Kam do své první práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A co máš za školu? Já si prostě hledala praci v oboru, co jsem studovala a zajímal mě
Ale jelikož vyžadoval vysokoškolské vzdělání, moje zkušenost ti asi k ničemu nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zkušenosti ostatních ti moc nepomůžou. Můžu jen hádat, že máš nějakou hotelovou, možná gastro. Taky by to mohla být prodavačka nebo obchodka.
Já měla docela štěstí. Hned po škole jsem nastoupila jako záskok ta dlouhodobou nemoc. V oboru co jsem se vyučila. A protože to v práci hořelo bylo jim jedno, že nemám praxi. Teď pracuji už několikátý rok v oboru, na odloučeném pracovišti, v podstatě pod stejným vedením.
pokud mi nelouskne budu tam. Pokud louskne tak bych šla zkusit něco jiného. Ale nejspíš ne do fabriky. To prostředí mi není blízké a hluk už vůbec ne.
- Citovat
- Upravit
Buď nastoupit do oboru, který jste vystudovala, anebo holt někam, kde berou všechny. Takže přesně jak říkáte - supermarket, gastro atd. Ale u čerstvých absolventů je to stejně o tom, že se přihlásíte všude tam, kde máte aspoň nějakou šanci a pak půjdete tam, kde vás budou ochotní vzít…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přemýšlej o tom, co tě někam posune, nejen třeba znalostmi ale i kontakty. Obecně si myslím, že ta nejpohodlnější možnost je vždy ta špatná a zpětně se na to budeš dívat jako ztrátu času, kdys vegetovala za pěkný plat, ale zakrněla (moje vlastní zkušenost). Je tu spousta dalších faktorů - vzdálenost, známí, plat, benefity atd. Dále to může být prestiž značky jako takové, třeba když řekneš žes pracovala v Hiltonu tak to má zvuk i kdybys tam dělala fakticky podřadnější práci. Dále ti poradím, co sám nedělám, a to že práci můžeš střídat a nemusíš být na jedno místo upnutá. ČR nemá téměř žádnou nezaměstnanost a tak tvoje hodnota bude zkušenostmi jenom stoupat. V mém oboru mi třeba nabízejí trojnásobný plat než mám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak záleží po jaké jsi škole… Já mám statistiku z ekonomky, tedy VŠ a šla jsem do podnikových financí, controllingu, analýza dat. Mám v tom slušnou praxi a baví mě to. Vždy si vybírám finanční instituce, tedy banky nebo pojišťovny, popř. Konzultanty z Big4, tam dobře platí… Základ je umět anglinu. Za sebe je ti můj příběh k prdu, když nevíš co chceš
- Citovat
- Upravit
Do první práce jako svobodná a bezdětná bych šla někam, kde mě to posune dál i za cenu diskomfortu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje první práce byla recepční v hotelu. Jinak aktuálně jsem na úřadě, ale mám praxe z různých oborů a při práci studuji VŠ. Je mi 45, do prace jsem šla v 19.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, ráda bych otevřela diskusi abyste se tu podělili o své rady, zkušenosti a názor na své první zaměstnání. Momentálně jsem ukončila školu a bohužel nemám žádné vysněné zaměstnání, a tak vůbec nevím, kam nastoupit. Zatím mám možnost zkusit Lidl, Sizeer, gastro (ale to prý je peklo, ale stejně mě to láká) nebo někam jako recepční. Kam jste šli vy jako do své první práce? A jaké máte zkušenosti?