Ukončení DPP (paragrafy)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
184
12.7.25 05:40

Ukončení DPP (paragrafy)

Dobrý den,

v DPP je uvedeno "Skončení této dohody se řídí ustanoveními zákoníku práce, zejména § 77 odst. 4 zákoníku práce.

Ale § 77 odst. 4 : Požádá-li zaměstnanec, jehož právní vztahy založené dohodami o provedení práce a dohodami o pracovní činnosti v předchozích 12 měsících v souhrnu u tohoto zaměstnavatele trvaly po dobu nejméně 180 dní, písemně zaměstnavatele o zaměstnání v pracovním poměru, je zaměstnavatel povinen poskytnout mu nejpozději do 1 měsíce odůvodněnou písemnou odpověď. (citováno z https://www.pracepropravniky.cz/…paragraf-77/)

O zrušení DPP pojednává § 77 odst. 5

Takže, když budu chtít ukončit DPP buď dohodou nebo výpovědí, mám napsat, že je to podle odst. 5a popř. b, nebo podle odst. 4, jak to uvádějí v dohodě?

A když napíšu buď dohodu o zrušení DPP nebo výpověď a nenapíšu tam odkazy na paragrafy bude ta dohoda popř. výpověď platná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35429
12.7.25 07:01

Rid se podle zákoníku práce takže paragraf 5.
S dohodu musí zaměstnavatel souhlasit. Výpověď je jednostranná a máš 15 denní výpovědní lhůtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
12.7.25 07:09
@JancaS84 píše: Více

Pokud nemá ve smlouvě sjednanou jinou lhůtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
12.7.25 07:30
@Cenarius píše: Více

Jiná lhůta ve smlouvě stanovená není. Jen to, jak už jsem psala výše. „Skončení této dohody se řídí ustanoveními zákoníku práce.“

A když budu tedy například psát výpověď musí tam být výslovně napsáno:

Výpověď dohody o provedení práce dle § 77 odst. 5b zákoníku práce

nebo stačí jen

Výpověď dohody o provedení práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17149
12.7.25 07:53
@JPMB píše: Více

Bude. Já jsem takhle napsala výpověď a sama jsem si napsala, kdy skončí dohoda, byla jsem strašně naštvaná a vedení bylo tak v šoku, že mi to podepsali…
Paragrafy se nezatěžuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat