Utírá se do rukávu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.1.12 12:44

Utírá se do rukávu

Ahojky,
máte některá z vás podobný problém a jak ho řešíte?
Naše 3letá dcerka se ustavičně snad po každém soustu, po napití (i vody) utírá do rukávu. Nepomáhá napomínání, že princezny tohle nedělají. Už jí i plesknu jednu přes ruku i pusu. došla mi trpělivost :oops:
Ani nevím, odkud ten zlozvyk má, je to hrozný. doma máme pořád na stolku ubrusky, po kapsách kapesník…Občas si to naše zlobidlo uvědomí, že se má utřít do ubrousku, ale pokukuje po nás po očku, jestli koukáme. Řekla bych, že i dělá dost naschvály.. :roll:
Co s tím, prosím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uju
6750
11.1.12 12:50

Nevím,ale určitě tě potěší, že ještě do nedávna jsem měla doma to samé, jen dceři je 9) No, při jednom mém výbuchu už fakt dostala no od té doby jsem ji neviděla a rukávy jsou vcelku čisté.
Nebo, krátké rukávy :palec: (alespoň tam kde to jde) se to třeba odnaučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
11.1.12 12:50

Ahoj,no ja teda nevim,ale kluk to dela taky [pres 3roky] a ze bych mu kvuli tomu davala pres ruce,to ne.Taky mam doma na ocich porad uterky,papirove uterky a dela to porad do rukavu.Venku si to hlidam,kdyz neco ji,hned ho utru ja a doma mi to je fuk,pracka to vypere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
11.1.12 12:51

Myslím, že každé dítě má nějaký zlozvyk, o kterém rodič ani netuší, kde k němu přišlo. :lol: Naše princezna si zase zvykla sundavat ponožky a hledat pucky mezi prstama. Jako opice, namouduši, a taky nepomáhá nic. Jen se otočím, už má ponožky dole a loví. :zed:
Pokud se snahy o odnaučení míjí úspěchem, nejspíš nezbývá, než čekat, až z toho vyroste. Případně jí doma dávej krátké rukávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
11.1.12 12:52

U nás to dělá pětiletá taky. A krátký rukáv nepomůže, ona se utírá jakoby do ramene :lol: Ubrousky taky máme na stole, a nic …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
11.1.12 12:53
Bersaba píše:
Myslím, že každé dítě má nějaký zlozvyk, o kterém rodič ani netuší, kde k němu přišlo. :lol: Naše princezna si zase zvykla sundavat ponožky a hledat pucky mezi prstama. Jako opice, namouduši, a taky nepomáhá nic. Jen se otočím, už má ponožky dole a loví. :zed:
Pokud se snahy o odnaučení míjí úspěchem, nejspíš nezbývá, než čekat, až z toho vyroste. Případně jí doma dávej krátké rukávy.
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27277
11.1.12 12:53

Neměj strach - ono ji to přejde ;)
Já se zase stydím za jinou a mnohem horší věc… ale že máš starosti s tímhle tak to tady na sebe prásknu. Já jsem jako malá zase do rukávu utírala nos! Když mi tekla nudle tak jsem prostě utřela do rukávu. A můžu ti říct, že mi to vydrželo i na prvním stupni, pak jsem se za to začala stydět :oops: (není se co divit) a přestala jsem. Fujky… jsem musela být pěkné čuně - ALE UŽ NEJSÉÉÉM!!! :mrgreen:

Asi bych ti poradila aby si dcerka po každím takovém utření šla to tričko sama v ruce přeprat. Počítala bych s velkou spotřebou triček a ze začátku jí budeš muset ukázat jak to má udělat a určitě jí to s tebou bude i bavit, ale jakmile pochopí jak to má udělat tak už bych jí posílala samotnou. A to už taková sranda nebude. Pochopí, že když je čunče tak si to musí po sobě i vyprat (myšleno tím samozřejmě přemáchnout v ruce) ;)
Tak bych to asi udělala já… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
11.1.12 12:55

Cmochy, dobrá rada. :potlesk: Na tříletku už by to mohlo platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
11.1.12 13:08
Cmochy píše:
Neměj strach - ono ji to přejde ;)
Já se zase stydím za jinou a mnohem horší věc… ale že máš starosti s tímhle tak to tady na sebe prásknu. Já jsem jako malá zase do rukávu utírala nos! Když mi tekla nudle tak jsem prostě utřela do rukávu. A můžu ti říct, že mi to vydrželo i na prvním stupni, pak jsem se za to začala stydět :oops: (není se co divit) a přestala jsem. Fujky… jsem musela být pěkné čuně - ALE UŽ NEJSÉÉÉM!!! :mrgreen:Asi bych ti poradila aby si dcerka po každím takovém utření šla to tričko sama v ruce přeprat. Počítala bych s velkou spotřebou triček a ze začátku jí budeš muset ukázat jak to má udělat a určitě jí to s tebou bude i bavit, ale jakmile pochopí jak to má udělat tak už bych jí posílala samotnou. A to už taková sranda nebude. Pochopí, že když je čunče tak si to musí po sobě i vyprat (myšleno tím samozřejmě přemáchnout v ruce) ;)
Tak bych to asi udělala já… :nevim:
:palec: Výborná rada. Já takhle naučila používat syna papírové kapesníky, pořád, že mu vyhovujou jenom látkový, no tak si jich párkrát hromadu vyžehlil (bylo mu tak 10) a dneska už si na ně ani nevzpomene…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.1.12 13:12

Já bych jí do ruky dala rovnou ten papírový ubrousek..Né že je k dispozici na stole..Ale při jídle by ho musela mít pořád v ruce..Třeba by jí to neodvádělo k tomu rukávu, co by byl centimetr od kapesníku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
11.1.12 13:16
Lizbeth píše:
Já bych jí do ruky dala rovnou ten papírový ubrousek..Né že je k dispozici na stole..Ale při jídle by ho musela mít pořád v ruce..Třeba by jí to neodvádělo k tomu rukávu, co by byl centimetr od kapesníku..

Jé já už vidím to naše trdlo jak se zamyslí a kousne místo do chleba do kapesníku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8808
11.1.12 13:25

jej to moc dobře znám malej si už neutíra nos do rukavu,ale zes kolky je tricko jak prase ,ale od jidla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8808
11.1.12 13:27

Asi bych ti poradila aby si dcerka po každím takovém utření šla to tričko sama v ruce přeprat. Počítala bych s velkou spotřebou triček a ze začátku jí budeš muset ukázat jak to má udělat a určitě jí to s tebou bude i bavit, ale jakmile pochopí jak to má udělat tak už bych jí posílala samotnou. A to už taková sranda nebude. Pochopí, že když je čunče tak si to musí po sobě i vyprat (myšleno tím samozřejmě přemáchnout v ruce)
Tak bych to asi udělala já
tak tohle u nas bylo taky a rekla bych i ,že to pomohlo když párkrát musel přepírat :mrgreen: " .{color:blue}"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
11.1.12 13:38

Tak se hlásím k „čunčatům“ :mrgreen: Naše to dělá bohužel taky tak, utírá nejen soplík z nosa, ale i dokonce veškeré jídlo, můžu se utlouct výchovou a stále s ní nephnu :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
11.1.12 13:43

Holky nestačim se divit. Vám to aspoň dělají děti třeba až ve 3 letech. Ale mě to začal dělat kluk už 21.m. jsem z toho na prášky, protože furt převlíkám. Když ho krmím, tak samozřejmě má hubinu špinavou a on skoro po každym soustu se hned otře do rukávu :cert: :cert: :cert: taky mě to vytáčí,ale nic nenadělám. Dokonce se z něj stala štítivka. Pusinku dá jen když chce on. Jakmile dám já když on nechce tak se okamžitě štítivě otře do rukávu 8o já čučim jak blázen, si říkám, že je na to ještě malej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí