Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@marcela74 píše:
@habaďúra
Pokud se vám Gustav líbí, jděte do toho.
Já rodím za necelé dva měsíce, a bude to Antonín. Taky jsem se nesetkala s extra ohlasem. I když mám mírné obavy, že za pár let to bude stejně profláklé jméno, jako často zmiňovaný Matyáš, Tadeáš… apod. mNám se ale Antonín líbí, a dáme ho.
Toník byl u mě na druhém místě, ale přes manžela tohle jméno neprošlo ![]()
@habaďúra
Jak uvádíš ty důvody založení diskuze, tak představit se mi někdo tímhle jménem, beru ho stejně jako Petra nebo Honzu, ale co se týká líbí/nelíbí, třeba být to můj partner, kterého oslovuju často, nadšená bych z toho nebyla. Nevysvětlím ti proč, ale pod Gustavem si představím takovýho strejce - tlusťocha, tak to ber jen jako další názor na jméno.
A děti bych neřešila, ty ještě nejsou tak postižený jako my, těm je úplně fuk, jak se kdo jmenuje, když budou chtít, zrýmují cokoli. ![]()
@habaďúra
Takže si dovolím vyvodit lehký závěr: je skupina žen, kterým jméno Gustav nevadí, a ty inklinují k typicky českým jménům, jako Antonín, Ludánek a Heduš
, no a druhá skupina žen, kterým se to prostě nelíbí. ![]()
@berynkaa
Vy jste fakt chtěli Heduš a Ludánka? To je bomba kombinace! To by mi zlepšilo náladu pokaždý, kdybych je volala třeba k obědu, fakt super!
![]()
@Camael píše:
@habaďúra
Jak uvádíš ty důvody založení diskuze, tak představit se mi někdo tímhle jménem, beru ho stejně jako Petra nebo Honzu, ale co se týká líbí/nelíbí, třeba být to můj partner, kterého oslovuju často, nadšená bych z toho nebyla. Nevysvětlím ti proč, ale pod Gustavem si představím takovýho strejce - tlusťocha, tak to ber jen jako další názor na jméno.A děti bych neřešila, ty ještě nejsou tak postižený jako my, těm je úplně fuk, jak se kdo jmenuje, když budou chtít, zrýmují cokoli.
Moc díky za názor. Já si právě říkám, že třeba ho takhle vnímáš (a určitě nejen ty) jen proto, že žádného konkrétního Gustava neznáš, že kdybys znala, tak bys to jméno viděla jinak. Aspoň já to tak u mnohých jmen mám, až když se seznámím s někým osobně, kdo má jméno, které jsem do té doby neslyšela, tak si třeba názor na jméno změním. Ale nejsi první, kdo v téhle diskuzi píše o „starším strýci Gustavovi“
Kolega zase říkal, že to vnímá jako negativní postavu z dětských knížek
No ono s tím oslovováním partnera, manželovi si taky mé jméno nelíbí, tak mi tak asi v životě neřekl, prostě vymyslel alternativní přezdívku a tu používá a jméno neřeší ![]()
@Camael píše:
@berynkaa
Vy jste fakt chtěli Heduš a Ludánka? To je bomba kombinace! To by mi zlepšilo náladu pokaždý, kdybych je volala třeba k obědu, fakt super!![]()
@habaďúra píše:
Teď jsem se zasmála, Heduš a LudánekNáhodou, výborný nápad. Kamarádka má pro změnu Šimona a zvažovali, že druhý kluk se bude jmenovat Matouš
Na kyčlích s mladším synem, když byl mimino, jsem potkala holčinu. Má dva kluky ve věku mých a to jsou Šimon a Matouš
. Prý taky naráží na údiv, stejně jako my. My máme Matěje Kotrbu ![]()
@KPKristy píše:
Na kyčlích s mladším synem, když byl mimino, jsem potkala holčinu. Má dva kluky ve věku mých a to jsou Šimon a Matouš. Prý taky naráží na údiv, stejně jako my. My máme Matěje Kotrbu
To jsi mě dostala, segra má taky Matěje Kotrbu ![]()
Ahoj,
osobně mi to jméno nijak nevadí, ale přijde mi takove tvrde…
Sama bych ho určitě nezvolila, ale pokud se Vam libi, neni to problém.. Jste rodiče, takže finální slovo mate Vy.. Jen bych trochu myslela na to male..
my jsme dali ditku prijmeni bez koncovky OVA, a tchyne to proste nechpe a dodnes na dopisy pise vlastne spatne prijmeni.. Protoze podle jejich slov je to divne.. Pro mne spise smutne, ze vlastne to komoli..
tak drzim pesti s rozhodnutim.. ![]()
@habaďúra píše:
To jsi mě dostala, segra má taky Matěje Kotrbu
No neříkej! A já si dělala iluze, že náš je po pekařovi jedinej ![]()
Ono k tomu příjmení se to přímo nabízí a všechno ostatní vypadá divně, co? První syn se jmenuje jako manželův brácha, takže taky léty prověřené jméno. Jinak prostě k tomu Kotrbovi nic nejde… ![]()
@Tarinka píše:
@KPKristy Matěj Kotrba je krásně zvučnývyvážený
Protože to je tak provařený, že už se to úplně rýmuje ![]()
@Lucy19 píše:
Ahoj,
osobně mi to jméno nijak nevadí, ale přijde mi takove tvrde…
Sama bych ho určitě nezvolila, ale pokud se Vam libi, neni to problém.. Jste rodiče, takže finální slovo mate Vy.. Jen bych trochu myslela na to male..
tak drzim pesti s rozhodnutim..
Právě že na malé myslíme, taky proto mě zajímá, jak to dítko (jeho jméno) budou jednou vnímat lidé, s kterými se bude setkávat, a tak dělám takový průzkum.
@habaďúra
To určitě. Tak to má asi každý, že prostě vidí někoho určitýho a podle toho to jméno i tak „cítí“. Já toho tlustýho myslela, když jsem si tady to jméno několikrát řekla nahlas, asi se mi to nějak spojuje jako rýmovačka Gusta - tlusta.
Ale je jasný, že když se ti líbí, cítíš to úplně jinak. Navíc jak ho budou vnímat lidi pak, tady stejně nezjistíš. Koukni těch názorů a tak to bude i s jeho vnímáním. Vždyť to tak je s každým jménem.
No a Ludánek a Heduš v lese, to by bylo teprve něco! ![]()