Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
TTak to mně se vybaví Gustav Bubník, ten, co dabuje. Nu, jméno se mi nelíbí. Ať si každej dělá, co chce, však lidi si zvyknou. Ale jmén. Gustav pro mě patří mezi jmena, který bych nedala. Přijde mi, že se hodí q nějakýho tlusťocha.;-)
@siamka7 píše:Gustav určitě nee..
Stále čekám na tvé objasnění, které že to jméno je normální
No na jednu stranu je fajn že někdo chce dát netradiční jméno ale zase být in za každou cenu bych asi nechtěla. když slyším Gustav vidím Anděla na horách prostě starého děcka
myslím že prcek si v kolektivu pak užije, děcka umí být drsné. a hlavně jak se řekne podomácku? Gustík? nevím no ale já bych to nedala, znám pár děcek kdy se rodiče rozhodli dát netradiční jméno a ty děcka nadávají, a nejsou to jen děcka, už i dospělí jedinci a nikomu se jeho jméno nelíbí i když komu se jeho jméno líbí že jo
![]()
Sorry, ale já si vždycky vybavím tohle video a Gustu bych nikdy nedala ![]()
@habaďúra popravdě, při vyslovení jména Gustav mě okamžitě napadne Husák
Ale jinak se mi to jméno nejeví škaredé
Kdybys chtěla Adolfa, bylo by to určitě horší
U Gustava si myslím je to jen o zvyku.
Za chvíli to nikomu ani nepřijde a budou to brát normálně
U nás známí dali synovi jméno Alfréd a taky kolem toho všichni dělali humbuk. Malý se narodil a už to nikomu ani nepřišlo, všichni si zvykli.
Tak jestli se ti Gustav líbí, tak to jméno dej.
Když ho zavoláš, tak se aspoň neotočí půlka ulice ![]()
@martulkasloník Já jsem Tereza a užila jsem si se svým jménem tolik posměšků
Děti umí být zlé a vždycky si něco najdou, ať už je jméno jaké chce. ![]()
@juchinka Hermína prosím ![]()
To byla moje prababička. Pocházela z Rakouska a moc se mi líbí
.
Jinak zakladatelko, pokud se Vám líbí, tak jej dejte ![]()
Mě se třeba Gustav líbí… taky zbožňuju Gustava Anděla a s ním je samozřejmě spojování Gustav=starý mrzout. Zase ale abys našla jméno, které nebude spojováno se starými mrzouty, musela bys vymyslet jméno zcela nové…
Jak se tu píše otázka oslovování, tak já osobně bych s tím problém neměla, neboť v naší family není zvykem jména změkčovat, nebo drobnit. Syn se jmenuje David a my mu jinak neřekneme… žádný Davídek, Davídeček… klademe důraz na tón…
Druhý syn se jmenuje Artur. Taky mi bylo říkáno, že je to tvrdé a jak ho budu oslovovat. No jak asi? Arture ne?
Za mě máš jedničku, upřímně jsem nad tím taky přemýšlela, ale absolutně se nehodilo k příjmení… rozhodni se podle sebe, když se dneska podíváš, samej -----áš, dokonce znám 2 Teodory, Augusta a světe div se, dokonce pětiletého Havla (křestní)… okolí už to přijme, musí ![]()
@Bauli píše:
Sorry, ale já si vždycky vybavím tohle video a Gustu bych nikdy nedala
Kdybych měla jména posuzovat podle kalendáře Míši a Ríši, tak asi nedám žádné. ![]()
S Gustavem máte jistotu, že na pískovišti či ve školce bude jediný. Takhle zavolá jedna maminka „Matyáši“ a přijde k ní patnáct kluků z šestnácti ![]()