Dítě nechce jít k tatínkovi

45
18.1.12 19:27

dítě nechce jít k tatínkovi

Ahojky… Mám dotaz :-) mám pětiletou dceru a jsem s ní prakticky od narození sama bez jejího tatínka… Moc ho nevídala až poslední dva roky sí jí sem tam na víkend, nebo den aspon jednou za měsíc vzal… Ale poslední asi rok čím dál víc k němu nechce chodit (nikdy se k němu zrovna moc nehrnula) ale teď je to ještě horší… Zkoušela jsem jí to říkávat i týden dopředu ať ví, že tam půjde a uklidnit jí atd.. Ale to nezabíralo… Když věděla, že v ten den půjde k otci, tak když jsem pro ní přišla do školky, abych jí tam odvedla, tak strašně brečela… a tak je to pokaždé, když se o tom jenom zmíním, že by tam šla… Nevím co mám dělat, jestli mu malou mám dávat i přesto, že ona nechce, nebo jí prostě vyhovět a nedávat mu ji :nevim: on žije se svou novou partnerkou a mají spolu dvě malé děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2323
18.1.12 19:29

Jsem zvědavá co ti poradí ostatní, určitě je fér, aby s ní mohl být i otec, ale pokud by moje dítě nechtělo, nenutila bych ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1369
18.1.12 19:30

Ahoj, zkušenost s tím nemám, spíš bych pátrala po příčině, proč nechce? Na to neříkala nic? A jak vycházíš s tatínkem ty? to všechno spolu souvisí.. Snad se brzo vše vyřeší a budete v klidu obě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
18.1.12 19:33

já s tatínkem už vycházím normálně… ptala jsem se jí už mockrát, proč tam nechce jít, ale vždycky mi na to odpověďěla, že proto… :? nic víc… a nemyslím si ani já ani lidé v mém, nebo jejich okolí, že by tam s ní bylo např:špatně zacházeno… On ví, že k němu malá nechce, takže se kvůli tomu ani nehádáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
18.1.12 19:37

a jejímu otci ve styku s ní vůbec nebráním a nikdy bych to ani nedělala… Chodím o víkendech co 14 dní do práce, takže jsem právě ráda, když si jí může vzít a aspoň tímhle mi pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
18.1.12 20:05

A co místo víkendu zvolit třeba jedno odpoledne v týdnu. Aby s nim prostě byla častěji. Pro 5ti leté dítě je přece jen 14 dnů dost dlouha doba.
A pak postupně se třeba zase dopracovat na víkendy.
Já mám syna o rok mladšího, u otce je každý druhý víkend + v každém týdnu jeden den odpoledne. Ex byl jednou služebně 14 dnů pryč a malý k němu pak také nechtěl a to se jindy na něj těší a vztah mají skvělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
18.1.12 20:09

A co být chvíli dohromady i s tatínkem, třeba jedno odpoledne a sledovat, jak se dcrea k němu chová a jak reaguje tatínek. Třeba by ti to napovědělo něco o příčině.

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
18.1.12 20:10

a ze by byl tatinek s malou treba u vas by neslo? treba ji nesedi jeho pritelkyne nebo se ji proste nelibi u nich, takhle by byla doma a zaroven s tatinkem, treba jen na chvilku nez si zvykne se s nim vidat a byt v klidu

mozna je to hloupost ale je to jedine co me napada, vis ze by byla v klidu doma a zvykala si na tatinka ,,ve svem utocisti,, :lol:

• Citovat
  • Upravit
4051
18.1.12 20:19

Navstivila bych detskeho psychologa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
18.1.12 20:22

a jak jsou staré děti co má tatínek s novou partnerkou, nemůže být problém v tom?? jsou starší a ubližujou jí, nebo naopak mladší a ona na ně žárlí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.1.12 20:35

a není to tím,že k němu nemá vytvořený vztah :mrgreen: psala jsi ,že jí je 5 let a bere si jí poslední 2 roky a co ty 3 roky předtím :?: Jak fungoval jako otec :?: Rozhodně sednout společně s ex a pořešit spolu + ať tatínek vymyslí pro malou něco co budou dělat jenom spolu - procházka, bazén dětské hřiště atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
18.1.12 20:37

nenutila bych ji, spíš bych občas pozvala tatínka, aby ji navštívil…mohly jí něco říct ty děti třeba, co ji vyděsilo/ponížilo/ublížilo… nenutila bych ji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
18.1.12 20:44

Moji dceru si ex taky nebraval, snad temer 2 roky, jen kdyz jsem ho prinutila :mrgreen: a mala se tam vzdy tesila. Ja si myslim, ze to musi mit duvod, proc tam nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
18.1.12 20:48

Kdyz sem byla mala, delala jsem to stejny :) Kdyz sem mela jet k otci, delala sem hrozny sceny. Na psychologa to asi neni, zbytecne bys zavarovala detskej mozek a byla by z toho jeste zmatenejsi. Me treba mrzelo, ze ostatni jsou spolu (mati, tatik, kterej snama zil a bracha) a ja musim jit pryc. U nej to pro me bylo temeri neznamy prostredi… necejtila sem se tam proste… proedstav si ze te nekdo veme k nekomu koho skoro neznas a ty snim mas travit celej vikend :)
Myslim, ze ji muze i mrzet, ze ty budes sama - treba…
Rozhodne bych ji nenutila. Proc?? Nedelate to snad kvuli sobe, ale hlavne kvuli ni a pokud nechce ? Pet let se mi nezda malo na to, aby rekla svuj nazor :) Treba si to casem rozmysli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.12 21:13

Omlouvám se za anonym, ale taky jsem nechtěla k otci jezdit - tehdy soud rozhodl že musím. A až později jsme s psychologem přišli na to proč jsem tam nechtěla jezdit. A doufám, že tohle není váš případ, ale kdyby se to stalo v dnešní době (to co mě) tak by můj otec seděl na deset let ve vězení. Musíš zjistit příčinu za každou cenu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML