Kde se berou děti?

17472
29.1.12 20:56

Kde se berou děti?

Jak vysvětlit 4leté sestřence, kde se berou děti? Od rodičů se toho asi v nejbližší době nedočká, ale já mám necelých 6 týdnů do porodu a na týden ji teď hlídám, takže čekám, kdy se mě zeptá.. a jak jí to vysvětlit, aby to pochopila, ale zároveň mi její mamka nevynadala? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
29.1.12 20:58

Ona neví ani to, že je mimino v břiše a vyleze pipinou nebo jí jen není jasné, jak se dostane do toho břicha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.1.12 21:01
ivuska.h píše:
Ona neví ani to, že je mimino v břiše a vyleze pipinou nebo jí jen není jasné, jak se dostane do toho břicha?

to že mimino je v břiše už ví, dokonce mu dovezla i hračky.. ale jinak neví nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
29.1.12 21:05

a myslíš,že se bude hlouběji zabývat tím jak se dostalo do břicha? ve 4 letech bych to moc neočekávala a navíc nevíš jestli nebudou rodiče naštvaní,když řekneš něco co by oni třeba neřekli

• Citovat
  • Upravit
16631
29.1.12 21:05

Já bych ji nechala a čekala na to co se bude ptát. Nebájila bych si žádný pohádky..

Pokud se zeptá kde máš miminko - v bříšku..
Jak vzniklo - já mám bříško, tatínek semínko a když jsme se měli moc rádi, tak tatínek zasadil semínko mě do bříška a roste tam miminko.
Porod - pojedu do porodnice a tam se budeme s tatínkem těšit na miminko až se rozhodne vylézt ven.
Princip porodu - velkýmholkám se prcka hodně otevře a miminko vyleze tudy ven.

já jsem už takhle vysvětlovala a bylo to v pohodě.. odpovídala jsem na co se ptala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.1.12 21:07

Hm, to je blbý, no, takové věci by asi měli vysvětlovat rodiče :nevim: Asi bych si o tom promluvila s její maminkou, jako ve smyslu, co jí máš říct, až se zeptá… Klárce jsme normálně řekli, že je na to tam dole speciální dírka (vedle čůrací a kadící :lol: ) a tou mimino vyleze… celkem ji to nijak nešokovalo, naopak potom pořád rodila plyšová zvířata :lol: Pouštěla jsem jí pak ještě video nějakého zvířecího porodu, když to chtěla vidět v akci. Ty děcka to tak neberou, když se jim to podá jako přirozená věc, nehledají v tom žádné tabu.
Jak se dostane do břicha, to se ještě neptala, takže to jsme ještě neřešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
29.1.12 21:08

Tak moje neteř mi to vysvětlila jednoduše. Až se miminku bude chtít jít ven, tak dostanu Kinedryl (ten se přece dává když je ti zle :mrgreen: ), mimčo si u pupíku otevře okýnko a vyleze. Ale strašně jí vrtalo hlavou, čím se ta díra zalepí. No vysvětlování to nebylo lehký :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
29.1.12 21:09

Na tohle jsou dobré knížky, čekáme miminko nebo jak to bylo..Naši mi ji koupili ale pak jsme ji pučili a už se nevrátila..Je to jako příběh kde je úměrně k věku dětí napsané co se děje..že miminko roste a pak se narodí a jak to všechno je…ale tohle bych spíš nechala na rodičích, respektive bych jim řekla že se ptá tak aby jí to řekli podle svého jak si přejí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
29.1.12 21:12
sophinka píše:
a myslíš,že se bude hlouběji zabývat tím jak se dostalo do břicha? ve 4 letech bych to moc neočekávala a navíc nevíš jestli nebudou rodiče naštvaní,když řekneš něco co by oni třeba neřekli
:mrgreen: :mrgreen: Hezké téma. U nás zrovna aktuální. Můj synek 3,5 roku se ptal i na to, kde se tam miminko vzalo a proč to nebude mít šulinka. Ptal se, jestli jsem ho spapala - u toho jsem ho teda nechat nemohla :) No a ještě jsem četla, že dětem stačí jednoduché vysvetlení o tatínkovi a semínku…Ptal se mě, jak ho tam táta dal :mavam: Přiznávám se, že mě vhodná odpověď nenapadla a téma jsem v tomto okamžiku zakecala…Nechala jsem si čas na rozmyšlenou, ale obávám se, že to jen tak nevymyslím :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.1.12 21:13

