Jméno Gustav - názory?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1854
16.2.14 08:53

Mně se vybaví Gustav Anděl. :mrgreen: Jméno se mi spíš nelíbí, myslím, že by kvůli němu mohl být chlapeček i nešťastnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
16.2.14 08:55

@Pipet

Jindřich je můj bratr, je mu 12 let a svoje jméno miluje. :palec: Je to krásné, vznešené, královské jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
16.2.14 08:56

Taky mě přijde lepší než některá dnešní jména. No a co, že na někoho nepůsobí dobře?? Na mě zase nepůsobí dobře, když všude kolem sebe slyším Matyáši!! Neříkám, že je to špatné jméno, ale čeho moc, toho příliš… Sama jsem dala synovi jméno Felix i přez to, že pár lidí z blízkého okolí bylo proti, ale nám se líbilo, tak proč by se naše dítě tak nemohlo jmenovat?? Teď jsem za to ráda, mezi dětmi je oblíbený, jméno mu nedělá potíže a např. u doktorky, nebo všude jinde stačí když se řekne jen Felix bez přijmení a všichni ví o koho jde :) Protože široko, daleko jiný není. Z mých kamrádů mají své děti pojmenované např. Hermýna, nebo Hugo a žádný z těch dětí tím netrpí. Gustav není špatný, ale působí na mě tak nějak tvrdě, záleží, jak se hodí k příjmení. Říkal bych mu jako malému Gusťo, Gustíku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
16.2.14 09:01

Ahojky, ;)

když jsem jméno přečetla, tak první co nás s mužem napadlo bylo bylo Lan-Gusta to by asi poslouchal furt..

Gustav nevím :roll: ale co ten Augustýn?? Tam už nemí to G nazačátku, zdrobněliny můžeš mít stejné a přijde mi to hezčí :mavam: Navíc v dnešní době Justýn, Jasmín by jméno nikomu ani nepřišlo divné.. A má hezký význam jména! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
16.2.14 09:03
@janisska píše:
Nejdřív jsem si řekla, ježiši, Gustav?! Ale čím dýl nad tím přemýšlím, tím víc se mi líbí. Podle mě to není ani tak o tom, že se mi vybaví Husák, ale o tom, že to jméno normálně neslyšíš, nejsem na něj zvyklá a proto mi příjde divné. Ale jak říkám, po pár minutách už se mi líbí a jako proč ne? Děti se dneska jmenují různě, lidé jsou různí a děti si vždycky najdou něco, pro co se můžou dítěti smát…to bych neřešila…mě zase příjdou směšná jiná jména (hlavně teda holčičí). Navíc nebude 10 Gustavů na hřišti…My měli podobnej problém, měli jsme pracovní název Arnošt, připadalo nám to vtipné, ale tak jsme si na to jméno zvykli, že jsme ho nakonec dali…lidi si zvykli a diví se jen ti, co ho poznají poprvé. Ale co jsme si vyslechli, jakej to bude chudák…Na plavání chodí s námi Albert, Alfred, na cvičení Eduard…podle mě budou běžná jména přibývat ;)

Arnosta chvalim, u nas se dedi z generace na generaci.. Jinak mi Arnostkovi rikame Ajo, Ajinku…
Je pravda, ze me divne neprijde, ze je vse o zvyku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
16.2.14 09:03

Gustav asi ne, ale Augustýn je docela fajn. A to je vlastně taky Gusta :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27254
16.2.14 09:04

@fazolka2014 mno jako nějak nechápu rozdíl mezi tím, když se bude jmenovat Gustav nebo Augustýn a zdrobnělina bude pokaždý Gusta, tudíž ta tvoje lan-gusta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
16.2.14 09:10

Tak za mě radši Gustav než Augustýn. Gustav mi přijde chlapský jméno, takový severský…asi jen zdání. Královské jméno je to taky, švédští králové byly hodně Gustavové. Augustýn mi přijde lehce přiteplené. a hlavně jak už tady někdo zmiňoval podbné rúzným Justýnům a tak, a to se mi opravdu nelíbí.
Taky záleží na příjemní. na jméně nevidím nic špatného. a v době, kdy bude větší už o nějakém Husákovi děti nebudou mít ani tucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
16.2.14 09:11
@lleennttiillkkaa píše:
@fazolka2014 mno jako nějak nechápu rozdíl mezi tím, když se bude jmenovat Gustav nebo Augustýn a zdrobnělina bude pokaždý Gusta, tudíž ta tvoje lan-gusta?

Už to tak neláká.. U Augustýna by mě to asi nenapadlo.. ( stačí jméno Gustav vyslovit nahlas ) Ale je fakt, že tu bylo míněno tak, že bych používala i základní formu jména nejen Gusta.. Ono stejně si každý vybere co bude potřebovat :think: Je to asi fakt! Ale má víc možností k oslovení :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
16.2.14 09:16

Mi se Gusta nelíbí, žádného neznám, ale přijde mi to takové ruské, bez charakteru, to přirovnání s langustou je trefné.. ale je to váš výběr, to už mi o hodně lepší přijde ten Augustýn..jinak ostatnízmíněná jména jako Jindřich, Karla, Felix, Hugo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
16.2.14 09:18

@jap14 já mu říkám Noštek, Noštík, Arnýsek, jsem alergická na Arnieho, ale ať mu každej říká, jak chce ;-) Druhýho máme Jonáše. Ve výbru byla samá „zvláštní“ jména. Pro okolí zvláštní, pro nás zajímavá a neobvyklá…kdysi jsem chtěla Matěje, ale je jich už moc.
Gustavovi bych říkala asi Gustík. Ono stejně nakonec to jméno používám jen když ho potřebuju zavolat, jinak je to kadimůra, počůránek, zlatíčko, brouček, prdlavka…slyší na všechno :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
16.2.14 09:24
@janisska píše:
@jap14 já mu říkám Noštek, Noštík, Arnýsek, jsem alergická na Arnieho, ale ať mu každej říká, jak chce ;-) Druhýho máme Jonáše. Ve výbru byla samá „zvláštní“ jména. Pro okolí zvláštní, pro nás zajímavá a neobvyklá…kdysi jsem chtěla Matěje, ale je jich už moc.
Gustavovi bych říkala asi Gustík. Ono stejně nakonec to jméno používám jen když ho potřebuju zavolat, jinak je to kadimůra, počůránek, zlatíčko, brouček, prdlavka…slyší na všechno :-D

No ja osobne taky, ale ted si Aja zacal rikat Arno, ze pry Aja je jak na holku.. ale teta tak rikala i memu tatovi, tak me se to libi.. jinak Arnostkovi je 8 a chodi uz do skoly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
16.2.14 09:35

Taky se mi jako prvni vybavi Gustav Husak a spis byla pro variantu Augustin - zni mekceji nez Gustav. To mi prijde jako nazev nejake stavebni firmy :think: Musi se k tomu hodit ale i prijmeni, aby to nebyl zrovna treba Augustin Hruska…
Jinak kdybych se rozhodovala pro nejake klucici jmeno, taky bych zabrousila spis mezi Premysla, Jindricha, Jaromira, apod. Pro me mnohem lepsi nez vsichni ti Tobici, Sebici, Danici a Domici. Ale jak uz tady bylo napsano, proti gustu… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
16.2.14 09:41

A z jakého důvodu mu chceš dát jméno Gustav 8o to mu nemůžeš dát normální pěkné jméno :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
16.2.14 09:48

@siamka7 co to je normální pěkné jméno? to přece vidí každý jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie