Jméno Gustav - názory?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1356
27.2.14 13:10

Super :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
27.2.14 20:21
@Camael píše:
@habaďúra
To určitě. Tak to má asi každý, že prostě vidí někoho určitýho a podle toho to jméno i tak „cítí“. Já toho tlustýho myslela, když jsem si tady to jméno několikrát řekla nahlas, asi se mi to nějak spojuje jako rýmovačka Gusta - tlusta. :) Ale je jasný, že když se ti líbí, cítíš to úplně jinak. Navíc jak ho budou vnímat lidi pak, tady stejně nezjistíš. Koukni těch názorů a tak to bude i s jeho vnímáním. Vždyť to tak je s každým jménem. ;) No a Ludánek a Heduš v lese, to by bylo teprve něco! :lol:

Zrovna včera jsem četla diskuzi, kde holky, s „normálními“ jmény (Jarmila, Zuzana, Petra), psaly, jak jsou ta jména hrozná a jak se jim nelíbí. Tak si říkám, že to si fakt rodič nevybere. Pro dítko vybírá jméno, třeba zavrhne to neobvyklé, aby se dítko necítilo špatně a jemu pak bude vadit to „obyčejné“. Ach jo, ten výběr jména není žádná sranda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.2.14 22:36

@habaďúra
chapu jen jsem cjtela rict, ze ve finale mate rozhodujici slovo Vy dva, takze asi, bych se moc nezajimala o to, co rikaji ostatni jestli se jim to jmeno libi nebo ne.. Netrapila bych se, dulezite, ze se libi Vam.. A jak uz nekdo napsal, nemusis se svemu diteti zavdecit s zadnym jinym sebekrasnejsim jmenem.. Ja taky mela obdobi kdy jsem rikala, proc jsem Lucie. Vubec se mi to vlastne nelibi.. Jak clovek starne zvykne si, a proste to urcite jmeno k nam tak nejak patri..
preji at se dobre rozhodnete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
28.2.14 19:18
@habaďúra píše:
to je pravda, ale ono i kdybychom mu dali jméno třeba Jan, Kuba… to je jedno jaké, tak se posmívat budou taky.. tím pádem nevidím důvod, proč by se děti - z vlastního popudu - měly právě Gustavovi smát více, zvlášť, když ve třídě, což je pravděpodobné v dnešní době, bude s dítky, která taky ponesou ještě donedávna ne tak obvyklá jména.

Je to vase volba, ja vam to nerozmlouvam, klidne ho prckovi dejte :-) jen jsem napsalq svuj pohled na to.. Drzim pesti at vyberete :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
28.2.14 21:58

To je fakt musíte se rozhodnout sami nám do toho nikdo taky nemluvil, ale každá rada se cení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
1.3.14 12:04

Antoninku je posledni dobou dost, stejne tak Frantisku a pribyvaji Vaclavove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.14 17:01

Stará diskuse, ale stejně musím napsat, že Gustav je krásné jméno. Bylo u nás ve výběru, ale mám bratrance s tímto jménem, a my se nakonec rozhodli, že rodinná jména nepoužijeme. Což mi je v tomto případě docela líto. A byla bych i zvědavá, jak jste se nakonec rozhodli, pokud je už chlapeček na světě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
21.4.14 17:38
@Učeň_Krabat píše:
Stará diskuse, ale stejně musím napsat, že Gustav je krásné jméno. Bylo u nás ve výběru, ale mám bratrance s tímto jménem, a my se nakonec rozhodli, že rodinná jména nepoužijeme. Což mi je v tomto případě docela líto. A byla bych i zvědavá, jak jste se nakonec rozhodli, pokud je už chlapeček na světě :kytka:

Dítko ještě na světě není (nevím, zda to bude chlapeček nebo holčička). No nakonec máme vyplněný papír se jménem Vítězslav a rozhodujeme se, jestli si vyplníme i druhý s Gustavem a až v porodnici se pak nerozhodneme, který papír jim dáme :-) U první dcerky jsme taky měli dvě varianty a nakonec dávali ten s Gustavem.. ale narodila se holčička, tak uvidíme teď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.14 20:44

@habaďúra jo vy máte překvápko ;) to bych asi nevydržela - my se rozhodujeme stran jména taky. Víme, že je to kluk a narodí se v srpnu. Každopádně určitě vyberete dobře, a hlavně přeji ať jste zdraví :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
4.5.14 12:09

Já jsem teda z takových jmen nadšená-přijdemi, že taková česká jména už skoro vymizela! A je to vše jen o zvyku :) Takžejá bych brala i Gustava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27256
4.5.14 12:10

@habaďúra jestli budeme mít kluka, tak to bude s největší pravděpodobností Přemek respektive Přemysl. Už slyším ty kecy okolí, ale máme to těžce u zádele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
1.6.18 12:11

Husák…ten mě napadl hned. Komunistický prezident. Protože byl hodně neoblíbený, tak asi proto taková reakce. Ale dnešní generace už takové asociace určitě nebude mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
1.6.18 12:13

Já si první nevybavila Husáka, ale Gustava Anděla :lol: Jméno bych nedala, ale pokud se líbí vám, neváhala bych.. Za mě teda lepší, než tak oblíbený Tobík :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
1.6.18 12:16

Myslím, že Gustav, Klement popř. Adolf jsou jména tak výrazně spojená se svými nejvýraznějšími představiteli, že se ještě dlouho ve větší míře dávat nebudou.

• Citovat
  • Upravit
16928
1.6.18 15:08
@carsa píše:
Myslím, že Gustav, Klement popř. Adolf jsou jména tak výrazně spojená se svými nejvýraznějšími představiteli, že se ještě dlouho ve větší míře dávat nebudou.

No já si myslím, že hlavně Adolf (což je škoda, jako jmeno je pěkné), ale třeba Klement a Gustav - Gustav se dává a asi mladší ročníky si to už nespojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze