Problémy předškolního dítěte s oblékáním

45
24.1.12 19:31

problémy předškolního dítěte s oblékáním

ahojky :-) Mám 5 letou holčičku a potřebuji poradit s jejím oblékáním… Každé naše oblékání je přímo katastrofa :roll: už min.rok :,( Všechno co jí nachystám at si obleču se jí nelíbí… respektive něco na TOM se jí nelíbí. Ponožky, štramplíky - mají dole kuličky. Rifle jí padají (přitom si dost utahuje pásek) nebo je má moc úzké, nebo široké. Kalhotky jí zalézají do zadku, Rukavice jí nejdou dát pod bundu. Kdykoliv jí koupím nové boty, tak se jí nelíbí… je úplně jedno jaké jsou… (teda nejraději by chtěla s podpatkem :mrgreen: ale ty jí určitě nekoupím) atd… zkoušela jsem domlouvat po dobrém i po zlém, ale je to pořád stejné… takže se oblékáme vždy tak půl hodiny a to s jejím křikem a mrčením… Nevím už jak jí domluvit :nevim: už jsem i zkoušela to at si otevře skříň a vybere si jiné štramplíky, kalhotky atd… ale to je jedno…jí vadí vše.. Jak by jste to řešili vy? Máte některá podobný problém???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
394
24.1.12 19:41

Proč jí nevzít s sebou na nákup a vybírat spolu, určitě byste vybraly nějaký kompromis? A třeby bys aspoň obhlídla, co se dcerce líbí pro další nákupy, i když ideálně asi vždy spolu. Co si sama vybere (nebo bude aspoň mít pocit, že si sama vybrala) by nosit měla 8)

Jinak počkej, až začne škole, to budou teprve boje s oblečením, aby zapadla do kolektivu a mezi ostatní a líbila se, určitě horší než ve školce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
24.1.12 19:45

ANO - jen nemám holčičku ale kluka, u nás pomáhá pouze a jenom komplet ho celýho oblíct, jinak nejsem schopna je na čas dostata z domu…To přejde! Teda doufám…a doufám že to bude brzo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.1.12 19:45
tyynka píše:
Proč jí nevzít s sebou na nákup a vybírat spolu, určitě byste vybraly nějaký kompromis? A třeby bys aspoň obhlídla, co se dcerce líbí pro další nákupy, i když ideálně asi vždy spolu. Co si sama vybere (nebo bude aspoň mít pocit, že si sama vybrala) by nosit měla 8)Jinak počkej, až začne škole, to budou teprve boje s oblečením, aby zapadla do kolektivu a mezi ostatní a líbila se, určitě horší než ve školce :palec:

Díky :mrgreen: no, ale určitě je to dobrá rada :palec: a vyzkouším to :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.1.12 19:47

No nejdřív bych na to šla po dobrém. Oblečení kupovat spolu.
Ale běda jí, jak by viděla hnidy i na tom, co si vybrala, to bych asi bouchla jak natlakovaný kotel a řekla jí, že buď se oblíkne nebo pojede nahatá a pokud by se neoblíkla, tak by taky nahatá jela, obzvlášť teď v zimě si myslím, že by to stačilo udělat jednou a pochopila by, že v našich podnebních podmínkách nejde v oblečení jen o nějakou estetiku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.1.12 19:49
Lacenka píše:
ANO - jen nemám holčičku ale kluka, u nás pomáhá pouze a jenom komplet ho celýho oblíct, jinak nejsem schopna je na čas dostata z domu…To přejde! Teda doufám…a doufám že to bude brzo :mrgreen:

no právě :-D já jí ale sama oblékat moc nechci, pač si na to moc zvykne a ve škole jí oblékat nikdo nebude 8) takže jediné co jí teď v zimě pomáhám jsou boty, jelikož ty se jí špatně přes tu vrstvu oblečení nazovuají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.1.12 19:50
Gladys píše:
No nejdřív bych na to šla po dobrém. Oblečení kupovat spolu.
Ale běda jí, jak by viděla hnidy i na tom, co si vybrala, to bych asi bouchla jak natlakovaný kotel a řekla jí, že buď se oblíkne nebo pojede nahatá a pokud by se neoblíkla, tak by taky nahatá jela, obzvlášť teď v zimě si myslím, že by to stačilo udělat jednou a pochopila by, že v našich podnebních podmínkách nejde v oblečení jen o nějakou estetiku :cert:

anoooo to je taky určitě dobrý přístup :mrgreen: díky moc za radu… určitě taky vyzkouším :D :pankac: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.1.12 19:53

Není tak trochu rozmazlená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.1.12 19:58
berry4 píše:

nevím, jestli rozmazlená… to si přestavuji trošku jinak.. spíš umíněná je to slovo :) prostě jí jen vadí oblékání… v ničem jiném s ní problémy nemám… nikdy se mi neházela v obchodě pod regálem, že TO CHCE,nebo nepůjčovala hračky, nedávala jiným dětem bonbony apod. to myslím, že je rozmazlenost.. u ní je problém jen to oblékání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.1.12 19:59
berry4 píše:

Též mě to napadlo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
24.1.12 20:00

Když to na mě zkoušel starší syn, předškolák, řekla jsem mu, ať se teda neoblíká, že pojede v pyžamu, mě je to fuk :nevim: . A má fakt pyžamový, že by to nikdo nemohl považovat za triko a tepláky. Ke dveřím jsem mu postavila boty a během půl minuty byl komplet převlečený :lol: .
Zásadně nepomáhám a nepřemlouvám, to bych se zcvokla. Pomáhám s některýma kouskama jen mladšímu, dvouapůlletému (neoblíkne triko nebo svetr přes hlavu).
Jo a hlavně radím nepouštět se do dohadování a přemlouvání, to pak nebere konce a jen ti to bude ubírat energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
24.1.12 20:08
berry4 píše:
??? Už máš starší dítě než toho ročáka? To není o rozmazlenosti ale vzdoru, neochotě se oblíkat obsluhovat, děti si neví rady jak správně do toho, jde jim to pomalu no popravdě moc jim to třeba i nejde a tak se jim do toho nechce. Taky jsem si všimla že ne každý materiál každýmu bvyhovuje takže zatím co jednu věc starší nosil v pohodě mladýho kouše a opačně… Nevidím na tom nic rozmazlenýho…

Alčo do školního věku z toho vyroste 100% a nepomáhat jí jenom proto aby si na to nezvykla nefunguje :zed: vyzkoušeno ;) Ve školce ji copak oblíkají? Možná trochu pomohou, ale tam to jde, ne? Takže to umí jen se jí fakt nechce a tak diskutuje ;) Takže já teda ochotně pomáhám, a ta klidná rána mi za to stojí, je mnohem jednodušší oblíknout troje punčocháče ( i když vím že kluci to umí a jenom se jim nechce), než pak být streslá že nestíháme do školy školky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.1.12 20:09

Alenko za tím termínem si po několikerém přečtení Tvého příspěvku stojím. Aby se mnou,jako s rodičem takhle casnovalo 5 ti leté dítě,no maucta. To si nedovolí ani moje 13 ti letá dcera a to už je dávno v pubertě a nedovolila si to ani ta starší.
To není o penězích,ale o úctě k rodičům,o respektování,jak to chceš dělat právě ve škole? Koupit jí vše,co si umane?
Někde začít holka musí,tak začíná tedˇ,pěkně to zkouší,kam až může zajít. Tak zachází,zatím jí to totiž prochází :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.1.12 20:13

Ano Lacenko,mám jednu již dávno dospělou dceru,další v pubertě a toho ročáka ;)
Oblíkat se apropo obě uměly už někdy ve 3 letech zcela samostatně. Bez keců. Ročák teprv uvidíme :mrgreen:

Příspěvek upraven 24.01.12 v 20:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
24.1.12 20:14
berry4 píše:
Ano Lacenko,mám jednu již dávno dospělou dceru,další v pubertě a toho ročáka ;)
Oblíkat se apropo obě uměly už někdy ve 3 letech zcela samostatně. Bez keců. :mrgreen:

Úplně OT ale dospělou dceru bych do Tebe vůbec neřekla- vypadáš fakt dobře. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML