Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@terien píše: Více
Už to ztrácí takový to:,,je ty máš hezky jméno
. Místo toho,,
další… ![]()
@Atisia píše: Více
Prostě trapný davovky. Úplně to ztrácí rozlišovací funkci. Dcera má ve třídě tolik Elišek a Matýsků, že k nim musí říkat i příjmení, aby bylo jasné, o kom mluví. Emičky, Sofinky,… to je to samý.
Nedala bych ani jedno. Dětí těchto jmen je všude strašně moc…
Ale o něco víc se mi líbí teda Nela než Sofie.
Mně se teda líbí Sofie, jako Nela je takové, nevím. Pro mě nic moc. Vybrala bych stejně úplně jiné, nějaké údernější. Vyjmenovávat nebudu, paní si to nepřeje. Takže z těch dvou Sofie.
Obě na mě působí v podstatě stejně, prostě stejný soudek dnes populárních jmen. Neurazí, nenadchne, znám jak malou Sofinku, tak Nelinku, jsem s tím v pohodě a jejich popularitu narozdíl od dalších davovek chápu. Kdybych musela, tak bych si raději vybrala Sofinku, protože je blíž ke jménu naší dcery (Sabinka). Jediné, co by mi vadilo, že u Sofiie občas slyším i domácké pojmenování Žofka, což mi nesedí. Jméno Nela je také časté u psů (tím neříkám, že je to jméno pro psa). Pokud to máte půl na půl, tak třeba zohledněte i datum svátku vs. narozeniny.
Velmi nudná jména. Když tak tedy tu Sofii. Snad bude moudřejší (Sofia) a mít více fantazie než rodiče.
@Anonymní píše: Více
A co anketa? Tam by to bylo vidět líp a nemuseli by se číst komentáře ![]()
Líbí se mi sice obě. Ale Sofie víc a je to sympatičtější jméno. Takže hlasuji pro Sofii.
Kdybych musela volit mezi těmito dvěma tak asi spíš Sofie, víc mi to sedí k našemu příjmení ☺️. Jinak obě jsou pěkná, k mým favoritům ale při výběru nepatřila.
Mně se zrovna líbí obě, ale kouzlo by to mělo před 15lety…
teď je to mazec, všude jsou jen Elinky, Nelinky, Sofinky, je dost na houby se jmenovat jako dalších pět spolužaček ![]()
my třeba měli na gymplu 5 Petrů z 11 kluků a byl to pěkný chaos…
mělas udělat anketu, líp by se v tom orientovalo…