Pláč 3leté dcerky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
4.2.12 20:10

Pláč 3leté dcerky

Ahojky maminky,
mám dcerku 3roky a syna 5měsíců.Dcerka poslední dobou neustále pláče snad kvůli každému nesmyslu…denně je to tak minimálně dvacetkrát a já jsem z toho docela už na nervy.Manžel je neustále v práci do večera a kolikrát i víkendy,takže jsem už opravdu ze všeho psychicky i fyzicky unavená.Malá je skoro celou zimu nemocná,měla angínu ,pak laringitidu a od prosince kašle a ted mi oznámili na ORL,že ji chtějí vytrhnout nosní mandli,že ji má obrovskou.Ale já si myslím,že ji má obrovskou ted když je prostě nachlazená a tak jsem to začla řešit homepatiky.No a k tomu pláči,nevím čím to je..jestli je nějak nervově slabší nebo žárlí na prcka,že má více pozornosti a nebo tím nachlazením.Někdy se budí v noci a začne kolem sebe kopat a mě do hlavy atd..mám obě dítka v posteli,protože malá když viděla,že tady spává maličký tak začla dělat hrozné scény a před spaním tím řevem se i několikrát pozvracela a tak jsem to vzdala a spává s námi :roll: :Ještě se dost často stává,že když pláče hodně,tak se pozvrací a to mám z toho velké obavy až nastoupí do školky co bude :nevim: ..to jsem se rozepsala.Napište mi jestli máte někdo podobný problém a jestli se to dá nějak řešit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
4.2.12 20:21

No, ve školce se Vám to klidně může stát, kamarádka tak měla kluka, nastupoval do školky, a řval až do pozvracení…udělala chybu, že ho vzala, a řekla, že teda ho pohlídá babička a už ho do školky nedostala…taktéž se to stalo když šel do školy..ale bohužel, povinná šk. docházka je neoblomná, takže radím, nepolevit v tom, co pro malou stanovíš, jinak bude využívat situací. Jinak je asi citlivé dítě, posílené je to tím, že má malého sourozence. Nezbývá než se jí věnovat jak potřebuje a doufat, že to časem vymizí.
Babičky nefungují? že by si ji občas vzali na hlídání na půl dne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.2.12 20:23

Já mám uřvánka cca od 1,5r. Scény se stupňují, často kvůli blbinám a taky někdy se probudí a rovnou ječí, to mě berou mory, jen co ho nahoře slyším, tak bych nejradši utekla. Od malinka teda praktikujeme, že si ječícího dítěte nevšímáme, aby neměl publikum a neměl pocit, že si něco vyřve, ale to už by snad mohl pochopit a přestat :zed:
Ale je pravda, že přeci jen ignorací dosáhneme alespoň zmírnění řevu, jakmile se začne kolem dítěte skákat a dávat najevo, že nás jeho řev zajímá, tak spustí o to víc.
Občas ho manžel pošle do pokojíčku, ať si řve tam, ale bohužel se často stane, že zaleze do postele a tam se vzteky počurá :roll:
Snažím se sice jekotu předcházet, protože kdo to má furt poslouchat, ale často se stane, že řev vyvolá i otázka, zda chce jogurt :roll:
Pevně doufám, že to s věkem aspoň trochu přejde, docela se těším, až nebude potřebovat odpoledne spát, protože ta probuzení bývají někdy fakt krušná, dneska mi tu přes půl hodiny řval na nočníku. Čurat nechtěl, z nočníku se zvednout nechtěl, zkrátka všechno špatně.
A to ani nezmiňuju, když nejde najít jeho oblíbené auto, protože ho někam odloží a pak neví kam, to je teprve chuťovka. Nebo když mu auto spadne, nebo když mu upadne v autě v autosedačce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
4.2.12 20:28

Holky, já Vás lituju a v tomhle obdivuju zároveň..Já mám naštěstí hodné dítko,nepláče, rádo chodí spát a s úsměvem vždy vstává..A ještě řekne Ahoooj, dobré ráno! Chápu, že to je na :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
4.2.12 20:29

Navíc si myslím, že to je i povahou dítěte… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.2.12 20:32

panndo, nejhorší je, že do cca 1r byl naprosto zlatej pohodář, kterýmu bylo vše šumák, od roka se občas trošinku vzteklil, ale nic moc zásadního a teď je to uřvanec, kdy není dne, aby alespoň jednou nebyla hysterická scéna.
Takže já pořád pozoruju mladšího, kdy začne taky obracet, protože zatím je to usměvavé sluníčko, které brečí jen když je hlad, plná plína nebo je ospalý, jinak je v klidu a já se jen děsím, kdy otočí a bude z něj uřvanec č.2 :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
4.2.12 20:34

Rodiče od manžela za námi jezdí docela často a jsou zlatí,ale i to je možná problém,protože malou samozřejmě rozmazlují.Babička si s ní dokáže krásně hrát a mají krásný vztah spolu,ale tím že jezdí sem tak mi to moc nepomůže se trošku od dětiček odreagovat.Občas si ji vemou i na noc,ale to říkávám,že mi stejně nepomůže protože prcek je strašně náročný přes den a neodpočinu si:) on od narození do tří měsíců proplakal kvůli kolikám a ted nám lezou zoubky a tak přes den spinká jen po půl hodinkách,takže lítám furt jak splašená :? Malé se věnovat snažím a neustále ji opakuji,že ji miluji a pusinkuji ji,jen nejspíš těžko nese toho malého a snaží se i chovat tak jak on.Neustupuji ji,jsem docela tvrdá ve výchově aspon myslím :think: ale vždy když ji na něco řeknu NE,tak je hrůza řevu a já se děsím toho ,že zas bude zvracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.2.12 20:41

Jo, chování jako mimino, já tu dnes měla dva dudlíkáře - mmch starší dudlíka nikdy neměl, ale teď ho krade mladšímu :lol: Taky za ním leze do ohrádky, jednou večer jsem uložila mladšího, tak si tam vlezl, lehnul si, tak jsem říkala, že tu máme miminko, chrastila mu štěrchátkem, měl dudlíka a byl úplně blaženej :mrgreen:
Jinak u nás je NE taky důvod k řevu, ale už ne tak často, zkrátka se nějak naučil, že mu vždycky nevyhovím a musí s tím žít. Třeba si sednu na gauč a on hned přiběhne a chytí mě za ruku a chtěl by mě někam táhnout, tak už rovnou říkám, že nikam nechci, že teď ne, do nedávna z toho byl vždycky šílenej řev, teď už to je občas i schopen překousnout, ale taky to vždycky říkám a v duchu se modlím, ať si to nějak přešrotuje a neřve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
4.2.12 20:45

Gladys..vidím,že to máš taky pěkně náročné a ten jogurt mě ale pobavil :palec: i když tobě asi do smíchu z toho není :) Pando,to je super a můžem jen závidět,že máš takové zlatíčko doma..já mám taky zlatíčka,ale s růžkama :twisted: a máš pravdu i povaha v tom má svou roli a malá je tvrdohlavý mezek a musí mít poslední slovo a a to má trochu i po mě,tak co si stěžuju že :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
4.2.12 20:54

Tak malá měla do dvou let dudlíka a malý přišel na to,že paleček je lepší a tak to bude zajímavé jej to odnaučovat :think: a malá samozřejmě taky valí ty prsty v puse pořád a schovává mu hrkávky …a ted mu pouštím hračky co vydávají zvuky, co měla ona jako miminko a to je řevu,že je to její a že si to nesmí půjčit…náš malý lakomeček :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
4.2.12 20:56
Sissi 2 píše:
Gladys..vidím,že to máš taky pěkně náročné a ten jogurt mě ale pobavil :palec: i když tobě asi do smíchu z toho není :) Pando,to je super a můžem jen závidět,že máš takové zlatíčko doma..já mám taky zlatíčka,ale s růžkama :twisted: a máš pravdu i povaha v tom má svou roli a malá je tvrdohlavý mezek a musí mít poslední slovo a a to má trochu i po mě,tak co si stěžuju že :oops:

První holka taky nebyla špatná, ale spíš náladová, dokázala se taky šprajcnout. Pamatuju chvíle, kdy brečela taky kvůli tomu, že se musí jít vyčurat, umyt ruce, uklidit hračky…ale nebylo to tak hrozné. Spíš si holky myslím, že je to tím, že ty vaše dítka mají mladší sourozence a vyžadují taky pozornost. Přístup k výchově máte, takže si myslím, že to mají fňukání a pláč předurčené v povaze a taky v postavení k urč. situacím…To bude dobré, nebojte, ráda bych Vám přála pohodov= děti třeba jako to naše..hodně si dá říct, je mazlivá, hodná…aby jí to zůstalo ale :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
4.2.12 20:59

Taky mi synáček dělá scény :cert: dítě normálně spící, jak tu někdo psal s úsměvem chodí spát, s úsměvem vstává :lol: no tak teď poslední týden.
Chce pochovat, vezmu ho, scéna chce na zem.
Chce pití, podám, nechce,scéna
Jídlo to samé.
Hračky taky.
Dneska v noci od 12 do 4 vzhůru, peklo :cert: teď tu sedím vypsychlá co se bude dít v noci, jo lezou mu pětky, leze na něj nějaká nemoc, ale tohle je fakt hrůza.Mě minulý týden taky bolely zuby a dělala jsem scény v noci? ne!! :lol: nebo na něj jen promluvím a on se začne vztekat :zed:

• Citovat
  • Upravit
6926
4.2.12 21:02

Sissi ahoj, já si se starším taky „užila svoje“.
Brečel kvůli kravinám, byl pro mě nezvladatelnej… Dneska jsem to už pochopila. Tehdy jsem udělala chyby…
Zjistila jsem, že si jen hledal (a upevňoval) svoji pozici v rodině. Že s miminkem najednou nevěděl, co všechno se změní - a jak se změní.
Být důsledná, ale láskyplná. To je jediný, co se dá dělat. :nevim:
No, kdyžtak písni SZ, ráda s Tebou popovídám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
4.2.12 21:25

jeeee znam, posledni dobou porad :cert: :roll:
A to byla super holka a ted kvuli kazde blbine dokaze rvat i dve hodky. Ale ona nerve, ale dela, ze rve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
4.2.12 21:35

Moje dítě řve taky kvůli blbostem a to ještě to mladší není na světě. Upřímně se děsím, co bude, až se narodí. Ale já ho nemůžu nechat řvát, občas zapomíná dýchat a jednou jsem ho musela rozdýchat z plic do plic :-( tak teď jen najít tu správnou míru, aby se neudusil a naopak nebyl rozmazlený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí