Jméno Gustav - názory?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4049
16.2.14 08:34

Mně přijde dědkovský :oops:,to už je lepší třeba Albert-Bert, Bertík, Albi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
16.2.14 08:34

Ale fakt je to o vnímání. Kamarádka se strašně smála, že dává její známá dítěti jméno Zachariáš. Přitom ona sama chce mít Eduarda. :) Mně se třeba nelíbí jména typu Tobiáš, Tadeáš, Matyáš a přitom se dnes hodně dávají. Ale zase některá jména jsou opravdu taková, že se většině lidí líbit nebudou, mezi nimi i Gustav. My máme podobný problém se jménem Karla. Strašně se nám líbí, ale všichni nám ho vymlouvají. Taky nevím, co bych druhé holčičce dala za jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27248
16.2.14 08:35

@habaďúra nejsem z toho jména nějak odvařená, ale Samuelů, Matyášů, Sebastiánů, Tadeášů, Tobiášů a podobně, běhá po světě už dost.
Mě se zase strašně líbí jméno Svatopluk, Přemysl a nebo Prokop.
Jenže já s výběrem jména na okolí nehleděla a je mi celkem fuk, co si kdo myslí.
@Pipet mě se Jindřich líbí. Je to krásný, česky znějící jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
16.2.14 08:35
@Darebačka píše:
Ale fakt je to o vnímání. Kamarádka se strašně smála, že dává její známá dítěti jméno Zachariáš. Přitom ona sama chce mít Eduarda. :) Mně se třeba nelíbí jména typu Tobiáš, Tadeáš, Matyáš a přitom se dnes hodně dávají. Ale zase některá jména jsou opravdu taková, že se většině lidí líbit nebudou, mezi nimi i Gustav. My máme podobný problém se jménem Karla. Strašně se nám líbí, ale všichni nám ho vymlouvají. Taky nevím, co bych druhé holčičce dala za jméno.

Tak Karla je moc pěkné jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.2.14 08:38
@Darebačka píše:
Ale fakt je to o vnímání. Kamarádka se strašně smála, že dává její známá dítěti jméno Zachariáš. Přitom ona sama chce mít Eduarda. :) Mně se třeba nelíbí jména typu Tobiáš, Tadeáš, Matyáš a přitom se dnes hodně dávají. Ale zase některá jména jsou opravdu taková, že se většině lidí líbit nebudou, mezi nimi i Gustav. My máme podobný problém se jménem Karla. Strašně se nám líbí, ale všichni nám ho vymlouvají. Taky nevím, co bych druhé holčičce dala za jméno.

Karlu mám sestru :-) A nemám pocit, že by si na jméno někdy stěžovala. Dokonce měla ve třídě i jmenovkyni.
Jinak to vidím přesně jako ty, nelíbí se mi jména Tobias apod. Ale pravda je, že Gustav je asi celkově ve společnosti vnímán negativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
16.2.14 08:40

Nejdřív jsem si řekla, ježiši, Gustav?! Ale čím dýl nad tím přemýšlím, tím víc se mi líbí. Podle mě to není ani tak o tom, že se mi vybaví Husák, ale o tom, že to jméno normálně neslyšíš, nejsem na něj zvyklá a proto mi příjde divné. Ale jak říkám, po pár minutách už se mi líbí a jako proč ne? Děti se dneska jmenují různě, lidé jsou různí a děti si vždycky najdou něco, pro co se můžou dítěti smát…to bych neřešila…mě zase příjdou směšná jiná jména (hlavně teda holčičí). Navíc nebude 10 Gustavů na hřišti…My měli podobnej problém, měli jsme pracovní název Arnošt, připadalo nám to vtipné, ale tak jsme si na to jméno zvykli, že jsme ho nakonec dali…lidi si zvykli a diví se jen ti, co ho poznají poprvé. Ale co jsme si vyslechli, jakej to bude chudák…Na plavání chodí s námi Albert, Alfred, na cvičení Eduard…podle mě budou běžná jména přibývat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27248
16.2.14 08:40

@habaďúra myslím, že mnohem hůř by byl vnímáný Adolf. Mě třeba jako první nenapadl Husák, ale Mahler…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27248
16.2.14 08:42

@janisska Arnošt se mi taky líbí, píšu si ho na seznam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
16.2.14 08:43

Teď jsem přemýšlela o zdrobnělinách a třeba Gustýnek už mně zní moc hezky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327

Ale třeba je hodně Toniku a Zápotocký byl taky Antonin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
@Darebačka píše:

přesně tyhle jména taky nesnášm :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
16.2.14 08:45

@lleennttiillkkaa
Přesně - Adolf nebo Klement - to by bylo horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
16.2.14 08:48

@habaďúra mě se nelíbí, příjde mi to strašně tvrdý. Ale jestli se líbí vám, tak do toho, lidi si zvyknou.

@Pipet Jindřich je náhodou krásný jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.2.14 08:49

@lleennttiillkkaa :D Takhle třeba na netu ve skupině se taky líbí, ale fakt většina tetiček a takových…
Jak se jmenuje?
Jindřich.
(vykulené oči)Aha.
případně - Jéžiši, takové jméno, kdo to vybíral??? :mrgreen:

Přemýšlím nad tím Gustou… Nic negativního to ve mně nevzbuzuje, jen se mi nelíbí to jméno :nevim: Neměla bych méně ráda např. synovce Gustu než synovce Kubíka :nevim: Nelíbí se mi plno jmen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
16.2.14 08:52

Je zvlastni, ze dokud neznate zadneho nositele, tak vam jmeno prijde zvlastni, divne.. Ja znam Augustina, rikaji mu Gusta, tak jsem zvykla a prijde mi to normalni jmeno.
Stejne jako mi prislo divny jmeno Valentyn. Sestrenice ma 1, 5rocniho Valentyna a prijde mi to uplne normalni. Ke konkretnimu clovickovi to sedne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze