Když přijdete domů ze školky

350
8.2.12 13:54

Když přijdete domů ze školky.....

Zdravím pracující maminky, to co mě zajímá je již patrné z názvu diskuze. Já se přiznám, my když dorazíme domů z práce a ze školky (mezi 16:00-17:00) jsem totálně unavená, malej chce pustit pohádku a já mu ji pustím a tupě zírám s ním…Ano, vím, že je to špatně, ale nemám už sílu si s ním hrát, něco ho učit a poslouchat případný řev, když nechci pustit televizi. Samozřejmě o víkendu je to jinak, televize u nás běží o hodně méně, to si s malým hrajeme nebo si hraje sám, jdeme ven atd… Už se těším na léto, až půjdeme ze školky na hřiště a já nebudu mít výčitky svědomí, že posadím dítě k televizi a nevěnuju se mu…Tak a teď se do mě pusťte, jak jsem strašná matka :cert: . Nebo v tom nejsem sama ????? :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
martinasedl
8.2.12 13:57

Určitě v tom nejsi sama, jsou dny, kdy jsem upa hotová a usnula bych i v sedě. Takže v krajním případě pc nebo tv. Jinak to nejde, jsem sama, takže prostě jiná možnost není. Vynahrazujeme si to o víkendech, to tv vůbec nezapínáme.

• Citovat
  • Upravit
5255
8.2.12 13:58

prosím tě, klíííííd, já ani nechodím do práce a občas jsem z těch dvou rarachů tak vyčerpaná, že děkuju Bohu za vynález jménem televize!!! :mrgreen: Nebo jim vytáhnu plastelínu a je mi úplně jedno, že je celý koberec od toho, hlavně, že je klid, zvlášť když mi není dobře, jako třeba dneska :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
8.2.12 14:00

Já musím přiznat, že teď přes zimu, jsme na tom podobně. Přijdeme ze školky, cca v půl jedný. Jde spát, po půl třetí vstává. Když není ošklivo, nemrzne, tak mažeme na chvíli na zahradu nebo na procházku se psem. No a pak jsme doma. Já bych mu tu pohádku ani nepouštěla, ale než abych celý odpoledne poslouchala řev a protesty, tak tu jednu, dvě pohádky taky pustím. Nevím kolik je vašamu malému, nám jsou 3 a učit se něco vážně nechce. Tak jedinně barvy podle lentilek, jó to by se zase učil pořád :mrgreen: a nebo podle aut co si s tatínkem posílají. O víkend to u nás taky vypadá jinak, tím že chodíme na celý víkend k babičce, tak si s ním celý dny jen hraju a chodíme ven. V týdnu toho moc nestíhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
8.2.12 14:03

Já to takhle měla když jsem byla podruhý těhotná.Prostě jsem byla tak unavená a furt jsem :poblion:,že jsem byla ráda že se kouká na pohádky.Ale zas byly dny kdy bylo líp a hráli jsme si a cokoli.Někdy to neuškodí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
8.2.12 14:03

jsem na tom uplne stejne, kdyz prijdu z prace tak chvili jen koukam do blba a nechavam deti at si delaji co chteji :-) hrajou si nebo koukaji na pohadku, pak mi treba pomaji v kuchyni nebo si chvilku cteme ale urcite ne hned kdyz se dokutalime domu :-) takze neboj urcite v tom nejsi sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.2.12 14:06
Romine píše:
Zdravím pracující maminky, to co mě zajímá je již patrné z názvu diskuze. Já se přiznám, my když dorazíme domů z práce a ze školky (mezi 16:00-17:00) jsem totálně unavená, malej chce pustit pohádku a já mu ji pustím a tupě zírám s ním…Ano, vím, že je to špatně, ale nemám už sílu si s ním hrát, něco ho učit a poslouchat případný řev, když nechci pustit televizi. Samozřejmě o víkendu je to jinak, televize u nás běží o hodně méně, to si s malým hrajeme nebo si hraje sám, jdeme ven atd… Už se těším na léto, až půjdeme ze školky na hřiště a já nebudu mít výčitky svědomí, že posadím dítě k televizi a nevěnuju se mu…Tak a teď se do mě pusťte, jak jsem strašná matka :cert: . Nebo v tom nejsem sama ????? :think: :)

Jsi strašná matka. A já úplně stejná. U nás teda TV hraje jen někdy, ale jak přijdeme ze školky, holky si hrajou samy a já se jim moc nevěnuju :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
8.2.12 14:08

Holky, vy jste zlaté !!!! Docela se mi ulevilo, díky. Malému budou 4 roky. Je šikovný, umí počítat do 13, barvy, na jeho věk prý pěkně „maluje“, jako nějakej zaostalej není, ale tohle mě prostě trápí. Manžel třeba dokáže vydržet řev, že se nepustí TV, ale já na to fakt nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
8.2.12 14:14

na tom není nic nenormálního, nesmí se to hrotit. můj táta měl taky strašnej problém s televizí a jen to hrotil. vadilo mu, že se ségrou koukáme na dětský pořady a dost mě tím jako dítě prudil, fakt trapnej :-)) synovi to nedělám. má tv programy i zahraniční,dvd, stolní počítač kdykoliv k dispozici, nintendo wii ( takový ty pohybový hry )syn dnes 8 let, závislej rozhodně není, když vidím, jak to hrotí sousedi, kluk může na počítač pouze s tatínkem a to mu to ještě pořádně nepůjčí a ukazuje mu tam nějaké výchovné hry pro mimina, fakt k smíchu. syn mrská na počítači líp než já a jde s dobou. nevím, co by z něho bylo, když bych ho honila po nějakých aktivitách, o kterých bych si já myslela, že jsou správné. Děti, kterým maminka vybírá aktivity mi připadají takový ušláplý. takže doporučuji když přijdete ze školky, dát si voraz, dítě ať si jde po svých zájmech a rodiče po svých.

• Citovat
  • Upravit
219
8.2.12 14:35

Taky jsem takhle špatná matka a taky si to vyčítám! My přijdeme v cca 18:30, takže pustím animáček nebo teď kavčí hnízdo. Když to skončí, tak buď pustím pohádku na dvd nebo si s ním čtu nebo na něj jenom koukám, jak si hraje, spát chodí ve 21:00. Na pohádky koukám s ním, povídáme si o tom, co se tam děje, ale vyvíjet vlastní aktivitu taky nějak nemám sílu. Mám ho ve střídavé výchově, takže ani není tatínek, který by vypomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
8.2.12 14:39

nemam skolkovy, mam mensi, vsichni sjme marod, od rana cuceli na telku, jinak breceli a bylo jim zle, to jim to radsi pustim, ted koukaji na youtube na masinky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21726
8.2.12 19:02

hmmm, jsem úplně strašlivá matka. přijdeme ze školky a okamžitě zapínáme telku a nebo si klárka jde hrát sama. absolutně se nic neučíme. podle mě toho má dost ve školce a i ona sama je hodně unavená a potřebuje klidovější program podle svého. mám problém ji navečer dostat k půlhodince logopedie… já nechápu, kde se pořád bere idea, že dobrá matka je ta, která se 100% věnuje dítěti na úkor vlastního osobního života a odpočinku… :nevim: přece jsme taky lidi a ne jen ty přívažky, jejichž hlavním životním posláním, osudem a náplní je věnovat veškerou svou energii dětem. svoje děti miluji, ale nemohu a nehodlám jim obětovat komplet svůj život i zdraví. přece i já potřebuji odpočinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
8.2.12 19:10

no , do prace nechodim, makacku mam se trema malymma detma doma a v zime, proste u nas taky frcej pohadky :nevim: . taky mam vycitky , rikam si jak bych s nima mela neco tvorit , malovat apod. , ale kdyz mi prcek furt visi na noze ci na koze … no neda se to , jsem unavena :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.2.12 19:26

já jsem na tom stejně :-) taky nejsem nějak moc aktivní :oops: když už je malá v zimě zdravá a je ve školce (bývá hlavně v zimě často nemocná) tak jí vyzvednu z práce a doma jsme ve 3 hod… a jen někdy jdeme např:ke kamarádce at si děti pohrají a my pokecáme, ale bydlí kousek, takže to jde… ale jinak jsme už většinou doma… pohádky nějaké do kreslení, já kafe a jsem ráda, že jsem :mrgreen: no a kolem páté sprcha, večeře a hajat a pohádky… já vztávám koždý den ve 4 do práce, takže chodím taky brzo spát… ale malé to nijak nevadí… NERADA SE OBLÍKÁ!!! :lol: :lol: :lol: takže sladký domov :P ale už se těšíme na jaro :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.2.12 19:30
nozu píše:
hmmm, jsem úplně strašlivá matka. přijdeme ze školky a okamžitě zapínáme telku a nebo si klárka jde hrát sama. absolutně se nic neučíme. podle mě toho má dost ve školce a i ona sama je hodně unavená a potřebuje klidovější program podle svého. mám problém ji navečer dostat k půlhodince logopedie… já nechápu, kde se pořád bere idea, že dobrá matka je ta, která se 100% věnuje dítěti na úkor vlastního osobního života a odpočinku… :nevim: přece jsme taky lidi a ne jen ty přívažky, jejichž hlavním životním posláním, osudem a náplní je věnovat veškerou svou energii dětem. svoje děti miluji, ale nemohu a nehodlám jim obětovat komplet svůj život i zdraví. přece i já potřebuji odpočinek.
:potlesk: :potlesk: :pankac: :pankac: výýýýborně napsané :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí