Nemá ráda paní učitelku

363
20.2.12 08:52

Nemá ráda paní učitelku

Ahoj, potřebuji poradit. Dcera (3,5roku) chodí do školky celkem ráda. Protože jsme na vesnici a jsou zde 2 třídy, tak se tam střídají 3 učitelky. A tady je ten problém. 2 jí nevadí, ale tu jednu nemá ráda. Když ráno příjdeme a vidí ji tam, tak začne brečet, že ji nemá ráda. A to jí vydrží ještě ve třídě před učitelkou. Když jsem se jí ptala, proč paní učitelku nemá ráda, tak prý proto, že s nimi nic nevyrábí, ale hraje jenom hry.
Snažím se jí vysvětlit, že jí p.učit. nic neudělala, ale je to marné. Už nevím, co s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
327
20.2.12 08:55

máme to prakticky to samé…sice naše paní učitelka vyrábí ale je dost nesnesitelná, bez autority, někdy nepříjemná a tuhle když jsem šla po O pro syna se tam dost nepěkně v koupelně navážela do synova kamaráda…když ráno přijdem do školky a je tam tak na něm vidím,že tam jde opravdu nerad. A co poradit? zkus si promluvit s paní učitelkou pokud to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
20.2.12 08:55

S tou neoblíbenou učitelkou jsi to řešila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
20.2.12 08:57
:mrgreen: :mrgreen: ahoj
Ywett píše:
S tou neoblíbenou učitelkou jsi to řešila?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
20.2.12 09:02

Jééé, pepuse, ahóóój :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
20.2.12 09:02

ahoj, ono stačí strašně málo…
Dcerka má ve školce 2 učitelky, jednu starší, ale naprosto skvělou, dřív to bývala má sousedka a já ji mám opravdu moc ráda, usměvavá, s dětmi to umí… ALE druhá paní učitelka je mladá a naši holčinu si zřejmě hýčká přeci jen o něco víc, dělá jí culíčky a prostě ta naše drnda si ji zamilovala.
Takže když přijdeme ráno do školky a není tam zrovna mladá paní učitelka, tak je breku… :roll:. Nepomáhá vysvětlovat, že paní učitelka je taky hodná :think:
Ani tak radši nepřemýšlím, co by nastalo, kdyby měla tu ráznou z druhé třídy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
20.2.12 09:06
:pankac: :pankac: nám nějak vázne diskuze :jazyk:
Ywett píše:
Jééé, pepuse, ahóóój :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
20.2.12 09:23

Ne, neřešila. Ono není ani co řešit. Dcera ji prostě nemá ráda. Kdyby na ně byla zlá nebo něco podobného, ale je milá a hodná. Spíš potřebuji poradit jak na malou, aby alespoň ráno nedělala takový kravál. Už jsem zvažovala, že zajdu za ředitelkou, jestli by mi neporadila. Trochu se uklidňuji tím, že je těhotná a co nevidět půjde na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
20.2.12 09:27

tak přece jí nemá ráda jen tak,ne? třeba se něco stalo ale malá ti něco neřekla nebo zapomněla…nevím…ony se někdy učitelky chovají jinak před rodiči a jinak před dětmi

ibolia píše:
Ne, neřešila. Ono není ani co řešit. Dcera ji prostě nemá ráda. Kdyby na ně byla zlá nebo něco podobného, ale je milá a hodná. Spíš potřebuji poradit jak na malou, aby alespoň ráno nedělala takový kravál. Už jsem zvažovala, že zajdu za ředitelkou, jestli by mi neporadila. Trochu se uklidňuji tím, že je těhotná a co nevidět půjde na mateřskou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
20.2.12 09:44

Není co řešit? A kdyžtak půjdeš za ředitelkou?
No podle mě by sis měla promluvit prvně s učitelkou. Vyvětlit situaci, zeptat se, jestli se náhodou něco nestalo, o čem nevíš. Učitelka sama by měla navrhnout řešení, jak budete společně „hustit“ do dcery. Za ředitelkou bych šla až v případě, že učitelka odmítne spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
20.2.12 10:02

Syn když nastoupil do školky měl jednu učitelku starší, před důchodem, druhou mladou. Tu mladou miloval, jak viděl ráno tu starší řev, nechce tam být atd. - je fakt, že na děti byla dost přísná, podle staré školy, mladá taky byla přísná, ale tak nějak laskavěji. Vysvětlila jsem mu, že jeho oblíbená učitelka přece přijde a bude tam s nima i po spaní. Jakmile toto zvládl pochopit byl klid. Akorát pak vždycky když odpol měla být mladá chtěl tam spávat a jak viděl ráno mladou(tzn. starší bude i po spaní) chtěl domů hned po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
20.2.12 10:31

Nemyslela jsem to tak, že si půjdu za ředitelkou stěžovat na učitelku. Spíš jsem od ní chtěla radu, jak mám postupovat s malou. Ale asi si zkusím promluvit s učitelkou.
Díky všem za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
20.2.12 10:37

podle mě uděláš nejlíp…já když se mi něco nezdá nebo když syn něco povídá tak se radši přeptám, je to jistější než se ,,trápit" .

ibolia píše:
Nemyslela jsem to tak, že si půjdu za ředitelkou stěžovat na učitelku. Spíš jsem od ní chtěla radu, jak mám postupovat s malou. Ale asi si zkusím promluvit s učitelkou.
Díky všem za reakci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
20.2.12 10:50

Ahoj, jsem učitelka ve školce a mám s tím trochu zkušenost. Většinou to děti časem přejde, často se stává, že se upnou na tu učitelku, která je příjimala a s tou druhou jim pak trvá mnohem déle, než si zvyknou. Nebo to taky může být tím, že „neoblíbená“ učitelka ji brala jako první spát, nebo ven, nebo prostě něco, co se jí dvakrát nelíbilo, ale nebylo to nic, co by učitelka dělala špatně.
Určitě bych si o tom promluvila klidně se všemi učitelkami, aby i ty druhé tu „neoblíbenou“ podpořily, ale většinou tohle spraví čas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
20.2.12 10:52
pepuse píše:
podle mě uděláš nejlíp…já když se mi něco nezdá nebo když syn něco povídá tak se radši přeptám, je to jistější než se ,,trápit" .
ibolia píše:
Díky všem za reakci.

Tradičně souhlasím s pepuse :mrgreen:
Já teda s učitelkama řeším kde co. Myslím, že jsme si za rok (Maty chodí do školky od loňského prosince) už ledasco vyjasnily, hlavně přístup k výchově a podporujeme se navzájem.
S kým jiným se mám poradit, když máme nějaký problém - ať výchovný nebo dítě ve své hlavince :nevim: Ony jsou studované pedagožky, znají (měly by znát) dětskou psychologii, znají mé dítě a mají zkušenosti s hromadou dalších dětí.
A mám pocit, že nám ředitelka na úvodní schůzce kladla na srdce, že je vhodné, aby učitelky byly informovány o případných problémech, že se pak s dítětem pracuje úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí