Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mám dceru Anetu a ve školce byla jediná (tím chci říct, že až tak časté jméno to není). Je krátké, neobsahuje „r“. Říkáme jí Anetko, Anet. Když zlobí Aneto🙂. Dala bych jí to jméno znovu.
Viktorie. Aneta se mi nikdy nelíbila a zatím se to nezměnilo. Viktorii jsem kdysi chtěla. Dcera má ve finále jiné jméno. Ale nějak se náhodně povedlo, že má svátek na Viktorii, přestože Viktorie není. A má narozeniny ve stejný den, jak má dcery nejlepší kamarádka, která je Viktorie. Takže u nás taková náhoda kolem jména Viktorie.
Určitě Aneta, Viktorka jedině pokud máte vazby na Viktorii Plzen fotbalovy klub
navic Viktorie, to zní jako pro nějakou královnu
@Fee-bee píše: Více
Jméno Viktorie jsem měla vybrané už snad na prvním stupni základky. Bohužel se mi to jméno tak „zhnusilo“ tím, jak je jich všude okolo strašně moc.
Už jen z toho důvodu se mi Aneta líbí víc.
Děkuji všem za názor ☺️ já právě žádnou Viktorku neznám. Tak mi ani nenapadlo, že je jméno tak používané 😁
Líbí se mi obě jména. Volila bych Anetku, ve svém okolí žádnou nemám, Viktorek spoustu
Máme dceru Anetu. Ve školce byly dvě, teď chodí do čtvrté třídy, dva roky chodila na jednu školu, teď druhý rok na druhou. Ve škole byla vždy jediná ve třídě. Ale měla období, zhruba od čtyř do sedmi let, kdy svoje jméno neměla ráda. Vrchol byl okolo pátého roku, kdy ho přímo nenáviděla a cizím lidem se představovala jako Adélka. Teď jí bude deset a už je za svoje jméno ráda.
Říkáme jí nejčastěji Anet, výjimečně Anetko (už je velká), malá sestřička jí říká Ani nebo Anetto (neumí vyslovit K). Když zlobí, tak Aneto.
Malých Viktorií znám hodně. Anet tak nějak podobně, možná maličko méně. Viktorie se mi bohužel nelíbí kvůli Boženě Němcové. Já jsem na tyto asociace hrozná ![]()
Ještě se mi moc líbí jméno Arleta.
@Anonymní píše: Více
Jsem Aneta a příjmení mám na 11pismen
jsem s ním docela spokojená ![]()
Oslovují mě nejčastěji Any, Anet, občas i Anetko a v pubertě Anys, Anýsku..Jinak vyloženě Aneto málo kdy, to mě spíš přijde jak kdyby mě někdo nadával ![]()
Které se vám líbí více? A jak jste popřípadně spokojeni s těmito jmény, pokud se tak jmenujete?🙂
S manželem se nemůžeme rozhodnout. 😁 A příjmení bude mít na 10 písmen.
Děkuji za reakce.