Jsem dlouhodobě nezaměstnaná a sama
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jsem dlouhodobě nezaměstnaná a sama
Ahoj, čelím absolutní flustraci.
Už 2 roky po mateřské nemohu najít práci. Byla jsem product owner v IT za skvělé peníze s prací doma atp. Měla jsem našetřených spoustu peněz a vše bylo super. Po mateřské jsem se chtěla vrátit do IT, ale nikdo už o mě nemá zájem. Mám i mnoho let obchodní zkušenosti (vše v IT), ale prostě nikdo o mě ani nezakopne. Zkoušela jsem i jiné práce mimo IT, také nic. Letos se mi 3× podařilo být horkým kandidátem (IT Product owner/manager), ale ve finále mi řekli, že se rozhodovali mezi mnou a jedním člověkem a nakonec vzali jeho…
Když zkusím pozici výrazně „nižší“ zase mě nevezmou, protože se jim zdám překvalifikovaná a určitě bych utekla při první příležitosti od velké firmy…
Jsem sama, úplně mi dochází peníze, podporu neberu. Každé další odmítnutí mě sráží na kolena (bylo jich opravdu moc). Absolutně nevím jak dál, žiju čistě z našetřených peněz, které vlastně už došly… za chvíli nebudu mít na jídlo a nájem. Půjčovat si nikde nechci. Jsem prostě nepoužitelná? Jsem úplně v koncích a nevím co s náma bude.
Příspěvek upraven 03.07.25 v 13:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@leltkt píše: Více
a zkusit se hlásit jako IT do státního? tolik peněz jako jsi měla, tam nebude, ale zase výplata jistá a úplně ubohé to taky není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co jít zkusit učit informatiku na SŠ? Učitelů IT je málo a práce se dá snadno skloubit s péčí o dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Přesně tak. Kamarád dělá IT ve státním a pořád někoho hledají. Za ty prachy tam nikdo moc nechce, ale zase se úplně nenadrou, mají spoustu volna i HO. Lepší jak nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co mám tak zkušenost, tak IT sektor v posledních letech šel hodně dolů, i IT pracovníci mi potvrdili, že si rozhodně už nemůžou vybírat.
A ty jsi narazila do tohoto období ještě s mateřskou.
Co poradit, jsi na pracáku? Nějaké IT rekvalifikace jsi dělala?
- Citovat
- Upravit
Product Owner je už dnes trochu zbytečná role, navíc se na to najimaji lidi z Indie.
Umíš ještě něco jiného? Co práce s AI?
- Citovat
- Upravit
Po mateřský, teda po 6 měsícíc? Asi spíš po x letech, ne… pokud se jim zdáš na nižší pozice překvalifikovaná, tak si příště lépe uprav životopis pro danou pozici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Frustrace, ne flustrace, prosím.
Uprav si CV na nižší pozice a nech si ho zkontrolovat, jestli tam podobné jazykové perly nemáš taky. Státní sektor, jak tu někdo radil, je dobrá cesta, tam fakt hledají. Znám i holku z IT, která po mateřské šla učit na učňáky IT (tam se taky moc lidí nehrne a byli nadšení, že mají šikovnou ajťačku, a ona získala volné prázdniny, Vánoce apod.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle řešila kamarádka jen v úplně jiném oboru. Byla totálně zoufalá. Nakonec to vyřešila podnikáním. Ideální to není, ale zase je ráda že je svým pánem. Jen se musí hodně otáčet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše: Více
Ježiš no to je toho. Jsi v diskuzi, kolikrát taky napíšu blbost, jen to na něčem tak nepodstatnym jako je emimino tolik neřeším a nehlídám 🤦♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hledala jsem praci loni, jsem 40+, dost zkušená. Práci jsem našla po 4 měsícich a musela jít s penězi i očekáváním kompetenci dolů, na spoustu pozic jsem byla overqualified. Byla jsem v top výběru na několik pozic a nakonec me vždy nevzali.
Ale mám dobrou zkušenost s LinkedIn, občas me kontaktuji naborari, kteří si me najdou na základě klíčových slov.
Máš tohle nastavene ok?
U me to ma happy end, ze si me takhle našli na základě specifických zkusenosti na LI, takze jsem ted mohla dát vale poslední praci a začít dělat něco, co mi lépe sedi (je to podruhé, co jsem díky tomu našla fakt dobrou praci).
- Citovat
- Upravit
@Jazmine píše: Více
Kdyby to byl překlep, tak neřeknu, ale r a l jsou dost daleko od sebe a svědčí to o tom, že ten člověk nezná slova, která používá. A u někoho to může dost zkazit dojem (asi jako by mi účetní na pohovoru řekla, že zpracovává fraktury). Takže to píšu s dobrým úmyslem jí pomoct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jo tak dva roky tě nikdo nechce, dochází ti prachy a co takhle zapřít vzdělání a jít dělat třeba prodávat, uklízet, rozvážet balíky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jít do státního, do školy,…
Vzít si brigádu mimo obor.
Založit si živnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše: Více
Asi tak. Ozvala bych se na nějakou ne zrovna trendy pozici a přiznala bych tak max gympl… Na balíky, do skladu a nebo za kasu jí vezmou hned…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit