentovat pochybení, poslat dopisy s výtkou a po dvou vyhodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
No „šlapat“…pokud neodejde přestanu přehlížet nedostatky v její práci.
Jako vím, že za svůj zdravotní stav nemůže a nevybrala si to, ale ani my s kolegyněmi za to nemůžeme a ani za její nesoudnost.
- Citovat
- Upravit
Vysvětlila bych jí, že byť máte dobré vztahy, sama vidí, že na tu práci už nestačí a že potřebuješ mít v týmu adekvátní pracovní sílu. Asertivně bych jí sdělila, že v důchodu s ní už nepočítám… pokud jí nechceš nabídnout nějakou výpomoc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve školství je v některých regionech problém, že místo na neurčito dostaneš jen za odcházejícího důchodce. Nebo pokud se někdo odstěhoval, nebo umřel.
Je velmi problematické domluvit se s některými na odchodu do řádného důchodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše: Více
Jenomže to ona právě nevidí bohužel. Ona si vůbec nepřipouští, že jsou na její straně jakékoliv nedostatky a chyby.
Ona je na tomto místě cca 40 let a mimo jiné jí vůbec nedochází že už dávno nežijeme v roce 1980
Já jsem tady 6 let a jsem výrazně mladší než ona, kdybych jí nechala bude to tady v podstatě řídit místo mě ![]()
- Citovat
- Upravit
No je vidět, že je tam dobře upíchnutá, to já až budu moc do důchodu tak poběžim a už mě tam nikdo neuvidí, vnouček má takovou paní učitelku ve školce, také je s ní problém vyjít, je zlá na děti a nepříjemná na rodiče, oni za to mohou, že ona musí do práce, přitom mladou holčinu co tam taky pracuje zbožňují
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel nemůžeš zaměstnanci přikázat, aby nastoupil do důchodu, pokud on sám nechce. Ale naopak musíš akceptovat, když ti v pátek oznámí, že v pondělí již nepřijde, protože má nárok na důchod. Já jednu takovou situaci kdysi dávno řešila, a to tak, že jsem po zadání úkolu průběžně zjišťovala, zda bylo zadání správně pochopeno, nabízela jsem pomoc se zpracováním a zjišťovala se, že bude výsledek předán v zadaném termínu. Do té doby jsem dost často přimhouřila s ohledem na věk oko, když byla práce špatně nebo pozdě odvedená. Samozřejmě se jednalo o normálně složité úkoly v normálních termínech, žádné jobovky se zpracováním během 30 minut. Kolegyně zjistila, že se po ní opravdu požaduje práce a výsledky a během pár týdnů mi oznámila, že nastupuje do důchodu.
- Citovat
- Upravit
Nezbude ti nic jiného, než trvat na svém. I za tu cenu, že ji od teď budeš upozorňovat na pracovní přešlapy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dnes jsem se byla velice nemile překvapená, z celé situace nemám vůbec dobrý pocit a sem přicházím s dotazem zda byl někdo v podobné situaci a jak to dopadlo a celkově by mě zajímalo jak byste to vnímali vy.
Jsem ředitelka MŠ. Je zde p. učitelka, která by měla v říjnu nastoupit do důchodu. Dnes jsme spolu měly sezení abychom si závazně řekli co a jak s jejím ukončením pracovního poměru. Moje představa byla, že se klasicky dohodneme o ukončení pracovního poměru dohodou k datumu nástupu do důchodu případně již k 31.8. tj. ke konci školního roku.
Ona mi však oznámila, že do důchodu zatím jít nechce a ráda by pokračovala dál.
Já jednak nejsem s její prací úplně spokojená mimo jiné jí všechno trvá tak 2× déle než ostatním učitelkám a je toho víc, ale na vyhazov to není s tím bych neuspěla. Co mi ale vadí mnohem víc je její špatný zdravotní stav, díky čemuž je běžně cca polovinu školního roku v PN.
Takže jsem jí řekla, že dělat ve 3 dlouhodobě práci, která je koncipovaná pro 4 je extrémně náročné, jsme z toho vyčerpaní, nepřispívá to k dobré atmosféře na pracovišti a není to dobré ani pro děti. No dozvěděla jsem se, že jsem ji „šokovala“, že si myslela, že teda máme trochu jiné vztahy, že si tohle po těch letech nezaslouží…
Závěr je ten, že se z toho šoku musí vzpamatovat a potom uvidí co dál