Bojím se, že spadne ze schodů. Co radíte?

14335
15.1.12 23:42

Bojím se, že spadne ze schodů, co radíte?

Ahojte holky mám spíš problém psychický… Za 3 týdny se stěhujem a máme jak běžně byvá v rodinném domě patro, kde budem bydlet a schodiště z chodby neuzavřené..
Už teď pomalu nespím, bojím se, že mě malý zahučí dolů :roll: On měl teď 3 neni žádné malé dítě, ale prostě jsme byli zvyklý na byt, kde běhal a skákal a já teď mám hrůzu s baráku..
Chodit ze schodů umí, ale prostě vím, že si pomalu neuvařím ani čaj a budu nahlížet, aby nespadl.. zas tak ho nehlídám, ale prostě nemůžu si pomoct :mrgreen: Navíc to máme tak, že je plácek schodiště dolů a hned vedle je vchod do obýváku..
myslíte, že stačí říct, že by spadl a neřešit to :nevim: Opravdu mám z toho nervy.. Neni prostě zvyklý na schodiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1192
15.1.12 23:46

Zas není takový problém koupit zábranu,prodávají takové spešl vrátka na schodiště a máš po psychickém problému :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
15.1.12 23:48

Buď kup zábranu nebo počkej, až poprvé spadne. Ve třech letech už je dost starej na to, aby si to příště rozmyslel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
15.1.12 23:48

Já teda taky nevidím jiné řešení, než zábranu, " plot"…Co jiného? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
awantia
15.1.12 23:49

ahoj,taky mame schodiste az na to ze v normalnim byte.Vyresili jsme to timhle http://www.zbozi.cz/…a-schodiste/ :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14335
15.1.12 23:49

Né to už asi ne… si myslím, že je dost velký na chození ze schodů.. Mě spíš jde o to, jestli už 3 leté dítě dkáže pochopit, když řeknu, že by spadl a moc ho to bolelo, jestli už to pochopí , že nesmí..
ne jak , když řeknu, ž nesmí to a to, a on to udělá, protože má období vzdoru.. :think:
On je totiš hodně živý a pořád běhá a skáče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
awantia
15.1.12 23:50

Akorat ze nas ma 17 mesicu.Ale ve 3 letech .. :think:

• Citovat
  • Upravit
734
15.1.12 23:52

Přesně tak. Zábranu. Jinak teda nevím, jak staré máš dítko, ale našemu bylo 23 měsíců, když jsme byli na Vánoce u tchánovců, ti mají chodiště též, z domova na něho zvyklý není.. a k nim jezdíme tak 4× do roka.. nebyl problém, u schodů se zastavil, otočil se zadkem, a pěkně si to slezl sám, to samé nahoru.. mrkli jsme, to jo, ale žádný velký hlídání.. nebo jsem upozornila, jak slézt, ať běží opatrně, připomněla schody a bylo.. zkuste taky omrknout situaci, jaxe k tomu bude stavět, a kdyžtak pořešte zábranu, to by neměl být problém sehnat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192

Myslím,že si zvykne,zžije se…holt ze začátku budeš chvilku dokola opakovat jak musí být opatrný a co by se mohlo stát.....mám také 3letáka,živého a myslím,že už to kluci zvládnou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

Já mám totiš s ním problém ten, že mi například i naschvál vběhne do vozovky i když ví, že tam nesmí a že se mu něco stane :roll: 8o
Nemá takovou nějaké sebezáchovu nebo jak to napsat…Jinak poslouchá, ale někdy když řeknu nesmíš , tak si to chce zkusit, něco jako Obecná škola :roll: ale tak, že řeknu neskákej spadneš a on just začne tým tuplem moc až mi přeletěl jednou přes křeslo..
jsem si říkala, jestli nic neříkat a nechat ho tak :nevim:

Příspěvek upraven 15.01.12 v 23:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
kvaček píše:
Né to už asi ne… si myslím, že je dost velký na chození ze schodů.. Mě spíš jde o to, jestli už 3 leté dítě dkáže pochopit, když řeknu, že by spadl a moc ho to bolelo, jestli už to pochopí , že nesmí..
ne jak , když řeknu, ž nesmí to a to, a on to udělá, protože má období vzdoru.. :think:
On je totiš hodně živý a pořád běhá a skáče..
Můj dvouleťák to chápe velmi dobře, kdy se pohybuje v situaci, která může být nebezpečná. Naštěstí, je totiž jelito bláznivý, ale většinou u toho přemejšlí a dává si bacha. Ale je to o povaze. Měl to tak vždycky- hodně odvahy, ale zároveň si dobře rozmejšlí, co dělá. (Samozřejmě se na to nespoléhám.)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
15.1.12 23:54
kvaček píše:
Já mám totiš s ním problém ten, že mi například i naschvál vběhne do vozovky i když ví, že tam nesmí a že se mu něco stane :roll: 8o
Nemá takovou nějaké sebezáchovu nebo jak to napsat…Jinak poslouchá, ale někdy když řeknu nesmíš , tak si to chce zkusit, něco jako Obecná škola :roll: ale tak, že řeknu neskákej spadneš a on just začne tým tuplem moc až mi přeletěl jdnou přes křeslo..
Neříkej mu- neskákej, nelítej, sletíš ze schodů, to ho bude lákat :lol: Jenom bych shrnula holá fakta- když budeš lítat, běhat a nebudeš si dávat pozor, může se stát, že spadneš ze schodů a ublížíš si.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.1.12 23:56

za to může tchýně… Ještě i teď když malý v klidu jde na chodbu u nich, tak vyletí, kde je malý, on šel sám na chodbu, on spadne a dramatizuje…
Já pak z ní jenom plaším… a přitom běžně sám normálně sejde schody

Příspěvek upraven 15.01.12 v 23:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
15.1.12 23:57

Než to vysmolim, je tu několik příspěvků a ještě blbě čtu :) 3 roky no.. tak to by se snad dalo zmáknout domluvou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.12 00:00

Také jsme se stěhovali do domu se schodištěm, děti měly rok a půl a tři a půl - a nebyl problém. Den, dva opatrnost a okamžitě si zvykly - spíš ale z vlastní zkušenosti radím pozor na okna…
V bytě jsme měli okna zajištěná, používala jsem ventilačky, tady to nešlo a děti jsem jednou našla v okně - pochopitelně v patře. Od té doby lituji všechny rodiče, jejichž děti vypadnou z okna, dodnes jsem na okna paranoidní - vím, že to je hned… Brrrrr

Touhle zkušeností se zrovna nechlubím, proto anonym :) Snad pochopíte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML