Nemůžu se rozhodnout jakou práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
30.6.25 10:34

Nemůžu se rozhodnout jakou práci

Mám dilema a ráda bych znala vaše názory. Aktuálně pracuji v práci, kde musím denně dojíždět hodinu vlakem tam a hodinu zpět. Práce mě baví, mám tam skvělé kolegyně a lidsky mi to tam moc sedí. Ráda bych tam zůstala alespoň rok. Teď se mi ale naskytla nabídka práce přímo v místě bydliště – 3 dny v týdnu bych byla na pracovišti, 2 dny na home office. Finančně je to zajímavější, nabízeli by mi o 7 000 Kč více. Nevýhodou ale je, že je to práce převážně venku za jakéhokoliv počasí. Vzhledem k tomu, že teď řeším finanční problémy, mě ta nabídka láká, ale zároveň mě mrzí představa, že bych musela opustit současné kolegyně. Co byste na mém místě udělali vy? Jak byste se rozhodli? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
631
30.6.25 10:39

A jaka je napln te potencialne nové práce? pises, ze ta stará te baví, myslíš ze i ta nová by te bavila? ja bych sla do nové, mne by prudilo to dojizdeni s byt venku bych vnimala po vetsinu roku jako vyhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.6.25 10:47
@Noku píše: Více

Pracuji v odvětví školství. Nyní jako asistentka pedagoga a nabídka nové práce je v lesní MŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.25 10:53
@Kačkaa33 píše: Více

A znáš přesně náplň práce? Známá musela topit, chystat si to na topení, chystat svačiny, suchý záchod atd.

• Citovat
  • Upravit
10809
30.6.25 10:55

No ja bych nedala tu praci venku. Ted v lete bych na slunicku chcipla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
30.6.25 10:56

Rozdíl 7000Kč je docela dost, ale popřemýšlej, jestli bys byla schopná tuhle práci dělat dlouhodobě, jestli při ní využiješ vzdělání a nebudeš se jí bát jednou uvést do životopisu. Ale to dojíždění je na nic, navíc on se i ten kolektiv může změnit, někdo odejde, jiný přijde a už to třeba nebude takové. Rodinu asi zatím nemáš, když neřešíš čas, ale pak by se ti jednak vyšší plat mohl hodit při mateřské a ušetřený čas, až budeš mít děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
30.6.25 10:59

V lesní školce 2 dny home office?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
30.6.25 11:01

No, ja si upřímně nedokážu predstavit jak se da v lesni skolce pracovat na HO. A jinak ja bych to asi vzala, bez dojíždění, více peněz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.25 11:01
@ZuzaM píše: Více

Vidíš, to mě ani nenapadlo. Možná je to jako v tom lehce fantazy filmu na Netflixu, jak tam měli nahrané vědomí člověka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10809
30.6.25 11:03

To jsem prehlidla, ze lesni skolka. Tak to nebude takova hruze ani se slunickem, to budou ve stinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40868
30.6.25 11:07

v lesní MŠ a dva dny v týdnu HO? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
30.6.25 11:08

Ve skolce HO? Jak? Jinak ja jsem taky AP a taky jsem měla od září nabídku z lesní školky. A ja jsem ji teda s díky odmítla, ihned. V zimě bych to nepřežila, nesnáším zimu a nepohodlí s tim spojené. Mne baví práce s dětmi, ne topení, sekání dřeva, vypouštění septiku a podobné veci. Předškolní příprava venku je po většinu roku taky uplne jiná. Nejmenší děti a jejich curani v kombinezach. Prostě ne, díky. Ale to je na každém, jak to má. Mám tam kamarádku a je nadšená. U me hrála roli také vzdálenost, ted mám práci u domu, do lesní školky bych dojíždela. Ale ja bych tam nešla, ani kdybych to měla přímo pred nosem. To si musíš rozhodnout ty. A zdalenost a peníze v tomto případě jsou podle me podradne. Tak jde o náplň práce, o ten systém a mentalitu lidi, kteří tam dávají děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
30.6.25 11:15
@Midaku píše: Více

Není lesní školka jako lesní školka. U nás je taky, ale mají tam normální záchod, domek, kde je umyvárna a kde připravují různé věci. Jídlo jim, myslím, odněkud vozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40868
30.6.25 11:17

a jak může v lesní školce učitelka praktikovat HO? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
30.6.25 11:23

Po současném čerstvém zážitku bych neopouštěla dobrý kolektiv + vedení. Šla jsem za „lepším“ a už jdu zase pryč. Lidi v blízkém pracovním prostředí jsou pro mě zásadní, pak by mě ta práce měla aspoň trochu bavit a naplňovat, mzda by měla být adekvátní k odvedené práci a měla by mě uživit. To dojíždění je trochu problém…za měsíc v podstatě projezdíš jeden pracovní týden :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat