Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, kolik myslite, ze by melo mit dite krouzku?
Ahoj, ty máš toho šestiletého klučinu, že? Potkaly jsme se už v jedné diskuzi? ![]()
Mám prvňačku a má tři, ale všechno jí navazuje na vyučování a má je přímo ve škole. Byla by buď v družině nebo v kroužku, takhle to má pestřejší.
má 6let. A ted se navic rozhoduji, zda jit na krouzek, kde bude se stejne staryma detma( takova vytvarka a tvoreni), nebo keramika , kterou chce porad delat , ale jsou tam hlavne starsi .
Zalezi na vice vecech, nejde to rict…
Nektere dite zvladne krouzky tri, nektere se zvladne naplno venovat jen jednomu.
Taky je to o tom, kolik ma let a jake ma jine povinnosti.
Nebo muze hrat roli to, co je to za krouzek - fletnu, kytaru a divadelni krouzek by jiste zkombinovat slo, ale fotbal a hazenou, volejbal nebo neco takoveho narocneho uz by asi zkombinovat neslo…
IV987 píše:
má 6let. A ted se navic rozhoduji, zda jit na krouzek, kde bude se stejne staryma detma( takova vytvarka a tvoreni), nebo keramika , kterou chce porad delat , ale jsou tam hlavne starsi .
Tak zrovna tyhle myslim, ze muze zkombinovat!!! A casem si treba sam vybere… ![]()
Kallkapa píše:
Záleží na věku..
Přesně.
Syn - skoro 6 let - ve školce 1× týdně angličtinka, 1× týdně cvičení, 1× za dva týdny výtvarnou dvouhodinovku - vše v rámci školky se svou učitelkou. Dál 1× týdně hasičský kroužek, který není přes léto a to zase chodí na fotbal. Takže reálně má podle mě jeden kroužek týdně.
Příspěvek upraven 14.02.12 v 11:49
To by bylo fajn, kdyby vedli neco ve skolce, ale bohuzel nic
.No pristi rok to snad ve skole nejak vychytame a najdeme nejaky fajn krouzky. A myslite, ze je lepsi mit jeden a venovat se mu naplno , nebo z kazdyho trochu?
My zvolili druhý způsob, protože jak má dítě poznat, co ho bude bavit, když si to nemůže vyzkoušet? V tomhle věku má před sebou ještě spoustu let na to, aby pak byl výbornej v jednom, který vybere, pokud bude chtít. My teď totiž taky řešili kroužky
, na druhé pololetí.
IV987 píše:
To by bylo fajn, kdyby vedli neco ve skolce, ale bohuzel nic.No pristi rok to snad ve skole nejak vychytame a najdeme nejaky fajn krouzky. A myslite, ze je lepsi mit jeden a venovat se mu naplno , nebo z kazdyho trochu?
My jsme začali s více různýma. Sám zatím pořádně neví, co ho bude bavit (ty hasiči teda 100% - chodí už od tří let), tak zkoušíme. Jsem pro vyzkoušení různých typů kroužků, aby se mohl vyprofilovat - něco tvořivého, něco pohybového atd.
Pro sestilete dite bych volila tak ty dva krouzky. Jeden cas jsme meli tri a byl to docela zahul. V PO mela tanecni krouzek ve skolce, ST anglictina v jazkykovce, PA vytvarna v mat.centru. Obzvlast ta anglictina byla pres zimu docela zahul, museli jsme jezdit autem, byla unavena, usinala mi v aute, takze jsem ji musela budit a rozespalou jsem ji pak vedla na hodinu. Sama jsem pak mrzla hodinu ve meste, nez se uvolnilo misto a davala jsem si hodinu anglictiny v te same jazykovce i ja.
Takze ono zalezi i na diteti, jak je unavene, co ti zvladne.
Ja se letos na nejake dojizdeni vyprdla, lektorka anglictiny mi chodi domu, jinak krouzky ma uz jenom ve skole, nechce se mi nikam dojizdet… jsem taky jenom clovek, ne taxikar.
Ahoj, máme jeden koužek- judo 2× týdně, myslím, že to bohatě stačí. Syn má 5let a chci, aby si měl čas hrát nebo pozvat kamaráda. Navíc ho vozím já s dvouletou dcerou a musíme se pak někde poblíž na hodinu zabavit. Jsem ráda, že je už hezky a můžeme po dobu trvání juda na hřiště.
Mám doma prvňačku, hraje na flétnu, chodí na keramiku a na atletiku (je hrozně gumová
) všechno ji baví. Má moc milé paní učitelky, takže se vždycky těší i na ně.
Synovi je 8 let, hraje na kytaru, hraje fotbal a chodí na karate. Kytara ho baví, hraje velmi rád klidně i 2 hodiny denně. Fotbal a karate ho baví hodně, je tam rád, jsou tam príma kluci a vyřádí se tam.
Kytaru, flétnu a keramiku mají hned po škole. Fočus, karate a atletiku mají odpoledne. Baví je to a zbývá jim hodně času na jiné záliby ![]()
Gitus: tak ty mas mas teda sikulky!!To teda nevim , jak bych toho myho synatora dostala do hudebky ![]()