právě reakce jejích rodičů se bojím, zítra zavolám a zeptám se, to bude asi nejjednodušší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.1.12 21:14
Kaczenka píše:
sophinka píše:
:mrgreen: :mrgreen: Hezké téma. U nás zrovna aktuální. Můj synek 3,5 roku se ptal i na to, kde se tam miminko vzalo a proč to nebude mít šulinka. Ptal se, jestli jsem ho spapala - u toho jsem ho teda nechat nemohla :) No a ještě jsem četla, že dětem stačí jednoduché vysvetlení o tatínkovi a semínku…Ptal se mě, jak ho tam táta dal :mavam: Přiznávám se, že mě vhodná odpověď nenapadla a téma jsem v tomto okamžiku zakecala…Nechala jsem si čas na rozmyšlenou, ale obávám se, že to jen tak nevymyslím :oops:

Týjo, to je teda nenechavé dítě :lol: Klárčina mysl je naštěstí v tomto ještě dost jednoduchá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
29.1.12 21:18
Tamtama píše:
právě reakce jejích rodičů se bojím, zítra zavolám a zeptám se, to bude asi nejjednodušší :)

Určitě to bude nejlepší, ono si představ že ten rodič by jsi byla ty, asi by jsi nechtěla aby tohle říkal dítku někdo jiný - ikdyž třeba z rodiny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
29.1.12 21:21

Hele moc to neřeš a odpověz jen na to co ji bude zajímat. Nic složitého, nezacházet do podrobností. Mám doma 4letou a už rok rodí několikrát týdně :D Ví, že miminko vznikne v bříšku z maminčina vajíčka a tatínkovy spermie, že tam pak miminko dlouho roste a pak se narodí chodbičkou, která vede z bříška do pipiny. Podrobnosti jako, jak se tam ta spermie ji zatím nezajímají, i to co ví se ptala postupně, ale třeba se ptala, proč se rodí miminko hlavou napřed. Nejlepší je, když leží na posteli, tlačí „uf uf uf“ a tahá z pod trika miminko a pak přijde s vítězoslavným pohledem, že to „zase“ zvládla :D Jinak k tomuhle tématu máme doma super knížku, je to právě pro tenhle věk, ale nevím ted od koho to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
29.1.12 21:22
Minnnie píše:
Tamtama píše:
právě reakce jejích rodičů se bojím, zítra zavolám a zeptám se, to bude asi nejjednodušší :)
Určitě to bude nejlepší, ono si představ že ten rodič by jsi byla ty, asi by jsi nechtěla aby tohle říkal dítku někdo jiný - ikdyž třeba z rodiny. :)

a hlavně bys mohla říct něco s čím by ti rodiče nesouhlasili. myslím,že toto spadá do kompetence rodičů :think:

• Citovat
  • Upravit
8651
29.1.12 21:24
Murka píše:
Hele moc to neřeš a odpověz jen na to co ji bude zajímat. Nic složitého, nezacházet do podrobností. Mám doma 4letou a už rok rodí několikrát týdně :D Ví, že miminko vznikne v bříšku z maminčina vajíčka a tatínkovy spermie, že tam pak miminko dlouho roste a pak se narodí chodbičkou, která vede z bříška do pipiny. Podrobnosti jako, jak se tam ta spermie ji zatím nezajímají, i to co ví se ptala postupně, ale třeba se ptala, proč se rodí miminko hlavou napřed. Nejlepší je, když leží na posteli, tlačí „uf uf uf“ a tahá z pod trika miminko a pak přijde s vítězoslavným pohledem, že to „zase“ zvládla :D Jinak k tomuhle tématu máme doma super knížku, je to právě pro tenhle věk, ale nevím ted od koho to je.

To máš ještě dobré, já musím dělat porodní asistentku :lol: Ještě k tomu máme i pupeční šňůru ze smotaných bavlnek a s pomocí doktorské sady, co dostala na Vánoce, dělá tatínkovi císařský řez, protože on přece nemůže rodit normálně, když nemá tu pipku, že… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí