Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslim, ze pokud za to stal, byla chyba, ze jste styky omezili, akorat si tim dala dcerce najevo, ze to muze „ridit“.
Je mi jasne, ze na pilu taky tlacit nejde, ale urcite bych vztah „neomezovala“ a diteti vse vysvetlila!
Barca12345 píše:
Myslim, ze pokud za to stal, byla chyba, ze jste styky omezili, akorat si tim dala dcerce najevo, ze to muze „ridit“.
Je mi jasne, ze na pilu taky tlacit nejde, ale urcite bych vztah „neomezovala“ a diteti vse vysvetlila!
No, co dodat…souhlasíííím ![]()
Bohužel mám zkušenost, ale z pozice tvé dcery. Moje máma mě také vychovávala sama a když si domů vodila mužské tak jsem hrozně žárlila. Mámě jsem to vždy zkazila a tak kvůli mě zůstala sama a bohužel až do teď (55let). I když teď tvrdí že jí je bez chlapů líp, tak jí nevěřím a myslím si že to říká, kvůli tomu aby mi nemusela říct pravdu. Takže za mě pokud si nechceš zkazit život - přestaň ze své dcery dělat rozmazleného jedináčka a postavit jí před hotovou věc. Vysvětli jí že ona má kamarády ve školce tak ty je budeš mít také. Dovol jí at si domů kamaráda a ty taky (aby věděla že je to stejné). A hlavně prosím tě at vás nikdy nevidí v intimní chvilce.
taky si myslím, že to byla chyba, že jsi to hodně omezila. Asi jste měli začít to seznamování někde venku, aby dcera necítila dominantní postavení jako má doma…
Prostě říct, že se půjde se strejdou do cukrárny, do bazénu …kamkoliv, ale neutrální půda. Aby si jí získal a ona necítila hned ten tlak že se někdo cpe k vám domů. Zkuste to znovu a jinak, je škoda zahodit tak fajn chlapa ![]()
Barca12345 píše:
ano o to jsem se snažila mockráááát… vysvětlila jsem jí to snad všema způsobama, jak je pro mě důležitá, jak jí miluji a nikdy nepřestanu atd… pořád dokola… každý den… já jsem to s ním neutnula.. občas se mě na něho zeptá… jen se s ním nevídám tak často… jen bych ráda věděla, jestli bych měla být sama, abych jí netrápila, nebo někoho mít i přes její protesty… ??
verenika píše:
taky si myslím, že to byla chyba, že jsi to hodně omezila. Asi jste měli začít to seznamování někde venku, aby dcera necítila dominantní postavení jako má doma…
Prostě říct, že se půjde se strejdou do cukrárny, do bazénu …kamkoliv, ale neutrální půda. Aby si jí získal a ona necítila hned ten tlak že se někdo cpe k vám domů. Zkuste to znovu a jinak, je škoda zahodit tak fajn chlapa
Anonymní píše:Barca12345 píše:ano o to jsem se snažila mockráááát… vysvětlila jsem jí to snad všema způsobama, jak je pro mě důležitá, jak jí miluji a nikdy nepřestanu atd… pořád dokola… každý den… já jsem to s ním neutnula.. občas se mě na něho zeptá… jen se s ním nevídám tak často… jen bych ráda věděla, jestli bych měla být sama, abych jí netrápila, nebo někoho mít i přes její protesty… ??
Nekoho mit k sobe a pomalu a trpelive ty protesty odbourat!!! ![]()
Nemyslela jsem, aby jsi vysvetlila ji ze ji milujes, ale aby jsi vysvetlila, ze i ON je pro tebe dulezite, ze je fajn mit doma chlapika a v cem vsem to pro ni bude lepsi!!!
A zacit venku, ne doma.
Nenechala bych sebou manipulovat a kor ne 5ti letým dítětem. Opravdu by to chtělo vymyslet nějakou zážitkově-pedagogickou zábavu. Jít s ní sportovat, do muzea hraček, do cukrárny, kamkoliv, kde bude něco, co jí bude bavit a společně si to užijete. Zároveň ale netrestat za nic, co je s tímto chlapem spojené.
Máš právo na vztah, pokud si rozumíte, styk bych neomezovala. Držím palce!
Rozhodně bych se v tomto dceři nepodřizovala. Tím by se z ní mohla stát malá tyranka, podle které se řídí všechno. Myslím, že holky tu radili moc dobře - neutrální půda, ty máš kamarády, já taky… Možná se zpočátku trochu omezit v tělesném kontaktu před ní, dokud neakceptuje, že patří k tobě/k vám. Prima chlapů moc není, tak si ho nenech ujít kvůli dětskému šprajcu.
verenika píše:
Prostě říct, že se půjde se strejdou do cukrárny, do bazénu …kamkoliv, ale neutrální půda. Aby si jí získal a ona necítila hned ten tlak že se někdo cpe k vám domů. Zkuste to znovu a jinak, je škoda zahodit tak fajn chlapa
to je možné… ale on už jí toho dal víc než její vlastní otec…
nemyslím tím ted jen dárky, ale i lásku, popovídání a věnování se jí… nevím, jak jinak by se jí už mohl zavděčit.. Jednou jsem si už myslela, že bude vše o.k. přijeli jsme z aquaparku a sedli doma, uvařila jsem čaj a malá, že mu udělá copánky (má delší vlasy) tak jsem byla nadšená… udělala mu asi 30 copánků, já pak jí byla to zábava
pak jsme se fotili atd… byl to moooc krásný den, ale pak si odešla malovat do pokojíčku a za půl hodky přiletěla a začala řvát, že je tady strejda už moc dlouho at už jde atd… snažil se s ní mluvit.. málem jsem se rozbrečela!!!! nevím koho mi bylo líto víc ![]()
Anonymní píše:verenika píše:to je možné… ale on už jí toho dal víc než její vlastní otec…
Prostě říct, že se půjde se strejdou do cukrárny, do bazénu …kamkoliv, ale neutrální půda. Aby si jí získal a ona necítila hned ten tlak že se někdo cpe k vám domů. Zkuste to znovu a jinak, je škoda zahodit tak fajn chlapanemyslím tím ted jen dárky, ale i lásku, popovídání a věnování se jí… nevím, jak jinak by se jí už mohl zavděčit.. Jednou jsem si už myslela, že bude vše o.k. přijeli jsme z aquaparku a sedli doma, uvařila jsem čaj a malá, že mu udělá copánky (má delší vlasy) tak jsem byla nadšená… udělala mu asi 30 copánků, já pak jí byla to zábava
pak jsme se fotili atd… byl to moooc krásný den, ale pak si odešla malovat do pokojíčku a za půl hodky přiletěla a začala řvát, že je tady strejda už moc dlouho at už jde atd… snažil se s ní mluvit.. málem jsem se rozbrečela!!!! nevím koho mi bylo líto víc
Ja vim, ze je to tezke a ze chces, aby byla hlavne dcera spokojena, ale v tomto, pokud neco chces, musis za tim jit! Jako u usinani v postylce, nebo uklizeni hracek!
Neni treba, aby se ji „zavdecil“ i kdyz co si budeme nalhavat, nekdy to u deti po uze, je treba, aby si ona zvykla na ten pocit, ze jste najednou tri a prijala to za sve!!!
V te situaci, co jsi popsala bych ji neustoupila.
A pro priste bych si urcite predem naplanovala program - pujdeme na zmrzlinu, potom domu na caj, udelame si dobrou veceri a strejda u nas prespi - v dobre chvili s tim nejspise bude souhlasit a potom mas padny argument k tomu, ze uz jste se na tom domluvili a proc se ji to tak prici?
Anonymní píše:verenika píše:to je možné… ale on už jí toho dal víc než její vlastní otec…
Prostě říct, že se půjde se strejdou do cukrárny, do bazénu …kamkoliv, ale neutrální půda. Aby si jí získal a ona necítila hned ten tlak že se někdo cpe k vám domů. Zkuste to znovu a jinak, je škoda zahodit tak fajn chlapanemyslím tím ted jen dárky, ale i lásku, popovídání a věnování se jí… nevím, jak jinak by se jí už mohl zavděčit.. Jednou jsem si už myslela, že bude vše o.k. přijeli jsme z aquaparku a sedli doma, uvařila jsem čaj a malá, že mu udělá copánky (má delší vlasy) tak jsem byla nadšená… udělala mu asi 30 copánků, já pak jí byla to zábava
pak jsme se fotili atd… byl to moooc krásný den, ale pak si odešla malovat do pokojíčku a za půl hodky přiletěla a začala řvát, že je tady strejda už moc dlouho at už jde atd… snažil se s ní mluvit.. málem jsem se rozbrečela!!!! nevím koho mi bylo líto víc
Netlač na pilu
I kdyby to mělo trvat půl roku jen výlety po venku, aby třeba mohli dělat něco co by dělal „táta“ s dcerou…Je to těžké, ale neustupuj. Budeš pak nešťastná a ona to pak v pubertě/dospělosti pochopí, ale to už bude pozdě ![]()
moc všem děkuji za super oporu a super rady
jsem ráda, že nejednám tedy jako špatná matka, když chci taky trochu lásky, kterou jsem snad ještě ani takovou neměla
(to je mi 27 let)
Anonymní píše:
moc všem děkuji za super oporu a super radyjsem ráda, že nejednám tedy jako špatná matka, když chci taky trochu lásky, kterou jsem snad ještě ani takovou neměla
(to je mi 27 let)
No, kdyby to tak bylo, tak jsou snad vsechny mamy krkavci!!! Deti jsou vzdy na prvnim miste, to samozrejme uznavam, ale jak se rika „ocamcad pocamcad“!!! ![]()
ahojky… chtěla bych se zeptat na váš názor… Mám 5letou dceru… Jsem s ní od narození sama… tedy snažila jsem se s přítelem mé dcery být, ale nešlo to…měl absolutně jiné názory na život, než já… Tudíž jsme se rozešli a občas vídali jen kvůli malé… Ted si jí sem tam bere o víkendu… Já jsem začala chodit do práce atd.. jsem spokojená ale moc mi chybí nějaký partner.. kterého si vybírám ne jen podle sebe ale taky podle malé.. Není jednoduché v dnešní době nají normálního chlapa… ALE ted jsem si našla fajn člověka se kterým je mi moc fajn.. Když to šlo a měla jsem o víkendu hlídání, nebo byla malá u svého tatky, tak jsem se s ním vídala, nebo jsem tam jen na večer jezdila… úžasný člověk… Nikdy bych si nemyslela, že se dá s chlapem tak dobře kecat
tak jsme se scházeli asi půl roku… pak jsem ho chtěla seznámit i mé dceři, tak už jsem ho vodila i občas k nám… ten byl i k ní super.. vždycky jí něco donesl, povídal si s ní… měl snahu, ale malá ne… začala moc žárlit
říkala mu at už odejde, pořád chodila se ptát, kdy už strejda půjde atd… takže asi po dvou měsících (myslela jsem, že si musí třeba zvyknout) jsem návštěvy s ním u ná utnula a už se s ním moc ani nevídám, protože je málo času… já chodím do práce a on taky… takže to moc nejde… Nevím co mám dělat.. nechci jí trápit, ale zase na druhou stranu nechci zůstat sama
potřebuju lásku, obejmout, popovídat si atd… však určitě víte jak to myslím
máte někdo s něčím podobným zkušenost???