Odsekla jsem bezdomovkyni na dotaz, jestli nemám drobné
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nemáte nějaký drobný?
Dnes mi na okno auta u nákupního centra zaklepala jakási (pravděpodobně bezdomovkyně) žena a ptala se mě jestli nemám nějaký drobný. Já jí docela hrubě odsekla že nemám a odjela jsem. Mám z toho ale blbý svědomí. Mohla jsem jí to říct alespoň normálně. No pozdě bycha honit.
Dali byste jí ty peníze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Blota píše: Více
Takových lidí je všude plno
Dřív jsem občas dala, teď jsou to vesměs stejné firmy, co si za to koupí leda chlast. To fakt nepodporuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne. Už se mi parkrat stalo, že jsem dotyčné osobě nabídla jídlo a jaká byla většinou reakce? “Nechci jídlo, chci peníze”. Takže smůla, alkohol nebo cigarety nepodporuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedávám a zrovna dvakrát milá v takových případech asi taky nejsem. Ale já spíš mám z podobných lidí strach, takže raději honem pryč.
- Citovat
- Upravit
Nedávám a ani neposlouchám ty jejich pohádky, jak zrovinka teď se jim všechno „do. jebalo“ a oni potřebují aspoň pár korun na… (třeba ubytovnu). A je mi úplně jedno, jestli je odpálím příjemně nebo nepříjemně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pak jsem chvíli přemýšlela jestli se tam nemám vrátit a pár drobných jí dát. Paní byla asi už v důchodu, ale tak měla zdravý ruce i nohy, může přece někam na brigádu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě takhle k autu příběh malý Romek. Mohlo mu but tak 5 a žádal cigarety nebo 10 korun. Málem jsem do něj drcla autem. Téměř mi skočil pod kolo. Běžné tu běhá se svojí partou a otravují lidi na zastávkách nebo právě přiskáčou k autu když zastaví na vedlejší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě taky mrzí, když reaguju nějak neurvale. Ale faktem je, že mě někdo zastavuje s žádostí o peníze prakticky neustále, určitě několikrát do týdne, a mně už to prostě leze na nervy. To bych mohla vydělávat jenom na to jejich žebrání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mě pak mrzí, když reaguju neurvale, ale v téhle situaci se ti ani nedivím. Zaklepání na okýnko auta by mě popravdě docela vyděsilo, ani vlastně nevím, proč to vnímám jako překročení nějaké hranice. ![]()
Až nedávno mi došlo, že vlastně nemusím nic poslouchat ani vysvětlovat. V obchodním centru jsem čekala před obchodem, pán ke mně přistoupil a požádal o drobné. Řekla jsem „ne“ a poodešla o pár metrů. Osvobozující! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před několika lety se u jednoho obchodu vyskytoval muž. Údajně bývalý učitel. Táta na něj měl štěstí, občas tomu muži koupil nebo dal nějaký rohlík s plastikou třeba. Muž nebyl nikdy zlý, agresivní nebo tak. Jídlo si vždycky vzal. A pokud náhodou dostal nějakou korunu kupoval si jen jídlo a pití. Žádný alkohol, cigarety… Třeba právě ten rohlík a něco k tomu.
Příspěvek upraven 20.12.24 v 21:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu že hotovost u sebe běžné nenosim tak nemám co dát.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem…
Nicméně asi před 5lety za mnou přišla paní, že ji někdo ukradl peněženku a nemá na vlak a když za mnou přišla znova přesně za týden se stejnou historkou, tak jsem si řekla, že už tak blbá nebudu a od té doby těmhle existencím nedávám ani korunu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta188 píše: Více
My byli na výletě v Brně. Kousek od nádraží tam nějaká ženská hrozně řešila, ze skončila s detma na ulici a nemají za co jíst a tak. Byla tam sama, žádné děti kolem nebyly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Peníze ne. Protože si za ně koupí chlast. Ožralistiku nehodlám podporovat. Jídlo bych ji klidně poskytla. Případně základní hygienické potřeby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bezdomovcům nedávám. Alkoholiky a drogově závislé nepodporuji. Taky to na mě párkrát zkoušeli a pak je tam člověk vidí ve všední den už v 10 dopoledne se válet s chlastem v ruce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!