Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky mám spíš problém psychický… Za 3 týdny se stěhujem a máme jak běžně byvá v rodinném domě patro, kde budem bydlet a schodiště z chodby neuzavřené..
Už teď pomalu nespím, bojím se, že mě malý zahučí dolů
On měl teď 3 neni žádné malé dítě, ale prostě jsme byli zvyklý na byt, kde běhal a skákal a já teď mám hrůzu s baráku..
Chodit ze schodů umí, ale prostě vím, že si pomalu neuvařím ani čaj a budu nahlížet, aby nespadl.. zas tak ho nehlídám, ale prostě nemůžu si pomoct
Navíc to máme tak, že je plácek schodiště dolů a hned vedle je vchod do obýváku..
myslíte, že stačí říct, že by spadl a neřešit to
Opravdu mám z toho nervy.. Neni prostě zvyklý na schodiště.
Zas není takový problém koupit zábranu,prodávají takové spešl vrátka na schodiště a máš po psychickém problému ![]()
Buď kup zábranu nebo počkej, až poprvé spadne. Ve třech letech už je dost starej na to, aby si to příště rozmyslel ![]()
Já teda taky nevidím jiné řešení, než zábranu, " plot"…Co jiného? ![]()
ahoj,taky mame schodiste az na to ze v normalnim byte.Vyresili jsme to timhle http://www.zbozi.cz/…a-schodiste/ ![]()
Né to už asi ne… si myslím, že je dost velký na chození ze schodů.. Mě spíš jde o to, jestli už 3 leté dítě dkáže pochopit, když řeknu, že by spadl a moc ho to bolelo, jestli už to pochopí , že nesmí..
ne jak , když řeknu, ž nesmí to a to, a on to udělá, protože má období vzdoru.. ![]()
On je totiš hodně živý a pořád běhá a skáče..
Přesně tak. Zábranu. Jinak teda nevím, jak staré máš dítko, ale našemu bylo 23 měsíců, když jsme byli na Vánoce u tchánovců, ti mají chodiště též, z domova na něho zvyklý není.. a k nim jezdíme tak 4× do roka.. nebyl problém, u schodů se zastavil, otočil se zadkem, a pěkně si to slezl sám, to samé nahoru.. mrkli jsme, to jo, ale žádný velký hlídání.. nebo jsem upozornila, jak slézt, ať běží opatrně, připomněla schody a bylo.. zkuste taky omrknout situaci, jaxe k tomu bude stavět, a kdyžtak pořešte zábranu, to by neměl být problém sehnat ![]()
Myslím,že si zvykne,zžije se…holt ze začátku budeš chvilku dokola opakovat jak musí být opatrný a co by se mohlo stát.....mám také 3letáka,živého a myslím,že už to kluci zvládnou ![]()
Já mám totiš s ním problém ten, že mi například i naschvál vběhne do vozovky i když ví, že tam nesmí a že se mu něco stane
![]()
Nemá takovou nějaké sebezáchovu nebo jak to napsat…Jinak poslouchá, ale někdy když řeknu nesmíš , tak si to chce zkusit, něco jako Obecná škola
ale tak, že řeknu neskákej spadneš a on just začne tým tuplem moc až mi přeletěl jednou přes křeslo..
jsem si říkala, jestli nic neříkat a nechat ho tak ![]()
Příspěvek upraven 15.01.12 v 23:53
kvaček píše:Můj dvouleťák to chápe velmi dobře, kdy se pohybuje v situaci, která může být nebezpečná. Naštěstí, je totiž jelito bláznivý, ale většinou u toho přemejšlí a dává si bacha. Ale je to o povaze. Měl to tak vždycky- hodně odvahy, ale zároveň si dobře rozmejšlí, co dělá. (Samozřejmě se na to nespoléhám.)
Né to už asi ne… si myslím, že je dost velký na chození ze schodů.. Mě spíš jde o to, jestli už 3 leté dítě dkáže pochopit, když řeknu, že by spadl a moc ho to bolelo, jestli už to pochopí , že nesmí..
ne jak , když řeknu, ž nesmí to a to, a on to udělá, protože má období vzdoru..
On je totiš hodně živý a pořád běhá a skáče..
kvaček píše:Neříkej mu- neskákej, nelítej, sletíš ze schodů, to ho bude lákat
Já mám totiš s ním problém ten, že mi například i naschvál vběhne do vozovky i když ví, že tam nesmí a že se mu něco stane![]()
Nemá takovou nějaké sebezáchovu nebo jak to napsat…Jinak poslouchá, ale někdy když řeknu nesmíš , tak si to chce zkusit, něco jako Obecná školaale tak, že řeknu neskákej spadneš a on just začne tým tuplem moc až mi přeletěl jdnou přes křeslo..
za to může tchýně… Ještě i teď když malý v klidu jde na chodbu u nich, tak vyletí, kde je malý, on šel sám na chodbu, on spadne a dramatizuje…
Já pak z ní jenom plaším… a přitom běžně sám normálně sejde schody
Příspěvek upraven 15.01.12 v 23:57
Než to vysmolim, je tu několik příspěvků a ještě blbě čtu
3 roky no.. tak to by se snad dalo zmáknout domluvou ![]()
Také jsme se stěhovali do domu se schodištěm, děti měly rok a půl a tři a půl - a nebyl problém. Den, dva opatrnost a okamžitě si zvykly - spíš ale z vlastní zkušenosti radím pozor na okna…
V bytě jsme měli okna zajištěná, používala jsem ventilačky, tady to nešlo a děti jsem jednou našla v okně - pochopitelně v patře. Od té doby lituji všechny rodiče, jejichž děti vypadnou z okna, dodnes jsem na okna paranoidní - vím, že to je hned… Brrrrr
Touhle zkušeností se zrovna nechlubím, proto anonym
Snad pochopíte.