Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nepř. otec píše:
ježíííš, ženský kliiid - to já dělám taky a tři roky už mí dávno nejsou.
ale fuj ty jeden
![]()
Ahoj, našemu jsou 4 roky a dělá to taky. Nejen do rukávu, ale i do ramene, jak to tu někdo psal. Ale zajímavé je, že to dělá ve školce. Doma ho víc hlídám a po každém jídle pusu otíráme. Ve školce ho nikdo nesekýruje, tak to dá do rukávu
Peru mu školkovská trika obden, kór jakmile tam mají nějakou tvarohovou pomazánku, hned to na oblečení poznám
. I když je fakt, že tenhle týden má triko s dlouhým rukávem už od pondělí a je pořád čisté
![]()
**lucinka .{color:red}" ,přesně jak píšeš ve školce je nikdo nesekýruje jim je to totiž jedno a doma je fakt,že to člověk hlídá jinak řvu ![]()
Ahoj Jarko,jsem dnes na diskuzi poprvé,psala jsem Ti soukromý vzkaz s dotazem,ale napsalo mi to,že se musím nejprve zapojit do diskuze,mohla by jsi se mi prosím moc ozvat na můj email,abych se Tě zeptala na co jsem chtěla? Vím,že se neznáme,ale k šípku mě můžeš poslat vždycky… týká se to jedné diskuze,kterou jste tu kdysi dávno vedli a já mám teď obdobný problém.. děkuji a budu doufat,že se ozveš. Lada (***@seznam.cz)
Syn to začal dělat ve školce teď od září
. Doma to nedělal, jen tam, protože ujídla má vždycky plínu na utření, ve školce ne. Řekla jsem to učitelce a ta na něj dohlídla a už to nedělá. Ale pokaždé jsme poznali, co měl k obědu
.
Zkusila bych fakt dát něco na utření k ruce a neustále napomínat. A pořád dokola a no nechat vyprat
.
Já bych to řešil tak, že bych byl úplně v klidu, po jídle bych ji převlékl a šel s ní to oblečení přeprat do umyvadla. A vůbec bych se nenechal vykolejit tím, že ji ráchání ve vodě bude bavit. Důležité je, aby to bylo nejprve bezprostředně po zašpinění, později je možné praní načasovat místo jiné aktivity. Když to vydržíš dělat důsledně a pokaždé, občas místo večerníčku, občas místo jiné oblíbené aktivity, do týdne budeš mít od toho pokoj.
Ježiši a proč ji za to biješ? Ji prostě jen vyhrň rukávy, ne? Ježiši, dneska si ty matky najdou kdejakou kravinu za co to dítě mydlit…:roll:
Syn to dělal ve školce, akorát jsem to vždycky okomentovala, že když si pusu utírá do trika, že bude další dny vypadat ve školce jako prasátko, protože fakt nehodlám denně měnit triko. Vlasně jsem si ani neuvědomila, že to asi přestal dělat, rukávy v poslední době mívá čisté.
Ahoj, také z toho šílím a to mám 5,5 letého syna. I když mu dám na stůl vedle talíře látkovou plenu na otření pusy, pravidelně utírá do rukávu.
tak mě to syn taky doma nedělá a ve školce pokročil tak že to utírá do tepláků ikdyž někdy taky se netrefí,a trička měním každý den dá se říct.
@nepř. otec píše:
teda fuj
@Ainy píše:
U nás to dělá pětiletá taky. A krátký rukáv nepomůže, ona se utírá jakoby do rameneUbrousky taky máme na stole, a nic …
můj pětiletý se taky utírá do ramene (nebo do výstřihu), kousne do chleba, utře, ucucne pití, utře.. a já z toho šílím..
někdy se utírá i jen tak, přijdeme z venku a bunda je zralá do pračky.. ![]()
@Tamtama píše:
můj pětiletý se taky utírá do ramene (nebo do výstřihu), kousne do chleba, utře, ucucne pití, utře.. a já z toho šílím..někdy se utírá i jen tak, přijdeme z venku a bunda je zralá do pračky..
@jdukolem když nemá triko, tak se utře do nahého ramene
ale děkuju za útěchu, že to časem přejde ![]()