Jak naučit 4leté dítě plavat

234
10.1.12 12:02

jak naučit 4 leté dítě plavat

Ahoj holky,
prosím Vás jak jste naučili své dítě (děti) plavat ? Já mám syny, kteří jenom když jim meju vlasy tak vřískají to je děsný :-) U nás v bazénu mají od ledna kurzy plavání pro děti od 3 do 5 let. Ale nevím jestli s dětma nemám začít sama, a pak třeba do kurzu. Nevím si vůbec rady. Kolegyně v práci mi říkala, že prý není dobrý když děti začínají s kruhama a rukávkama…a to z toho důvodu, že si dítě musí od začátku zvykání si na vodu uvědomit, že jej v určitou dobu voda nadnáší, takže je třeba pracovat s dechem…
jaký máte na to názor vy a co by jste mi doporučili… děkuji vám..a hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8921
10.1.12 12:05

Asi bych zkusila kurz. My chodime od pul roku, syn vodu miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.1.12 12:05

Plavat - jako překonat nějakou vzdálenost tempy, se stejně dříve jak okolo těch 5ti let (průměr) nenaučí, nemají tak dobrou koordinaci pohybů.
Takže to bude obecně zvykání na vodu, potápění, splývání a tak…
Jestli chceš do kurzu? sama bych nic nezačínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.1.12 12:16

Šla bych do kurzu, tam ti poradí co a jak. Je ten kurz s rodiči, nebo děti plavou samy? Jestli s rodiči, tak neváhej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
10.1.12 13:23
Pipet píše:
Plavat - jako překonat nějakou vzdálenost tempy, se stejně dříve jak okolo těch 5ti let (průměr) nenaučí, nemají tak dobrou koordinaci pohybů.

to bych si dovolila oponovat, Tereza plave sama od tří let, bez pomůcek…plave pod vodou, na nádech jde nad vodu a zase se potopí, přeplave v pohodě celý bazén… 8) ale chodí na individuální výuku plavání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.1.12 13:32
alla píše:
Pipet píše:
to bych si dovolila oponovat, Tereza plave sama od tří let, bez pomůcek…plave pod vodou, na nádech jde nad vodu a zase se potopí, přeplave v pohodě celý bazén… 8) ale chodí na individuální výuku plavání…

Jasně, s výukou a talentem klidně může dříve… Někde jsem to četla a co tak pozoruju děti bez kurzů v okolí, cca to odpovídá - nedokážou dělat pravidelné pěkně plynulé pohyby ve vodě, ale právě se snaží co nejrychleji kopat nožičkama a tak všelijak se ve vodě plácají :D
Já se naučila plavat až ve 13ti letech nebo kolika… :oops: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
11.1.12 13:20

děkuju holky, zvolím cestu plavání s instruktorem…mějte se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.1.12 22:06