Evelína, Evelin, Evelyn

Anonymní
6.7.24 09:40

Evelína, Evelin, Evelyn

Ahoj,

kdo máte nebo znáte holčičku s tímto jménem, jak jim říkáte, jaká různá oslovení vznikla a jak oslovuje okolí? Jak ji oslovují, když je velká, pokud někdo máte třeba už velkou slečnu? :andel:

Děkuju :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
6.7.24 10:01

Evelína, Evelí, Evelína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5041
6.7.24 10:27

Znám jednu téměř dvacetiletou, všichni kamarádi jí říkají Eva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
6.7.24 11:28

Arwen jako ze série LOTR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9274
6.7.24 11:42

Známí mají skolkovou. Říkají ji Evelíno, Eveli, Míno. Další skolkovou potkávám na hřišti, té se říká Evi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44341
6.7.24 12:41

První stupeň, Evelína, Evelínka.
Evo jí nikdo z dospělých neříká. Každý normální chápe, že kdyby rodiče chtěli oslovení Evo, nedávají jí toto (krásné) jméno :nevim: Eva je taky hezké(z mého pohledu), je to ale jiné jméno.

Ukáže čas, co s jejím jménem udělají vrstevníci v pubertě a její vlastní puberta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
6.7.24 12:44
@ProfZav píše: Více

Asi jsou jednodušší a nechápou, že jsou to dvě ruzny jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5898
6.7.24 14:22

Taky se mi Evelína líbila, ale mám zkušenosti, že se jim pak říká Evi, Evčo a to už nikdo nepozná, že jde o Evelínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
6.7.24 14:26
@Annike píše: Více

Spousta jmen se nějak zkracuje :nevim:, komolí. Třeba majka, káča, Kája (to může být Karolína, Karla) s tímhle tvrzením bych byla opatrná. Například Pája. Taky neodhadnu jestli je to Pavlína nebo Pavla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5041
6.7.24 19:14
Nebo spíš jí to tak vyhovuje. Když jsem se jí ptala, jak ji mám oslovovat, řekla Evo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9274
6.7.24 19:37

Co je „jednoducheho“ na tom oslovovat člověka zkraceninou jeho jména? Evi se dá říkat Eveline, Evelyn i Eve. A co takový Maty? Je to Matěj, Matyáš, Mateo, Matthias…? Nebo Eli… takhle zavoláš na milion jmen. Pája, Kája, Mája, Mili… ze má vícero jmen stejné zdrobneliny je úplně běžná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.24 20:49

Tchyně mi říká Eve, v práci Evi, Evelíno, Evel a někdo Evelínko.

• Citovat
  • Upravit
200
6.7.24 20:58
@Midaku píše: Více

Eva a Evelina je proste jiné jméno. Že ty považuješ Evu za zkraceninu Eveliny nic neznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9274
6.7.24 21:07

Ano, jsou to dvě různá jména. Ale u nás je běžné zkracovat na první dvě slabiky. Martina - Marti, Nikola - Niki, Filip - Fili… Takže jo, někteří budou i Eveline říkat Evi. Zkracuje se u nás i druhou polovinou jména (Albert - Bert, Alzbeta - Bety, Kristýna- Týna), ale předpokládám, že Evelina bude radši za Evu než Línu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
6.7.24 21:14
@Midaku píše: Více

Matyáš a Matěj jsou stejného původu stejně jako Pavla a Pavlína. Ale Eva je hebrejské a Evelína keltské. Že si jsou dvě slova podobná neznamená, že mají stejný původ. Copak obr a obraz mají stejný původ? Všimni si, že Evelína má svátek myslím srpnu a Eva v prosinci. Jsou to dvě různá jména, jen mají společná první dvě písmena. To je jako říct, že Iva a Iveta jsou stejná jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze