Vyhození z brigády - můžou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vyhození z brigády
Zdravím všechny,
chci se zeptat, mám brigádu na DPČ v jednom obchodě a zajímalo by mě, zda zaměstnavatel mě může vyhodit ze dne na den za to, že celý měsíc jsem si nevzala ani jednu směnu. Protože u nás vedoucí vyhodila jednoho brigádníka ze dne na den za to, že si za celý měsíc nevzal jednu směnu. A měl naplánovaný směny na další měsíc a ty mi všechny zrušila. A pak další brigádník, který si taky nevzal za celý měsíc ani jednu směnu, tak toho nevyhodila. Může tohle zaměstnavatel udělat nebo nemůže?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Marta789 píše: Více
A proč vás tam je tolik, když si 3 lidi neberou ani jednu směnu za měsíc? Na co si vás tam nechávat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může. Pokud je výpovědní doba, tak Vám jednoduše zruší směny a je hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je snad jeho rozhodnutí, koho si tam nechá a koho ne. Podle potřeby provozu, atd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
píšeš to sem pořád dokola, ano, může vás vyhodit všechny, brigádníky, kteří nechtějí pracovat, nikdo nepotřebuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč máš brigádu, když tam vlastně nepracuješ? Proč si takovou brigádu sjednáváš? To není rýpání, mě by to fakt zajímalo.
- Citovat
- Upravit
Výpověď rozhodne dát může, ale mela by tam být výpovědní lhůta 15 dní, takže to „ze dne na den“ je trochu otázka. Ale ted abych nekecala, směny má plánovat 3 dny dopředu, takže pokud neměl žádnou naplánovanou na nejbližší 3 dny a řekla mu, ze uz další nedostane a ať uz nechodí, tak by to asi mělo být i „papirove“ ok. Co čtu, je tam ještě pár věcí, kde by teoreticky mohli po právní stránce trochu narazit, nicméně z hlediska selského rozumu souhlasím s ostatními- k čemu mi je brigádník, který neveme ani jednu směnu za měsíc? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beruska999999 píše: Více
Není to náhodou nejpozději 3 dny předem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Jo no…teď je otázka, jestli to znamená, ze i kdyby mela naplánované neco víc dopředu, jestli ty 3 dny předem můžou měnit…odborník fakt nejsem, proto píšu, ze teoreticky tam můžou být nějaké technické věci, kterých by se dalo chytnout, na druhé straně, držet brigádníky, kteří neberou směny, je prostě k ničemu
To by se ti lidé meli chytnout za nos sami. Jenže selský rozum a právo si občas uplne nerozumí, no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit