Ukončení DPP (paragrafy)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ukončení DPP (paragrafy)
Dobrý den,
v DPP je uvedeno "Skončení této dohody se řídí ustanoveními zákoníku práce, zejména § 77 odst. 4 zákoníku práce.
Ale § 77 odst. 4 : Požádá-li zaměstnanec, jehož právní vztahy založené dohodami o provedení práce a dohodami o pracovní činnosti v předchozích 12 měsících v souhrnu u tohoto zaměstnavatele trvaly po dobu nejméně 180 dní, písemně zaměstnavatele o zaměstnání v pracovním poměru, je zaměstnavatel povinen poskytnout mu nejpozději do 1 měsíce odůvodněnou písemnou odpověď. (citováno z https://www.pracepropravniky.cz/…paragraf-77/)
O zrušení DPP pojednává § 77 odst. 5
Takže, když budu chtít ukončit DPP buď dohodou nebo výpovědí, mám napsat, že je to podle odst. 5a popř. b, nebo podle odst. 4, jak to uvádějí v dohodě?
A když napíšu buď dohodu o zrušení DPP nebo výpověď a nenapíšu tam odkazy na paragrafy bude ta dohoda popř. výpověď platná?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Rid se podle zákoníku práce takže paragraf 5.
S dohodu musí zaměstnavatel souhlasit. Výpověď je jednostranná a máš 15 denní výpovědní lhůtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
Pokud nemá ve smlouvě sjednanou jinou lhůtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
Jiná lhůta ve smlouvě stanovená není. Jen to, jak už jsem psala výše. „Skončení této dohody se řídí ustanoveními zákoníku práce.“
A když budu tedy například psát výpověď musí tam být výslovně napsáno:
Výpověď dohody o provedení práce dle § 77 odst. 5b zákoníku práce
nebo stačí jen
Výpověď dohody o provedení práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JPMB píše: Více
Bude. Já jsem takhle napsala výpověď a sama jsem si napsala, kdy skončí dohoda, byla jsem strašně naštvaná a vedení bylo tak v šoku, že mi to podepsali…
Paragrafy se nezatěžuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit