Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Habaďura: na mě to jméno špatně nepůsobí, vůbec ne. Sama bych ho asi nedala, ale pokud se líbí tobě i manželovi, tak ho dejte. Já jsem si vyslechla dost řečí u prvorozené - Nina (dle mě normální, ač málo dávané jméno), že jsme se u druhého dítka s manželem shodli, že se jméno všichni dozví, až se prcek narodí…
A byl klid.
@lleennttiillkkaa píše:
@siamka7 ono to posměvačství začíná u rodičů těch dětí, kteřá tvrdí, že nějaký jméno není normální…
To si právě taky říkám
Třeba naše dvouletá je z jména Gustav unesená a trvá na tom, že dítko bude Gustík a basta… jinak znám pár lidí, co se jmenují „normálně“ Iva, Terezka… a ty se svým jménem vůbec spokojené nejsou. Třeba Ivě se posmívali, Ivo, dones mi pivo… je to těžké, děti dokáží být zlé, ale můžou se posmívat i dítku, které se bude jmenovat dejme tomu Jan, Eliška…
Jsem moc vděčná za všechny názory tady, jak jsem psala, dělám hlavně průzkum, jak by to jméno vnímalo okolí. Já jsem třeba se svým jménem spokojená, kdežto mému muži se mé jméno nelíbí… ono je to s těmi jmény těžké ![]()
@Saxana22 Nina je hezký, normální jméno.. ale Gustav?
Co takhle Hubert nebo Quido?
Jako pro klid na duši - já chtěla Isabell ale neprošlo to, všichni moji známý i rodina mi řekli, že jsem cvok ať to nedělám a že chudák dítě. Tak jsem to zamítla.
@Bella1988 píše:
@Saxana22 Nina je hezký, normální jméno.. ale Gustav?Co takhle Hubert nebo Quido?
Přiznám se, já moc nerozumím tomu, kde je nějaká hranice mezi tím, co je normální jméno a co už hrozné.. já myslím, že je to o vkusu. V poslední době jsem zaznamenala pár jmen, co lidé dali a musím říct, že taky je subjektivně vnímám tak, že se mi nelíbí, že bych je nedala… ale právě proto, že je někdo dal, tak někomu se prostě líbí. Naštěstí ne všichni máme stejný vkus, jinak by ve školce byl 20 Matyášů a basta ![]()
@Bella1988 My chtěli jen Bella
Taky se na to nikdo netvářil, tak máme připravené Anabel
.. Belo jí můžeme říkat taky ![]()
@zulitvi
Jste to dobře obešli
My budeme mít Kristýnku. ale stejně ji budu říkat Kris nebo Kristý ![]()
@habaďúra Já myslím, že hranice jako taková neexistuje. Jen ber v úvahu a to je moje zkušenost - jak se člověk liší, bývá velmi často terčem posměchu..proto jsem o jmen jako Isabell nebo Christine Ann upustila, byť se mi moc líbí.
Bella: nemám problém skoro se žádným jménem. Proč je Gusta špatný? Mě to tak prostě nepřijde. Myslela jsem spíš to, že pokud se nedává provařené jméno, tak mají lidi problém a hloupé řeči. Každé jméno je dle mne svým způsobem hezké ![]()
@Bella1988 píše:
@Saxana22 Nina je hezký, normální jméno.. ale Gustav?Co takhle Hubert nebo Quido?
Hubert je moc hezký jméno ![]()
@habaďúra Jinak za mě - Gustav se mi nelíbí a napíšu proč. Jednak tvrdé a pak mi to připomíná gestapo. Prostě dítěti říkat Gustav. Nemá ani moc variant a je to takové opravdu zvláštní…
Habaďura: jaká další jména máte ve výběru? Jeslti se můžu zeptat?
@Kopretinkaobecna píše:
@juchinka Hermína prosím![]()
To byla moje prababička. Pocházela z Rakouska a moc se mi líbí
Jinak zakladatelko, pokud se Vám líbí, tak jej dejte.
No podle mě je to fakt hrozný..