Jméno Gustav - názory?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
agy
15466
16.2.14 19:36
@Bella1988 píše:
@agy VŠIMLA jsis prosím faktu, že je to můj názor že? Tak snad nemusím pořád opakovat, proč se mi to jméno nelíbí :nevim:

Ano prosim, tento fakt jsem postrehla. Je to jmeno z kalendare, tak se divim, ze nekomu prijde nenormalni :nevim: a kolik holek tu pise o posmivani 8o Na kazde jmeno se da vmyslet rym nebo posmech, o tom jmene to ale asi nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27256
16.2.14 19:36

@habaďúra hele za mě klidně Gustava dejte, asi se budete setkávat s podivem, ale to jméno za to stojí. Čím víc nad ním přemýšlím, tím víc se mi začíná líbit. Je to vaše dítě a když bude s tím jménem nespokojený, tak se nechá v 18. přejmenovat a hotovo. Jak říkám Adolf by byl horší, ale taky jich určitě pár po světě běhá a žijou. Co já si vyslechla, že jsme nedali jméno po otci, že mu tak stejně každej říká…poslala jsem ty lidi k šípku, protože mě se předávání jména z rodiče na dítě nelíbí, mému muži taky ne, tak to tak prostě nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.2.14 20:00

@lleennttiillkkaa Adolfů je o dost víc, než Gustavů :mrgreen:
 www.kdejsme.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27256
16.2.14 20:13

@Pipet a docela o dost víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
16.2.14 22:23

@lleennttiillkkaa A co je Tobě do toho a jak to souvisí s tématem, pipi? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Někdo rád upíry a jiný barevný nezdravý bonbonky :mrgreen:

Příspěvek upraven 16.02.14 v 22:28

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
16.2.14 22:24

@agy Já o posměchu nepsala, ani že to je nenormální, psala jsem o Nině a o tom, že se mi Gustav nelíbí. Každý máme svoje oblíbená jména a pak ty co se nám nelíbí.

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
16.2.14 22:27

@RyBANA :mrgreen: :mrgreen: Ono záleží, jak se k tomu člověk postaví.. Jsou rodiče, co si řeknou, že kašlou na ostatní a to je taky správný postoj. Proč blbcům ustupovat, navíc kdo chce kritiku si vždycky najde. Jenže to dítě to pak tak prostě brát nemusí a může se tím trápit. Ono je to těžký. Jako já Tě chápu, jak jsem psala, také mám slabost pro cizí jména. V tomhle závidím cizincům, jak pěkně jim to zní :-) Italové, Francouzi ale i Amíci:-) Manžel pracuje v mezinárodní firmě, tak mi některá ta jména říkal a fakt pecka.. jenže s naším příjmením by to znělo fakt směšně.

• Citovat
  • Upravit
1356
17.2.14 20:42

Tak nevím co je lepší Gustav nebo Eduard :nevim: můj manžel chtěl Eduarda :zed:já byla proti naštěstí máme dvě holky :D jinak by byl asi rozvod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
18.2.14 03:06

Já jsem měla pro synka vybrané jméno Augustin a pak jsme uvažovali nad Benjamínem. Takže já být Vámi, tak jméno Gustav dám, když se vám líbí! Určitě jsem pro! Já jsem snila o malém Augustinkovi, to je hodně podobné :D Nakonec se nám ale narodila druhá holčička. Tak máme Jasmínku a Celestinku. Někteří lidi se hodně divili, někteří chválili, jiní tvrdili, že to je hrozné. Nechápu proč. Kde berou lidi právo kritizovat ostatní. Ať si každý pojmenuje své dítě jak chce.
A děti se určitě podivovat nebudou. :potlesk: U starší dcery ve školce i škole má polovina spolužáků neobvyklejší jména :-) Tvůj syn bude originální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6376
18.2.14 05:35
@131105 píše:
Tak nevím co je lepší Gustav nebo Eduard :nevim: můj manžel chtěl Eduarda :zed:já byla proti naštěstí máme dvě holky :D jinak by byl asi rozvod :think:

za mě ani jedno :) ale kdybych musela z těchto dvou zvolit, tak raději Eduard…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
18.2.14 08:09

Eda je náhodou super. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
18.2.14 08:54
@Taris píše:
Já jsem měla pro synka vybrané jméno Augustin a pak jsme uvažovali nad Benjamínem. Takže já být Vámi, tak jméno Gustav dám, když se vám líbí! Určitě jsem pro! Já jsem snila o malém Augustinkovi, to je hodně podobné :D Nakonec se nám ale narodila druhá holčička. Tak máme Jasmínku a Celestinku. Někteří lidi se hodně divili, někteří chválili, jiní tvrdili, že to je hrozné. Nechápu proč. Kde berou lidi právo kritizovat ostatní. Ať si každý pojmenuje své dítě jak chce.
A děti se určitě podivovat nebudou. :potlesk: U starší dcery ve školce i škole má polovina spolužáků neobvyklejší jména :-) Tvůj syn bude originální.

Jé, to se mi líbí váš výběr, krásně ta dvě jména k sobě ladí. Já právě mám pocit, že v dnešní době se hodně často dávají neobvyklá jména, takže se asi spolužáci nebudou pozastavovat ani nad Gustavem. Ovšem z čeho mám větší obavu, je, že se nad tím možná budou pozastavovat rodiče spolužáků, doma před dětmi něco nepěkného o jméně řeknou a pak to začne. Ale možná je to zbytečná obava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
18.2.14 20:49

No naštěstí to dobře dopadlo a máme holky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
20.2.14 01:47
@habaďúra píše:
Jé, to se mi líbí váš výběr, krásně ta dvě jména k sobě ladí. Já právě mám pocit, že v dnešní době se hodně často dávají neobvyklá jména, takže se asi spolužáci nebudou pozastavovat ani nad Gustavem. Ovšem z čeho mám větší obavu, je, že se nad tím možná budou pozastavovat rodiče spolužáků, doma před dětmi něco nepěkného o jméně řeknou a pak to začne. Ale možná je to zbytečná obava.

Díky za pochvalu :D Jasně, často to je o tom, co doma řeknou nebo vysvětlí dětem rodiče. Spíš bych ale tipovala, že by třeba ke Gustavovi mohli něco vykládat prarodiče. Ale nic takového nastat taky nemusí. Nejhorší je ale fakt starší generace. Třeba mně hned jméno zkritizovala starší dětská sestra na porodním sále. Třikrát se mě ptala, zda tu Celestinu dáme a že se to dá změnit a pak mé mamince vykládala, že holka bude chudák. Tohle ale teda fakt odmítám. Celestina znamená nebeská a moc se nám to líbí a chudák je ten ubožák, co musí furt každého kritizovat. A o Jasmíně jsem si taky vyslechla leccos. Tehdy před lety se vůbec nedávalo. Teď už přeci jen je častější. Přeci ale nebudeme vybírat jména s ohledem na nějaké babizny nebo hloupé lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
20.2.14 08:13

@Taris, ty jo, jak je protivnej nekdo, komu je do toho naprosto hovnajs 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze