Jméno Gustav - názory?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
16.2.14 18:48
@Bella1988 píše:
@KPKristy :mrgreen: znám kocoura s tím jménem a k němu to jde

No, tak dneska se i kocour může jmenovat Pepík nebo Franta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988

@Saxana22 Proč je hrozné jsem psala tady „kolegyni“. Mně hrozně zní, ale je to o vkusu. Já bych to jaktěživ nedala. Ale já jsem já a ona je ona. U kluka mám ráda jména jako je Daniel, Adam a Victor. Taky se jistě najdou lidi, kterým se to nelíbí.. Gustav je pro mě prostě divný.

• Citovat
  • Upravit
Bella1988

@KPKristy No jasně, co by nemohl :mrgreen: to může i křeček, ale k tomuhle se fakt Hubert hodí.. je to naháček. Synovi bych to nedala.

• Citovat
  • Upravit
49159

@habaďúra
mě se jméno Gustav docela líbí v té své základní podobě zní vznešeně, ale nelíbí se mi z důvodu že si neumím představit takto oslovovat miminko a domácká podoba třeba Gustík se mi nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
16.2.14 18:50

Bella: je to diskuse. Já bych zase nedala jména, která píšeš ty. Možná toho ViKtora :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988

Tady v tomhle duchu už mi příjde lepší třeba Artuš :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
46669
@Bella1988 píše:
@KPKristy No jasně, co by nemohl :mrgreen: to může i křeček, ale k tomuhle se fakt Hubert hodí.. je to naháček. Synovi bych to nedala.

Já taky ne, protože se nám nehodí k příjmení, ale kdyby se hodilo, klidně bych Huberta brala.
Stejně jako se mi líbí Albert. Ale kromě toho, že zase nejde k příjmení, tak je to obchod, že :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
16.2.14 18:51

@Saxana22 A? co jako? :mrgreen: píšu celou dobu, že je to o vkusu, tak tvoje věta trochu ztrácí smysl.

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
16.2.14 18:52

@KPKristy To je no.. Jako mě se hodně líbí cizí jména, ale právě ty příjmení. To naše prostě k tomu nejde. Můj manžel má kolegyni - belgičanku, nepamatuju si příjmení, ale křestním je Maria Christine a mně to příjde super. Prostě holt co člověk to názor:) zrovna tak se mi líbí ta Isabell, ale taky Victoria nebo Sophia.

• Citovat
  • Upravit
16247
16.2.14 18:54

Bella: myslela jsem tím přesněto co ty, že je to o vkusu a to toleranci asi taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
@Bella1988 píše:
@habaďúra Jinak za mě - Gustav se mi nelíbí a napíšu proč. Jednak tvrdé a pak mi to připomíná gestapo. Prostě dítěti říkat Gustav. Nemá ani moc variant a je to takové opravdu zvláštní…

Moc díky, za tuhle reakci jsem vděčná, zajímá mě, proč lidi to jméno vnímají špatně. Jinak máš asi pravdu, dítko s neobvyklým jménem má pravděpodobnější, že se mu budou smát a že bude se jménem nespokojené. Ale jak jsem psala, znám pár lidí s „normálním“ jménem a jsou velice nespokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669

@Bella1988, my musíme mít stkriktně česká „obyčejná“ jména. S Albertem nebo Izabelou bychom se díťátku v kombinaci s příjmením leda pomstili… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
16.2.14 18:57

Za mě Gustav fak neee. Vůbec to není hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
16.2.14 18:57

@habaďúra Hele taky to nemusí být kvůli jménu.. já se zas lišila jinak a taky jsem schytávala. Těžko říct no. Jako názory jiných jsou jistě fajn, ale máma jsi ty.. Já jsem teda dala nebo dám Kristýnu, protože to jméno se mi velmi líbí a zdávají se mi celé těhu sny o holčičce s tímto jménem a to i v době, kdy jméno opravdu vybrané nebylo. ale jak jsem tu psala - ono Isabella co jsem chtěla já původně taky není zrovna klasické a časté. kamarádka mi to rozmluvila s tím, že zná Izabelu a říkají ji Izo a bylo to. :mrgreen: ale manželovi se to nelíbilo, ale jestli se Tvému partnerovi líbí taky Gustav, tak je to prostě hlavně o shodě mezi vámi.

• Citovat
  • Upravit
236
16.2.14 18:58
@Saxana22 píše:
Habaďura: jaká další jména máte ve výběru? Jeslti se můžu zeptat?

Zatím právě moc nevíme, chceme nějaké české, resp. jméno v ČR s tradicí. Ale jen ten Gustav je takový „diskutabilní“, další už jsou „obyčejnější“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze