Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
mžete někdo poradit jak postupovat v situaci, když mám adresu hlášenou na neexistující adrese od města, kde nebydlím. A tam kde momentálně bydlím skoro 4.roky, bez nájemní smlouvy (u tchýně) my odmítá dát zde trvalé bydliště. Na úřadě řekli, že nedávají. Mám v lednu rodit a potřebuji to dořešit. Jelikož bych musela v místě bydliště (kde už dlouho nejsem) nahlásit dítě na komunální odpad. Ale s nahlášením musím přinést smlouvu o podnájmu, jenže už tam nejsem. A tím by se na to přišlo. Tak a co s tím?
Nejlépe se s otcem dítěte odstěhovat od tchyně a normálně si nahlásit bydliště jak normální lidi
když se s ní nedá domluvit
@Doe_Jane píše:
Nejlépe se s otcem dítěte odstěhovat od tchyně a normálně si nahlásit bydliště jak normální lidikdyž se s ní nedá domluvit
No já žasnu z tvých empatickych rad, ty normální člověku. ![]()
Zakladatelko, na úřadě musí umožnit nahlásit trvalé bydliště. Uděláš to jednoduše, zajdi tam a původní trvalé bydliště odhlas a vysvetli situaci, musí ti umožnit mít tam trvale bydliště. Partner má trvalé bydliště kde?
@aiwwa Partner ho má u matky, zde kde bydlíme. Je to jiný úřad než kde jsem hlášená i když stejný okres. Takže mám jít na úřad, kde jsem hlášená a tam zrušit neexistující adresu? A oni my ji dají tam na úřad? Já se ptala na úřadě zde a řekli my, že se nahlásit k nim na úřad nelze.
@Jája8 Myslím, že nejlepší by samozřejmě bylo domluvit se s tchyní, aby tě přihlásila k sobě, když tam bydlíš. Manžel jí nemůže nějak přesvědčit?
Jinak na tvoji žádost ti trvalé bydliště na městském úřadě neudělají, ale my jsme např. po prodeji domu tak dlouho otáleli s odhlášením, až novým majitelům došla trpělivost a nechali nám zrušit trvalé bydliště a tím jsme byli automaticky přihlášeni na úřadě ![]()
Tak zkus promluvit s majiteli bytu kde jsi bydlela, ať udají, že už tam nebydlíš a chtějí tě odhlásit, pak by to měl úřad řešit. Aspoň u nás to tak bylo - snad to není v každém městě jinak ![]()
A jakej má tchýně důvod ti zakazovat si nahlásit trvalé bydliště, když tam už několik let bydlíš? Já myslim, že její souhlas vůbec nepotřebuješ. Dojdi na úřad s partnerem a je to. Koleduješ si především o pokutu.
@Jája8 píše:
@aiwwa Partner ho má u matky, zde kde bydlíme. Je to jiný úřad než kde jsem hlášená i když stejný okres. Takže mám jít na úřad, kde jsem hlášená a tam zrušit neexistující adresu? A oni my ji dají tam na úřad? Já se ptala na úřadě zde a řekli my, že se nahlásit k nim na úřad nelze.
Jasan, blbé přirovnání, ale bezdomovci mají také bydliště na úřadě. Zajdi tam a uvidíš.
@Pajka89 píše:
A jakej má tchýně důvod ti zakazovat si nahlásit trvalé bydliště, když tam už několik let bydlíš? Já myslim, že její souhlas vůbec nepotřebuješ. Dojdi na úřad s partnerem a je to. Koleduješ si především o pokutu.
o jaké pokutě mluvíš?
jinak jako já bych taky nechtěla mít dítě nahlášené na úřadě, to je dost neštastné teda… tchyně bude pěkná semetrika že je v tomhle problém, proč s ní teda bydlíte???
@Pajka89 píše:
Jestli je tchyně majitel domu/bytu, tak potřebuješ její souhlas. Pokuta žádná nehrozí pokud zaplatí za svoz odpadu.
@Pajka89 píše:
Souhlas majitele bytu teď už nepotřebuješ, když máš platnou nájemní smlouvu. Tu bohužel zakladatelka nemá. Ale taky nechápu proč jí tchyně dělá takové problémy, zvlášť když je těhotná ![]()
Tak dítě může mít adresu jako partner ne? Nebo to taky tchyně zakázala?
@aiwwa píše:
Tak dítě může mít adresu jako partner ne? Nebo to taky tchyně zakázala?
To je fakt, to snad dovolí, ne? ![]()
@Hanca40 píše:
To je fakt, to snad dovolí, ne?
dítě má bydliště automaticky po matce
@Hanca40 Tak byt byl od města.
@Pajka89 Tak já se na úřadě ptala a bez jejího souhlasu to nelze. Já vím, že je to naprd, ale moc s tím neudělám. Myslela jsem, že až budeme čekat dá adresu. Nejdřív ze začátku říkala, že je to protože mám půjčku aby nepřišla exekuce kdybych neplatila atd.. Tak jsem si říkala fajn chvíli tam budu bydlet a až mě bude lépe znát dá my ho. Jenže se ji do toho pořád nechce.
No my tu máme svoji bytovou jednotku. Dům je velký a máme společný jen hlavní vchod a zahradu. Jen na stavebním úřadě to není hlášené jak dva byty. A bydlíme tu proto, že přítel je živnostník a nemá jistý stálý plat a stejnak v tu dobu co jsme se seznámily už tady vrazil dost našetřených peněz, aby se zde udělala bytová jednotka. Tak nám přišlo zbytečné jít jinam a vše jinak bylo tak nějak ok. A neplatí tak velké poplatky. A já mám ještě chovatelskou stanici koček a s těma neseženeme jen tak podnájem ![]()
@Jája8 to je blbá situace teda, ale upřímně si myslím že fakt bude problém s tím žitím pokud jí vadí taková věc tak bych se nedivila kdyby ti začala kecat úplně do všeho