Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Blasimo píše:
Ahoj, take mam problem s tim, ze se mi jedna dirka porad ucpava a take to mam zpusobene kapkami do nosuakorat je uz dva mesice nekapu, ale nos se porad ucpava… jak to s tebou vypada ted? Poradili ti na orl i neco jineho krom kortikoidu? Ja mela i kortikoidy a ty mi taky nejak extra nepomohly 🙈
Zkuste mořskou vodu ve spreji, třeba Otrivin Breath Clean.
Já mám taky pořád ucpaný nos, zůstalo mi to po nemoci. Do nosu jsem ale nic nestrikala. Jako bych pořád měla rýmu ale ven nic nejde. Jenom obcas něco vysmrkam. Taky se mi hůře dýchá jak jsou dirky ucpané. Mela jsem od doktorky kortikoidy do nosu ale vůbec mi nepomahaly, spíš mi to jenom víc ucpaly. Teď zkouším morskou vodu ale efekt nic moc
@Alinois píše:
Já mám taky pořád ucpaný nos, zůstalo mi to po nemoci. Do nosu jsem ale nic nestrikala. Jako bych pořád měla rýmu ale ven nic nejde. Jenom obcas něco vysmrkam. Taky se mi hůře dýchá jak jsou dirky ucpané. Mela jsem od doktorky kortikoidy do nosu ale vůbec mi nepomahaly, spíš mi to jenom víc ucpaly. Teď zkouším morskou vodu ale efekt nic moc
Konvička pomůže.
@lucad77 píše:
Konvička pomůže.
Nad tou jsem uz uvažovala taky, divala jsem se i na videa jak se to vyplachuje ale mam z toho obavu a pritom to vypadá celkem jednoduše
![]()
@lucad77 píše:
Konvička pomůže.
Me třeba konvicka vůbec nepomáhá. Sice dutiny protáhne, ale výsledný efekt žádný. Ihned se zase zacpou.
@Alinois píše:
Nad tou jsem uz uvažovala taky, divala jsem se i na videa jak se to vyplachuje ale mam z toho obavu a pritom to vypadá celkem jednoduše![]()
Je to jednoduché, chce to jen cvik.
@Tajemnadama píše:
Me třeba konvicka vůbec nepomáhá. Sice dutiny protáhne, ale výsledný efekt žádný. Ihned se zase zacpou.
A Sinupret jste zkoušela?
@lucad77 píše:
A Sinupret jste zkoušela?
Ja to mam uz roky.
Takže mam odzkoušené vše co je na trhu. A zrovna sinupret mi přišel jako úplně k ničemu.. ![]()
@Tajemnadama píše:
Ja to mam uz roky.Takže mam odzkoušené vše co je na trhu. A zrovna sinupret mi přišel jako úplně k ničemu..
Ja jsem mela kapky i prášky a myslim že kapky na mě zabiraly ale prášky ne.
@Tajemnadama píše:
Ja to mam uz roky.Takže mam odzkoušené vše co je na trhu. A zrovna sinupret mi přišel jako úplně k ničemu..
A na ORL říkají co?
@lucad77 píše:
A na ORL říkají co?
Celkem nic. Mám ryaltris do nosu, ale uz ho neberu. Nijak zásadně nepomohl. Lehký otok sliznice, mandle v pohode, bez polypu.
Přidávám se do klubu. Začátek března diagnostikována angína. Pak angína jakože vyléčená, ale rýma zůstala. Vybrala jsem jeden Pamycon, druhý, Bendovy kapky a nic. Tak ORL. Mám žlutou rýmu už 2,5 měsíce a dali mi tam léků, jako bych měla za 5 minut umřít. Taky pořádně silná antibiotika, které jsem musela vysadit, protože snad všechny nezadoucj účinky + kortikoidy, které se nesmí, pokud jsou žaludeční vředy, ty mám. Takže ne. Pak Amawys, že by to byl zázrak, tak to není a Zenaro na alergii. A řekli mi, že je to z nelecene alergie. Chodím i na alergologii a na plicní kvůli astmatu a na alerg.mi řekli, že zvýšit dávky vitamínu D a na plicním inhalátor. To je všechno. A teď, kdo má pravdu? Rýmu mám pořád a pěkně mi otravuje život.