Tetování a práce - zkušenosti nebo problémy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
24.6.25 14:30

Tetování a práce

Zdravím, podobná diskuze tady už určitě byla, ale zajímalo by mě jestli jste se někdo někdy v dnešní době setkal s diskriminací v práci, když máte tetování, případně jestli vás kvůli tomu třeba nezaměstnali, nebo to už dneska nehrozí a jen to říkají rodiče/prarodiče. Já jsem nikdy osobně problém neměl, a to jsem dělal na různých pozicích (gastro, státní správa, administrativa). Možná to je tím, že vždycky na pohovor jsem si vzal košili s dlouhým rukávem. :lol: Mám potetované obě ruce, dohromady tak 20 spíše menších motivů, ale téměř všude po rukách (kromě zápěstí). Ale jinde tetování nemám, akorát téměř kompletně ruce a pak něco málo na břiše. Jednou jsem měl v nejmenované práci jednoho zákazníka a když jsme se bavili tak si trochu postěžoval, že třeba se zaměstnáním má docela problém, ale měl potetovaný celý krk i obličej, tak i já jsem se trochu lekl, ale jinak naprosto v pohodě a milý človíček. Tak mě zajímá jestli dneska to někomu vadí, ikdyz to “Jen” na rukách. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40910
24.6.25 14:36
@Jay3536 píše: Více

jsou zaměstnavatelé, kterým to vadit nebude, ale budou i tací, co s tím problémy mít budou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
24.6.25 14:46

Je to indivindi. Já třeba osobně nikdy žádné blbé komentáře nezažila a to mám tetka celkem viditelná, v nose septum. Ale pracuju ve velkém městě v korporátu s mladými lidmi. V menší firmě, kde budou lidi kolem 50 věřím, že by bych někomu mohla být trnem v oku. :nevim:
Nejvíc problematické to podle mě bude u mladých lidí bez praxe, kteří se prostě musí zalíbit sami sebou a nemají moc s čím jiným hrát. A prostě pokud potenciální šéf nerad tetka, tak se podle mě tímhle rovnou vyškrtneš. Když pak později člověk prodává už nějaké výsledky, co má ta sebou, tak je ta dynamika taky jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.25 15:39

Pracuji na HQ velkého korporátu. Pokud bys byl odborník nebo manažer, tak by to nikdo neřešil, ale třeba na recepci bychom tě nevzali.

• Citovat
  • Upravit
20832
24.6.25 15:40

Tetování mám fůru, vzdělání a odbornosti ještě víc. Takže i kdyby to nadřízeným vadilo, tak budou jen kývat a chválit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karlach
24.6.25 15:56

Tetování mám velká na velkých místech. Neměla jsem problém nikde, ani v nemocnici na oddělení kde bylo dost starých lidí. Tam jen vadil velký šperk v nose, který se vyměnil a vše bylo v pořádku.
Nejvíc to vždycky vadilo random lidem na ulici když přišlo léto a člověk šel do tílek, kraťasů a šatů.

• Citovat
  • Upravit
37119
24.6.25 16:39

Nevadilo mi to nikdy, dělala sem ve zdravotnictví, domově seniorů a bylo to každému jedno. Většina kolegyň byla potetovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
24.6.25 16:43

Nikdy jsem problém neměla, na recepci jsem měla dlouhý rukáv. Viděla jsem rukávy v bance i v Motole doktorku. Asi je problém ten obličej. Já bych si to nedala, ale třeba k nám chodí do obchodu jeden kluk a tomu to sluší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
24.6.25 17:24
@Karlach píše: Více

Nám jako klientům je nějaké tetování nebo piercingy úplně fuk. Nemělo by to jen děsit (vypadat jako smrt nebo ďábel u umírajících třeba není úplně ok). Naše nejoblíbenější pečovatelka (pro mého tátu) má tetování, tunely v uších atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
24.6.25 17:46

Jsou práce, do kterých se to nehodí a ve kterých bude mít zaměstnavatel. problém a třeba tě nevezme. A jsou práce, kde je to fuk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14855
24.6.25 20:59

Krk a obličej vadí často (já to nemám, vím z doslechu) Zbytek ne, kérky mají i lékaři nebo policisté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
24.6.25 21:18

Taky bych rekla, ze v obliceji nebo nejaka divočina pres cely krk může zarazit, ale jinak se v podstate vse da, v pripade potreby, schovat.
Takze ja si na pohovor, a pak pripadne k nejdůležitějším novým klientům nebo na mezinarodni konferenci vzala vhodne obleceni (sáčko), které velka tetovani skryla, a nikdo s tim problém nemá.

Uprimne, treba kerky po ksichte ala gangsta rapper i ve mě, jako potetované s nekolika piercingy, evokuje fetky a kriminálníky, sorry jako :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12573
24.6.25 21:20

Tak předně bych nechtěla dělat někde, kde to bude někomu vadit :D a určitě záleží jak kde, ale v dnešní době už se to řeší méně než před lety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
24.6.25 21:40

Nikdy jsem problém neměla. Sestra je potetovaná prakticky celá a taky nikdy neměla problém. A ani jsem se nikdy osobně nepotkala s někým, kdo by ten problém měl. Myslím, že u většiny pracovních pozic je to dávno jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
25.6.25 06:19

Dělám ve zdravotnictví a nikdy to nikdo neřeší, můj přímý nadřízený tetování nesnáší a rozhodně to tedy nebyl důvod k tomu, abych nenastoupila. Manžel dělá v nadnarodnim korporatu, ruce ma potetovane od paží k loktum a k tomu nějaký scarifikace, taky to nikdy neřešil.
Jako problematické vnímám místa, která se nedají zakrýt- obličej, krk, dlaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat