Jméno Gustav - názory?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bella1988
16.2.14 18:35

No podle mě je to fakt hrozný.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16247
16.2.14 18:35

Habaďura: na mě to jméno špatně nepůsobí, vůbec ne. Sama bych ho asi nedala, ale pokud se líbí tobě i manželovi, tak ho dejte. Já jsem si vyslechla dost řečí u prvorozené - Nina (dle mě normální, ač málo dávané jméno), že jsme se u druhého dítka s manželem shodli, že se jméno všichni dozví, až se prcek narodí… :D A byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.2.14 18:36
@lleennttiillkkaa píše:
@siamka7 ono to posměvačství začíná u rodičů těch dětí, kteřá tvrdí, že nějaký jméno není normální…

To si právě taky říkám :-) Třeba naše dvouletá je z jména Gustav unesená a trvá na tom, že dítko bude Gustík a basta… jinak znám pár lidí, co se jmenují „normálně“ Iva, Terezka… a ty se svým jménem vůbec spokojené nejsou. Třeba Ivě se posmívali, Ivo, dones mi pivo… je to těžké, děti dokáží být zlé, ale můžou se posmívat i dítku, které se bude jmenovat dejme tomu Jan, Eliška…

Jsem moc vděčná za všechny názory tady, jak jsem psala, dělám hlavně průzkum, jak by to jméno vnímalo okolí. Já jsem třeba se svým jménem spokojená, kdežto mému muži se mé jméno nelíbí… ono je to s těmi jmény těžké :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
16.2.14 18:37

@Saxana22 Nina je hezký, normální jméno.. ale Gustav? 8o Co takhle Hubert nebo Quido?

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
16.2.14 18:38

Jako pro klid na duši - já chtěla Isabell ale neprošlo to, všichni moji známý i rodina mi řekli, že jsem cvok ať to nedělám a že chudák dítě. Tak jsem to zamítla.

• Citovat
  • Upravit
236
16.2.14 18:40
@Bella1988 píše:
@Saxana22 Nina je hezký, normální jméno.. ale Gustav? 8o Co takhle Hubert nebo Quido?

Přiznám se, já moc nerozumím tomu, kde je nějaká hranice mezi tím, co je normální jméno a co už hrozné.. já myslím, že je to o vkusu. V poslední době jsem zaznamenala pár jmen, co lidé dali a musím říct, že taky je subjektivně vnímám tak, že se mi nelíbí, že bych je nedala… ale právě proto, že je někdo dal, tak někomu se prostě líbí. Naštěstí ne všichni máme stejný vkus, jinak by ve školce byl 20 Matyášů a basta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
16.2.14 18:42

@Bella1988 My chtěli jen Bella :mrgreen: Taky se na to nikdo netvářil, tak máme připravené Anabel :D.. Belo jí můžeme říkat taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
16.2.14 18:43

@zulitvi :mrgreen: Jste to dobře obešli :mrgreen: My budeme mít Kristýnku. ale stejně ji budu říkat Kris nebo Kristý :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
16.2.14 18:44

@habaďúra Já myslím, že hranice jako taková neexistuje. Jen ber v úvahu a to je moje zkušenost - jak se člověk liší, bývá velmi často terčem posměchu..proto jsem o jmen jako Isabell nebo Christine Ann upustila, byť se mi moc líbí.

• Citovat
  • Upravit
16247
16.2.14 18:45

Bella: nemám problém skoro se žádným jménem. Proč je Gusta špatný? Mě to tak prostě nepřijde. Myslela jsem spíš to, že pokud se nedává provařené jméno, tak mají lidi problém a hloupé řeči. Každé jméno je dle mne svým způsobem hezké :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
16.2.14 18:45
@Bella1988 píše:
@Saxana22 Nina je hezký, normální jméno.. ale Gustav? 8o Co takhle Hubert nebo Quido?

Hubert je moc hezký jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
16.2.14 18:46

@habaďúra Jinak za mě - Gustav se mi nelíbí a napíšu proč. Jednak tvrdé a pak mi to připomíná gestapo. Prostě dítěti říkat Gustav. Nemá ani moc variant a je to takové opravdu zvláštní…

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
16.2.14 18:46

@KPKristy :mrgreen: znám kocoura s tím jménem a k němu to jde

• Citovat
  • Upravit
16247
16.2.14 18:47

Habaďura: jaká další jména máte ve výběru? Jeslti se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
16.2.14 18:47
@Kopretinkaobecna píše:
@juchinka Hermína prosím :roll:

To byla moje prababička. Pocházela z Rakouska a moc se mi líbí ;-).

Jinak zakladatelko, pokud se Vám líbí, tak jej dejte :palec:
:roll: Tahle Hermýna je zrovna z tvrdým Ý. Neptala jsem se proč, ale jeden z rodičů je cizinec z cizokrajným příjmením a podle toho jsem si vyvodila, že je to zrovna ten důvod.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze