Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@habaďúra Jasne ze nejake pitome narazky vnuknou detem dospeli. Navic v dnesni, otevrene dobe deti pravdepodobne znaji a poznaji daleko, daleko vetsi divociny nez je Gustav nebo jiz zminovany Adolf. A kdyz si vzpomeneme na detstvi, neco „vtipneho“ se vymyslelo na jakekoli jmeno.
@murkyf píše:
Nelibi se mi.. Precist si, ze nejaly rodice dali jmenp Gustav, reknu si chudak kluk az se mu deti budou smat.. Vime hak deti dokazi byt zly.. Ale pokud se vam libi, je to vase vec
Jo jenže děti tyhle pitomý kecy odkoukají jedině od rodičů
Jinak to vezmou jako fakt, že se tak dítě jmenuje a dokážou to přijmout, pokud nějaký z rodičů nepovede pitomý pindy.
Jinak ke Gustavovi - mám tohle jméno spojené s Husákem, takže já bych nedala. Nedokážu být objektivní. ![]()
Já si spíš myslím, že děcka na jména vymýšlejí rýmovačky, a prostě si neuvědomí, že to někomu může ublížit. Prošla si tím asi většina z nás, a mě osobně to nějak nepoznamenalo ve zlém. ![]()
Nahodou jsem narazila a ctu posledni stranku… to myslite vazne? Chudaci jste vy, kteri se jevite a obracite oci vsloup a predem jmeno zatracujete. Kazdy jmeno je krasny, pokud ho clovek umi vyslovit bez ironie a vysmechu.
Pokud bych Gustava dat chtela, pak bych ho dala a absolutne by me nezajimalo, co si tu kdo mysli na diskuzi.
A jak je zde psano…deti se v urcitym veku smejou i jmenum vice obvyklym.
Libi se mi netradicni jmena..Tobiasu, Mateju, Natalek je vsude plno..Gustik je hezke, mam znameho, rikame mu Gusťo
My chceme treba Melichara ![]()
Gustav je dobré jméno, fandím. A neboj, Husák doopravdy nebyl Gustav, ale Augustín. Gustáv s dlouhým á si sice psal, ale křtěný byl jinak
Tak za mne souhlas. Určitě je to dobré v tom, že ve třídně nebude sedět deset Gustíků - jako třeba v případě Jakubů, Matyášů atd.
@marcela74 píše:
@habaďúra
Jak jsem psala, syn je Marek, a děti se posmívají, není to neobvyklé jméno, a nepředpokládám, že by to měly od svých rodičů. Prostě k určité fázi jejich vývoje to posmívání asi patří.
Já to brala tak, že právě to jméno Gustav bývá často trnem v oku té naší (a starší) generaci. Jinak souhlasím s tím, že posmívat se lze jakémukoliv jménu, byť sebeovyklejšímu a je to na popud dětí.
@murkyf píše:
No ono je vcelku jedno jak ten posmech zavne..
to je pravda, ale ono i kdybychom mu dali jméno třeba Jan, Kuba… to je jedno jaké, tak se posmívat budou taky.. tím pádem nevidím důvod, proč by se děti - z vlastního popudu - měly právě Gustavovi smát více, zvlášť, když ve třídě, což je pravděpodobné v dnešní době, bude s dítky, která taky ponesou ještě donedávna ne tak obvyklá jména.
@jadviga píše:Pokud bych Gustava dat chtela, pak bych ho dala a absolutne by me nezajimalo, co si tu kdo mysli na diskuzi.
Tak já diskuzi zakládala proto, že by se „náš Gustav“ setkával i s podobnými lidmi, jako jsou zde na diskuzi, a prostě mě zajímá, jak by to přijali, když by se představil jako Gustav. Nebo když by jim dítě řeklo, že spolužák ve školce je Gustav, to mě zajímá především.
Jméno Gustav mi nepřijde špatný
, mám hlavně asociaci z oblíbeného filmu Anděl na horách… až počasí dovolí, tak teprve přijede Gustav
![]()
My zase chtěli mít Ludvíka (Ludánka, máme první Heduš)
, nakonec to příroda rozhodla za nás, ale nikdo se nepodivoval. Jen se nám doneslo, že tchán (který se tvářil hodně v pohodě) nadšenej nebyl, ale z toho bych si prděla
.
Dneska se podle mého fantazii meze nekladou a nejsou zas tak neobvyklá jména jako Hugo, Bruno, Matouš, teď jsme narazili dokonce i na malé Kvíďátko ![]()
@berynkaa píše:
Jméno Gustav mi nepřijde špatný, mám hlavně asociaci z oblíbeného filmu Anděl na horách… až počasí dovolí, tak teprve přijede Gustav
![]()
My zase chtěli mít Ludvíka (Ludánka, máme první Heduš), nakonec to příroda rozhodla za nás, ale nikdo se nepodivoval. Jen se nám doneslo, že tchán (který se tvářil hodně v pohodě) nadšenej nebyl, ale z toho bych si prděla
![]()
.Dneska se podle mého fantazii meze nekladou a nejsou zas tak neobvyklá jména jako Hugo, Bruno, Matouš, teď jsme narazili dokonce i na malé Kvíďátko
Teď jsem se zasmála, Heduš a Ludánek
Náhodou, výborný nápad. Kamarádka má pro změnu Šimona a zvažovali, že druhý kluk se bude jmenovat Matouš ![]()
Gustava jsem si nespojila s Husákem, ale spíše s filmem Anděl na horách, a tam mi vůbec nevadil, takže mě osobně jméno divné nepřijde. Pokud se vám líbí, tak ho dejte.
@habaďúra
Pokud se vám Gustav líbí, jděte do toho.
Já rodím za necelé dva měsíce, a bude to Antonín. Taky jsem se nesetkala s extra ohlasem. I když mám mírné obavy, že za pár let to bude stejně profláklé jméno, jako často zmiňovaný Matyáš, Tadeáš… apod. m
Nám se ale Antonín líbí, a dáme ho.
@marcela74 Antonín se mi taky hrozně líbí, ale všichni na mě koukali jako na blázna, ze bych mela do má tonicka, a že je to teplí jméno, ale já bych ho volila pořád. Gustav jako jméno mi přijde opravdu hodně tvrdé
ale jinak hrozný není jde jen o zvyk. já jsem chtěla třeba jako holčičku Dorotu, všichni hned ze dorota machalova, a to jméno je taky samo o sobě tvrdé, teď už by to byla jedině dorka
jinak Heduš je krásný. znám jednu a ta své jméno chválí už jen proto, že není na každém rohu ![]()