Neléčená chronická rýma

Anonymní
28.2.23 06:14

Nelecena chronicka ryma

Ahoj, jak moc je velky problem kdyz se chronicka ryma neleci? V puberte jsem mela caste zanety dutin, casto jsem pouzivala kapky do nosu. Alergologie negativní. Byla jsem na orl, polypy nejsou, mandle v poradku, zvetsena, prokrvena nosni sliznice. Koukali mi do nosu klasicky i nejakou kamerkou. Pres rok mam pocit trochu ucpaneho nosu. Na orl mi dala nejaky kortikoidy do nosu ve spreji, a ze se mam ukazat za měsíc. No, 350 kc sprej na mesic, 3 hodiny cekani, a zazrak zadnej. Jeste k tomu se to stejne musi pred tehotenstvim vysadit. Pry je to na hodne dlouhou trat…tak si rikam, je to k necemu? Da se z toho vubec dostat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66439
28.2.23 06:18
@Anonymní píše:
Ahoj, jak moc je velky problem kdyz se chronicka ryma neleci? V puberte jsem mela caste zanety dutin, casto jsem pouzivala kapky do nosu. Alergologie negativní. Byla jsem na orl, polypy nejsou, mandle v poradku, zvetsena, prokrvena nosni sliznice. Koukali mi do nosu klasicky i nejakou kamerkou. Pres rok mam pocit trochu ucpaneho nosu. Na orl mi dala nejaky kortikoidy do nosu ve spreji, a ze se mam ukazat za měsíc. No, 350 kc sprej na mesic, 3 hodiny cekani, a zazrak zadnej. Jeste k tomu se to stejne musi pred tehotenstvim vysadit. Pry je to na hodne dlouhou trat…tak si rikam, je to k necemu? Da se z toho vubec dostat?

Dcera nesnrka porad, ale casto. Bez kapesniku nikam nejde. Uz roky. Nic s tim nedela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.23 06:33
@vokishka píše:
Dcera nesnrka porad, ale casto. Bez kapesniku nikam nejde. Uz roky. Nic s tim nedela

Ja právě nemam potrebu smrkat.. jen se střídají nosni dirky v ucpanosti. :roll: Nekdy je to lepší nekdy horsi…jako uprimne cekat takovou dobu (funguji i jako pohotvost), kvuli peti minutam a dalsim lekum… :roll:

• Citovat
  • Upravit
15995
28.2.23 06:45

A nemas to z toho casteho pouzivani kapek? Ja si jednou udelala solidni zavislost. Nepomahalo nic jineho, nez dlouho nepouzivat. Uz nevim, jak dlouho to trvalo, nez jsem prestala mit pocit ucpaneho nosu…dlouho, rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.23 06:49
@beruska9 píše:
A nemas to z toho casteho pouzivani kapek? Ja si jednou udelala solidni zavislost. Nepomahalo nic jineho, nez dlouho nepouzivat. Uz nevim, jak dlouho to trvalo, nez jsem prestala mit pocit ucpaneho nosu…dlouho, rok?

Je to mozny. Jenze s podzimem u me zacne sezona zanetu dutin, a kapky bohuzel zacnu zase používat…

• Citovat
  • Upravit
11332
28.2.23 07:03
@Anonymní píše:
Je to mozny. Jenze s podzimem u me zacne sezona zanetu dutin, a kapky bohuzel zacnu zase používat…

Mně nikdy kapky do nosu nepomohly od rýmy. Právě mi nos vždycky ucpaly, ale dlouho jsem to nechápala, když mi přeci měly pomoct. Vždy zánět dutin.
Přestala jsem používat kapky typu Olynth, Nasivin a začala s Quix, Vincentka, jiné solne roztoky a inhalovani.
Do toho konvicka na proplachovani.
Kapky na bázi zastavení rýmy bych si už nikdy do nosu nestrikla a už ani dětem.
Z toho měly akorát záněty středouší.
Rýma musí ven, ne ji potlačovat.
Myslím že máš na kapkách závislost a dostala jsi se do začarovaného kruhu.
Taky jsem v něm byla a je potřeba to nepoužívat.
Asi myslíš Awamys, znám, na nic.
Nepomůže, protože ten problém je jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.23 07:16
@beruska9 píše:
A nemas to z toho casteho pouzivani kapek? Ja si jednou udelala solidni zavislost. Nepomahalo nic jineho, nez dlouho nepouzivat. Uz nevim, jak dlouho to trvalo, nez jsem prestala mit pocit ucpaneho nosu…dlouho, rok?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.23 07:18
@Trojlístek píše:
Mně nikdy kapky do nosu nepomohly od rýmy. Právě mi nos vždycky ucpaly, ale dlouho jsem to nechápala, když mi přeci měly pomoct. Vždy zánět dutin.
Přestala jsem používat kapky typu Olynth, Nasivin a začala s Quix, Vincentka, jiné solne roztoky a inhalovani.
Do toho konvicka na proplachovani.
Kapky na bázi zastavení rýmy bych si už nikdy do nosu nestrikla a už ani dětem.
Z toho měly akorát záněty středouší.
Rýma musí ven, ne ji potlačovat.
Myslím že máš na kapkách závislost a dostala jsi se do začarovaného kruhu.
Taky jsem v něm byla a je potřeba to nepoužívat.
Asi myslíš Awamys, znám, na nic.
Nepomůže, protože ten problém je jiný.

Pouzivam olynth, a na tu rymu mam na predpis ryaltris

• Citovat
  • Upravit
34322
28.2.23 07:30
@Anonymní píše:

Jestli kapes celou zimu, tak je to tim. To nemuzes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.23 07:36
@Lucie_Sx píše:
Jestli kapes celou zimu, tak je to tim. To nemuzes.

Nonstop samozrejme ne. Ale kazdy mesic par dni..

• Citovat
  • Upravit
53190
28.2.23 07:42

Přikláním se k tomu naprosto vysadit nosní kapky s dekongestivy (Olynthy, Nasiviny, Sanoriny, Muconasaly atd.). Na záněty dutin ti totiž nepomůžou, ba právě naopak. Jak psala @Trojlístek - podzimní sezónu zvládni s proplachy mořskou vodou, Vincenkou, zkus tu konvičku, pokud to půjde do dutin, kup si Sinupret. Potřebuješ naopak hodně smrkat a dostat to ven, nikoli zastavit (a logicky si ucpat dutiny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
28.2.23 08:08

Doporucuju morskou vodu s bylinkama z Justu. Sice je draha, ale perfektne rozpousti. Olynth apod. vysusuji sliznici a ta ma tendenci pak porad hlenit a otekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.2.23 09:09

Donosol od Hadka je taky skvely i na ty zanety dutin - natvrdo to nalit do nosu.
A Euphorbium kapky misto Olynthu, muzes.

Tu dlouhodobou rymu mam taky, muze v tom byt i zuzena nosni prepazka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
26.4.23 14:10

Ahoj, take mam problem s tim, ze se mi jedna dirka porad ucpava a take to mam zpusobene kapkami do nosu :( akorat je uz dva mesice nekapu, ale nos se porad ucpava… jak to s tebou vypada ted? Poradili ti na orl i neco jineho krom kortikoidu? Ja mela i kortikoidy a ty mi taky nejak extra nepomohly 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25045
28.4.23 15:00

Já jsem chronicky zahleněná po jedné velké krční operaci. Z ORL mám Mommox sprej (kortikoidy), občas vypláchnu nos konvičkou, a když je to už fakt moc, nasadím na týden, dva Sinupret.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí