Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chci se zeptat na Váš názor a zda-li byste to nějak řešili. Stručně se budu snažit popsat situaci. Včera jsem vyzvedávala svého 5ti letého syna ze školky po obědě, ostatní děti už odpočívali a Adam, poměrně chytrý kluk, ale rodiče ve věku otec 60let, matka kolem 45 - nezvládají ho podle mě, on ubližuje dětem, neposlouchá, nemá mantinely co je dobré a co ne, nerespektuje autority… leží na lehátku na břiše a předvádí doslova a do písmene soulož! A do toho ještě vydává hekavé zvuky. Učitelka vyšla ven a říká mi, že je to každý den, že neví, co s ním, že je celý zpocený, a cca po hodině „výkonu“ se zvedne, má ztopořený penis a jde na WC. Děti se jí prý ptají, co Adam dělá a proč heká, atd. Nejhorší je, že jeho matka absolutně nebere jakýkoliv názor učitelek na jeho chování. Mně se to nelíbí a přemýšlím, že za ní zajdu a řeknu jí, co jsem viděla. Co byste dělali? Děkuji za názory
když to neřeší učitelky, tak bych se domluvila s rodiči, kteří vidí totéž, že tohle před dětmi tedy ne a ať mu to vysvětlí
No a učitelky v MŠ tomu Adamovi jako samy nic neřeknou?A co ředitelka ta o tom ví?
Přece to ta matka nějak s učitelkami v MŠ řešit musí,když jí to říkají.
Otázkou je jak moc to ta MŠ chce řešit.
S matkou si můžeš promluvit sama,ale pokud to MŠ řeší a neuspěla,tak nevím jak uspěješ ty.
Příspěvek upraven 12.01.12 v 15:15
Podle mě normálně onanuje, některý děti v tomhle věku to normálně dělají, nevidím na tom nic špatného až na to, že to dělá na veřejnosti. Učitelka nebo ty byste mohly promluvit s rodičema, ať mu vysvětlí, že se to dělá v soukromí, a je to. S věkem rodičů to podle mě nijak nesouvisí.
no mě spíš přijde divné, že si s tím neví rady paní učitelka, která má jistě i základy psychologie a sexuologi u dětí..dle mého názoru na tom není nic zvláštního, že se chlapeček uspokojuje..ale asi by měl vědět, že se to nemá dělat veřejně
a pokud nemá respekt rodičů učitelku by poslechnout mohl..
Jasně,jde jen o to kdo to tomu Adamovi řekne-že to nemá dělat před dětma.
V tom je právě problém. Matka neřeší ani to, že rozbije holčičce hlavu!!! Byla to přece nehoda… Ale těch nehod je víc. Učitelky to řeší, matka tvrdí, že je to nesmysl, když jí řekly, že jí to natočí, tak jim začala vyhrožovat, že je zažaluje! Jinak ředitelka jim řekla, že nemá dle zákona právo na to ho vyloučit!
A Adamovi nemá smysl říkat nic, neposlouchá, vždy, když mu něco „rozmlouváš“, zacpe si uši…
Mně se jen nelíbí, že jedno dítě ovlivňuje svým ne úplně vhodným chováním dalších 25 dětí… A nemůže přece hodinu denně onanovat ve školce a veřejně! ![]()
Verkom píše:
A Adamovi nemá smysl říkat nic, neposlouchá, vždy, když mu něco „rozmlouváš“, zacpe si uši…
Mně se jen nelíbí, že jedno dítě ovlivňuje svým ne úplně vhodným chováním dalších 25 dětí… A nemůže přece hodinu denně onanovat ve školce a veřejně!
No, mňa skôr udivuje, že sa naňho dokážu učiteľky najprv hodinu dívať, než ho niekam odvedú… To, že „nie je vychovaný“ je jedna vec, to, že učiteľky v MŠ nedokážu vysvetliť, že sa to na verejnosti nerobí, je iná vec…
Verkom píše:
V tom je právě problém. Matka neřeší ani to, že rozbije holčičce hlavu!!! Byla to přece nehoda… Ale těch nehod je víc. Učitelky to řeší, matka tvrdí, že je to nesmysl, když jí řekly, že jí to natočí, tak jim začala vyhrožovat, že je zažaluje! Jinak ředitelka jim řekla, že nemá dle zákona právo na to ho vyloučit!
Ředitelka nemá právo ho jen tak vyloučit.Ale může jej poslat s rodiči do pedagogicko-psychologické poradny a ta může nedoporučit kolektiv.My jsme takto ze školky vyloučili 2 děti kvůli agresivitě-pokousali ředitelku,kopaly děti, snažili se rozbít holčičce hlavu o topení…
No už jsem to párkrát slyšela a vždy se modlila aby to moje děcka nedělaly.Prej je to normální, ale přece jen bych se bez toho obešla a byla bych na prášky kdyby to nějaký děcko dělalo ve školce a nikdo s tím nic nedělal.
Verkom píše:No, mňa skôr udivuje, že sa naňho dokážu učiteľky najprv hodinu dívať, než ho niekam odvedú… To, že „nie je vychovaný“ je jedna vec, to, že učiteľky v MŠ nedokážu vysvetliť, že sa to na verejnosti nerobí, je iná vec…
Mně se jen nelíbí, že jedno dítě ovlivňuje svým ne úplně vhodným chováním dalších 25 dětí… A nemůže přece hodinu denně onanovat ve školce a veřejně!
A teď baby poraďte, jak mám postupovat. Asi trochu potlačit na učitelky, případně ředitelku???
dle mého na učitelku..co se mi teda líbí o dost míň než kopulační pohyby (to mi nepřijde nijak hrůzostrašné)..to mlácení dětí… ![]()
tak mně se něco podobného stává s mojí holčičkou,nedělá to teda ve školce(zaplat pán Bůh)ale jen doma..ale už se stalo,že to dělala i když někdo přišel..nejčastěji to dělá,když je unavená,nebo se dívá v tv.na animáček a dělala to u toho,na rohu postele..pak jsme přesunuli televizi,tak s tím u televize přestala,ale dnes jsem ji zase,,nachytala"u dvd..snažila jsme se jí nevšímat a neupozornovat na to-nepomohlo,snažila jsem se jí to zakazovat,rozmlouvat..atd..je to chytrá holčička,poslouchá,nikdo(ani ve školce)si na ní nestěžuje,ale tohle prostě dělá a mně to štve…ona sice neheká,ale třeba se po chvíli zadýchá,podle mě jí to prostě ,,dělá dobře"mluvila jsem o tom i s dr.a ten říkal,že je to normální,že děti zkouší svou sexualitu..já nevím,moje sestra mi řekla,že to má z nervů..někdo tvrdí,že je to tím,že má roupy..odčervená je několikrát,nikdy jsem u ní žádného červíka neviděla,stolici kontroluju,pipinku červenou nemá(že by ji třeba svědila)..je mi to trapný..je pravda,že ted už to dělá mnohem méně než dřív,opravdu málokdy,ale přece..uvítám jakoukoliv radu..