Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@koblizek8 píše:
@siamka7 co to je normální pěkné jméno? to přece vidí každý jinak
Ahoj, já měla kolegu v práci Gustava, strašně fajn chlap, o jméně mi říkal, že ho celej život nenávidí, že když byl malej a někdo mu řekl Gustíku, tak se styděl, jeho táta byl Gustav a děda Augustin, svojemu synovi ho nedal, že mu nic takovýho nemůže udělat a pojmenoval ho Ondřej, když bylo malýmu asi 6 let, tak mu řekl, že jméno Ondra strašně nesnáší a že by chtěl nějaký hezký, třeba Gusta ![]()
Mě se Gustav líbí i jeho zdrobněliny.
A pokud se líbí i vám, tak ho dejte a na okolí se vůbec nekoukejte, vždycky se najde někdo komu se to líbit nebude a bude mít blbý keci, ale to se vám může stát i toho slavného Matyase, Tadease atd.
Augustina ne, to mi přijde trochu pritepleny. ![]()
Příspěvek upraven 16.02.14 v 10:05
Jaké jméno je ne/normální je asi víceméně věc názoru ![]()
U zakladatelky mi přijde fajn, že zvolila na dnešní dobu neuniformní jméno, ne každý má tu povahu.
Osobně bych jméno Gustav nedala, protože to není můj vkus. Stejně jako zakladatelčin vkus by nemusela být jména mých dětí.
A pokud se mi jméno líbí, stála bych si za ním, i přes ksichty okolí
.
Je bezva, že tu není povoleno dávat přiblblá světová jména, která by v překladu zněla třeba „medový kvítek“ nebo „jablkový koláč“. V tomto kontextu jsou všechna u nás povolená jména naprosto normální ![]()
Proč ne, já jsem pro co největší rozmanitost jmen.
Jinak nemusí být Augustýn, může být i August.
@siamka7 píše:
A z jakého důvodu mu chceš dát jméno Gustavto mu nemůžeš dát normální pěkné jméno
Ale Gustav je normální pěkně jméno, jen netradiční. ![]()
@siamka7 píše:Gustav určitě nee..
Mno tak který je podle tebe normální?
@Fíková píše:
Proč ne, já jsem pro co největší rozmanitost jmen.
Jinak nemusí být Augustýn, může být i August.
Mno ale August zní fakt dobře
@lleennttiillkkaa píše:
Mno ale August zní fakt dobře
Pak záleží i na příjmení, kdyby třeba začínalo na T. To se pak víc hodí Gustav nebo Augustin (Augustýn), aby to nelámalo jazyk ![]()
Hned mi naskočí „Gustlík“ - ze Čtyři z tanku a pes. Ale já jsem už staršího data, to je seriál a kniha mého mládí. Ne…
@habaďúra píše:
Díky za reakci, přesně takhle to vnímám, že pořád je to lepší, než některá jiná jména. Ale uvidíme, dítko nebude jen s námi, bude se stýkat s lidmi a nechci, aby se kvůli jménu na něj dívali skrz prsty, chtěla jsem si touto diskuzí udělat přehled o tom, s jakými reakcemi - a proč - by se jednou mohlo setkávat.
zase některá jiná jména mohou být lepší než Gustav. Věc osobního vkusu. Za mě osobně ne, i když jsem příznivcem na jednu stranu „zvláštních“, ale stále normálních jmen. V mých očích je to jméno pro věkovou kategorii 60 let a výš.
@Lette píše:
zase některá jiná jména mohou být lepší než Gustav. Věc osobního vkusu. Za mě osobně ne, i když jsem příznivcem na jednu stranu „zvláštních“, ale stále normálních jmen. V mých očích je to jméno pro věkovou kategorii 60 let a výš.
Ale to by šlo aplikovat na jakékoli jméno. I taková Anna nebo Julie. Ačkoli jsou to hezká jména, slušela by i staré babce ![]()
Tohle je prostě strašně subjektivní…
@KPKristy no ano, proto píšu - v mých očích. Je to jen můj subjektivní názor.
Myslím, že je to každého věc, jaké dá jméno svému dítěti. Myslím, že se dá předpokládat, že tady na diskuzi najdeš jak názory, které s Tebou souhlasí, tak i ty, které ne. Já osobně bych tohle jméno nedala, nejen, že se mi hned vybaví Husák, ale přijde mi i dost tvrdé. Mám ráda jména, která mají několik tvarů, prostě jejich jméno, jde říct různými způsoby a přesto stále zůstává jasné, jak se dítě jmenuje. Já mám Filipa.
Měla jsem spolužáka, jmenoval se Gustav Husák, ano stejně jako ten prezident, byl to rom a navíc nebyl moc chytrej, když si z něj nedělali srandu kvůli jménu tak kvůli inteligenci a původu. To jméno se mi s ním vždycky spojí. Za mě Gusta ne, Augustýn zní líp, když už chcete něco extra.
Taky znám kluka jménem Cecil a ten třeba měl dost dlouho problém najít si holku, žádná prostě nechtěla chodit s Cecilem, představovat Cecila rodičům a přátelům. Teď je ženatý s Hermínou. Děti mají Honzíka a Aničku, vypovídá to o tom že si se svými jmény dost užili a nechtějí to samé způsobit svým dětem.