Kdy říct kolegyni, že končím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.6.25 08:17

Kdy říct kolegyni, že končím?

Ahoj holky, potřebuju radu, neumím se nějak empaticky vcítit a nevím jaká varianta je lepší.
V práci jsem dlouhodobě nespokojená z mnoha důvodů. Kolegyně ví, že práce není to pravé ořechové, ale je tady služebně déle a tak nějak si „zvykla“. Já si zvykat nehodlám a před časem jsem rozhodila sítě a nová práce mi klapla. Nástup mám od 1.9. (oficiálně mě nový zaměstnavatel informoval o mém přijetí včera), takže je nejvyšší čas podat výpověď. A teď k dotazu…kolegyně v kanceláři, se kterou se dělíme o dost ubíjející práci v kombinaci s nesnesitelným vedením nastupuje od pondělí na 14-ti denní dovolenou a já teď váhám…mám ji o mém odchodu říct ještě předtím, nebo podat výpověď až v pondělí, nechat jí v nevědomosti užít dovolenou a tu nepříjemnost ji sdělit až potom. Není nepřejícná, myslím, že mé důvody pochopí, nicméně pro ni to bude znamenat několikaměsíční mordor, protože veškerá práce, kterou teď děláme dvě spadne jen na ni a bude trvat asi nějaký čas (v řádu měsíců), než nová síla začne pracovat trochu samostatně a uleví jí. Jaký na to máte pohled? Nerada bych ji kazila dovolenou, ale zase na druhou stranu nechci aby si myslela, že jsem ji něco tajila…Mám ji ráda, byla mi tady oporou.
Anonym z důvodu změny práce o které nikdo ještě neví.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10809
25.6.25 08:19

Rekla bych az bych dala vypoved. Firma te muze nejak presvedcit zustat, napr vyšší plat, benefity, jina napln prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
25.6.25 08:19
@Anonymní píše: Více

Řekla bych to, až se vrátí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35430
25.6.25 08:20

Dala bych výpověď až v pondělí a nakazila ji dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.25 08:23

@Tarena To je nepravděpodobné, šéfka mě nemá ráda, pochybuju, že by mi nabízela peníze navíc, nebo nějaké benefity. Krom toho, už jsem skutečně rozhodnutá. Novému zaměstnavateli jsem nástup potvrdila.
Jako mohla bych na ni pak „nahrát“, že mi dali vědět až v pátek odpoledne a měla jsem na rozmyšlenou víkend, abych to v pondělí podala. Taková milosrdná lež :think:. Taky nechci aby měla zkaženou dovolenou :(

• Citovat
  • Upravit
33129
25.6.25 08:42

Řekni jí to po dovolený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
25.6.25 08:45
@Anonymní píše: Více

Nikdy nerikej nikdy a pockej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.25 08:46

Holky díky, já jsem si to tak nějak říkala, že by měla dovolenou pokaženou. Budu ještě tento týden dělat jakože nic a v pondělí jim to dám na stůl. Kolegyni řeknu, že jsem se musela rozhodnout rychle. Děkuju :srdce:

• Citovat
  • Upravit
31
25.6.25 08:46

Taky by jsem to udělala tak, že bych dala výpověď až v pondělí a řekla jí to pak. Máš čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.25 08:49

@Tarena Vím, že to myslíš dobře. Ale mě by to tady zničilo. V posledních měsících se mi po letech rozjel atopák, v neděli večer nespím, do práce jdu s nechutí, když mám jít něco řešit k šéfce /třeba blbou propustku k lékaři/ jdu se staženým žaludkem co zase bude za kecy…i kdyby něco nabídla (což by se rovnalo zázraku) už se prostě vidím jinde a upřímně se na tu změnu těším.

• Citovat
  • Upravit
53190
25.6.25 08:54

Taky bych to nechala až po dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
25.6.25 08:56

Nezapomeň, že výpověď teď trvá přesně dva měsíce, tedy pokud ji podáš teď, tak můžeš být týden bez práce.

Příspěvek upraven 25.06.25 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
25.6.25 08:57

Po dovolené.
Jen tak mimochodem, ona ale nemusí mít mordor, prostě se ta tvoje půlka neudělá, no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.25 09:01

@Furzhilda Vím, vím. Volala jsem kamarádce, která dělá ve zdravotní pojišťovně. Říkala, že bych v případě „okna“ mezi starou a novou prací musela informovat svou zdravotní pojišťovnu, že budu po období od-do osoba bez zdanitelných příjmů a mělo by to být v pohodě :nevim: Ale v případě, že podám výpověď až 30.6. a nastoupím 1.9., přičemž 31.8. je neděle, mělo by to být úplně v pohodě ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.25 09:02

@Karamba2020 To je takový ten typ práce, že to moc nepočká :roll: Můžeš dělat pomaleji, ale taky máme nějaké termíny :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat