Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@lleennttiillkkaa To jsou blbé výmluvy, nemusí být přece všechno v angličtině. Stejně bude mít nejspíš české příjmení. Beru to tak, že k příjmení v českém tvaru jedině jméno v českém tvaru
Ale stejně i kdyby měla cizí příjmení, stejně se mi ty 2 „L“ nelíbí, taky by mě zajímalo jaký to má význam ![]()
@lleennttiillkkaa já se ptala na tyhle dvě jména ve tvaru a ne na 1 nebo 2 L ve jméně
my pro své děti vyloženě česká jména dávat nechcemme ![]()
Nelly pokud je příjmení ‚z ciziny‘, Nella pokud je české-neklasické příjmení a Nela pokud jste Vopršálkovi ![]()
Sestry neteř je Nela
a říkáme jí Nelinko
A pak to mám spojené s českou herečkou kterou máme rádi Nela Boudová mě se to jméno líbí
za mě NELA ![]()
Proč zrovna s dvěma LL?
Jste cizinci? A to vysvětlování že není Nela ale Nella? Top snad nechcete udělat…
Ale vaše věc..za mě JEDNODUŠE NELA
@Lucuska01 mno a já se zeptala, proč 2 L. To jméno není český tak jak tak, jen by mě to zajímalo, co vede rodiče k tomu, dát jméno, který bude tomu člověku komplikovat celý život.
@lleennttiillkkaa Já tvůj názor respektuju a stotožňuji se..pak to dopadá jako taková Sophie Zábranská…celý život bude vysvětlovat že není sofie
![]()
@Sandra752 píše:
@lleennttiillkkaa Já tvůj názor respektuju a stotožňuji se..pak to dopadá jako taková Sophie Zábranská…celý život bude vysvětlovat že není sofie![]()
mno právě. Dobrý den já jsem Nelly, ano slyšíte dobře ne Nela, ale Nelly a prosím Vás s dvěma L, prosím vás vy jste tam napsali s jedním, i když jsem vám to zdůrazňovala. Dobrý den vy jste tam sice napsali 2 L, ale já nejsem Nella, ale Nelly.
Jen dotaz a v cizine se jmeno Nella pouziva?. To asi spise Nelly…
Já mám dceru jménem Nela a kamarádka pekla dortík pro známou a tam v rodině měli holčičku jménem Nelly a když psala na ten dort NELLYNKA tak jí to přišlo hodně divné což mě taky, ale každého věc pokud máte trošku cizí příjmení tak klidně.
@moky píše:
Za mě Nela a s jedním L
Za mně taky.Pro mně je to zdvojování trapný ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
No jo, jenže jsme v EU, co když se jednou odstěhuje do ciziny?(není to z mojí hlavy, ale už mi to bylo jednou řečeno)
No já myslím, že i v cizině by to s tím jedním „l“ zvládli přečíst ![]()