Jméno Gustav - názory?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
236
16.2.14 08:14

Jméno Gustav

Chtěla jsem vás poprosit o názory na jméno Gustav. Mám pocit, že v dnešní době je vnímáno hodně negativně, kdežto dříve tomu bylo jinak a bylo i obvyklejší (když pominu neg. spojení s Gustavem Husákem, tak třeba Gustav Klimt, Gustav Frištenský, Gustav Mahler…). Zvažujeme toto jméno pro dítko, ale mám pocit, že v dnešní době je vnímáno hodně špatně. Moc sice nechápu, proč jiná jména, která se teď objevují, jsou vnímána neutrálně, přitom mnohdy nemají u nás tradici a k českým příjmením se nehodí. Na mě např. jméno Gustav působí lépe než některá jiná, která se v poslední době často dávají. Proto moc prosím, napište mi své reakce, resp. proč toto jméno vnímáte negativně. Anebo: pokud se vám náhodou jméno líbí, napište mi to taky, v okolí se zatím setkávám spíše s jeho nepřijetím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
16.2.14 08:17

Nelibi se mi, ani kdyz se oprostim od Husaka. jak budete to mimco oslovovat? Gustiku? ;)

jo a Klimta mam hrozne rada, ale proste s nim mam jmeno Gustav spojeno nejak mene. Jak slysim Gustav, tak vidim Husaka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.14 08:18

Ahoj, jako první mne u jména Gustav napadne komunistický prezident, na kterého jsem musela koukat ve třídě… takže bohužel též negativní první reakce.. Nechtěla bych, aby si dokola milionkrát za první roky života z něj někdo dělal stále legraci… Zkusila bych najít podobné jméno, které se lidem nebude tolik spojovat a nebude je nutit mít „vtipné“ komentáře..
omlouvám se za anonym.. vadí mi čtení příspěvků přes profil.. díky moc..

• Citovat
  • Upravit
2992
16.2.14 08:19

Jestli se ti libi proč ne. Je pravda že hodně jmen a to českých se v dnešní době lidem přijde divných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.2.14 08:19

Právě že podoba Gustík se nám líbí pro malé dítko. A pak asi Gusto, Gusťo. Zajímavé je, že třeba švagrová (je mladší než já), si Husáka ve spojení s Gustavem vůbec nevybaví… možná za pár let to jméno už nebude vnímáno tak často v souvislosti s ním, ale těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
16.2.14 08:20

@habaďúra chudák dítě :( prostě to jméno není hezký a nezní dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140225
16.2.14 08:23

Gustavasine, a ještě horší je Augustýn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
16.2.14 08:23

Ne, nelíbí se mi. Ale proti gustu… :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
16.2.14 08:25

Jméno se m nelíbí ale jestli se vám to líbí tak to dejte, pořád lepší než nějakej Kevin. Jo a Husáka jsem si nevybavila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.2.14 08:26

Podle mně to je o vnímání, já zase nechápu mnohá jména, která se dávají dnes, taky je nevnímám jako hezká a nikdy bych je dítku nedala. Možná kdybych tady ten dotaz dala před 50 lety, tak by nikoho ani nenapadlo, že to jméno není hezké, těžko říct.
Ptám se na názory, protože chci zjistit, s jakými reakcemi by se náš případný syn setkával po vyslovení svého jména. Vůbec netuším, jaké jiné jméno vyberem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
16.2.14 08:26

@habaďúra mam Gustika tatu a deda je Augustyn. Je fajt, ze nikoho jineho s takovym jmenem neznam, ale to je v dnesni dobe vzacne, ne? :palec: tatkovi rikame Gustik orisek :mrgreen: meli to v nejakem skeci Genzer a Suchanek a uz mu to zustalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
16.2.14 08:27

Jmémo zní hodně tvrdě. Až bude chodit do školy, tak spolužáci o komunistickém prezidentovi s největší pravděpodobností nebudou mít ani páru. Takže z tohodle pohledu bych to neřešila. Ale jméno jako takové mi nezní moc libozvučně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.2.14 08:27

Díky za reakci, přesně takhle to vnímám, že pořád je to lepší, než některá jiná jména. Ale uvidíme, dítko nebude jen s námi, bude se stýkat s lidmi a nechci, aby se kvůli jménu na něj dívali skrz prsty, chtěla jsem si touto diskuzí udělat přehled o tom, s jakými reakcemi - a proč - by se jednou mohlo setkávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.2.14 08:30

Tak např. jeho spolužáci už si ho s Husákem fakt spojovat nebudou.
Moc se mi to jméno nelíbí - nedala bych ho svému dítěti.
Ale ať si klidně někdo jiný tak dítko pojmenuje, proč ne. My máme Jindřicha. Nepřijde mi tak „kontroverzní“ jako Gustav a reakce od okolí byly v 90% negativní - neutrální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.2.14 08:32

Moc díky všem za reakce, já právě chtěla zjistit, proč ho vnímáte špatně, takže jsem opravdu za názory vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze