Odsekla jsem bezdomovkyni na dotaz, jestli nemám drobné
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdyz jsem bydlela v Brne, ptali se me porad. Chlapi mi u toho hledeli na prsa, to jsem agresivni byla. A nahanece s pausaly od Vodafonu a O2 radim do stejne kategorie ![]()
Tady v okresnim meste je to jine, vic se zname. Muj muz da vzdycky. Naucila jsem se od nej byt laskavejsi. Je to mozna tady jine, pani chtela na autobus, protoze se potrebuje dostat k příbuzným. muz se ji zeptal, kolik stoji listek, ona rekla 37 Kc. Tak ji dal drobne, co mel. Pani jsem uz nevidela, tak snad dobre dojela.
Nebo po nas chteli u obchodaku obvazy z autolekarnicky. Pan mel ovazanou nohu, mel si to menit. Samozrejme jsem jim to dala. Mne je to jedno, ja si to lehce dokoupim a jim to pomuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blota @Erinne presne, mivam takove povysene otravene reakce a proc vlastne. Nedat se da i mile. Asi se vezeme s proudem, bete se za normalni bezdomovci pohrdat. Taky se pak stydim.
Udelala jsem si na davani pravidlo. Stvalo me, ze brzy vstavam vydelavat peníze, oni se vyspinkaji a vyrazi odpoledne. Tak davam VSEM, ktere potkam rano cestou DO prace. Moc jich neni
. Bohuzel jsem teda musela dat i na nejaky psi utulek podle toho pravidla, to bych normalne nedala nikdy
.
Ja jinak dost posilam na ruznou charitu, takze mam v tom ohledu svedomi ciste.
Jen se nepovysovat nad zebraky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kdysi na tklivou story vyhrabala z kapsy pár drobných a dostala tak strašně vynadáno, že potřebuje víc, že jsem peníze zase shrábla a pak regulérně zdrhla, neb ta osoba na mě velmi agresivně vyjela. Od té doby je buď obcházím obloukem nebo prostě řeknu, že nemám, a jdu dál. Zvlášť, když člověk potkává pořád dokola ty samý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tuhle konkrétní situaci moc nevím, ale ona to může být předehra k větší nepříjemnosti. Zastavíš, někdo ti z druhý strany otevře dveře, kabelka, mobil a pápá…
Ale ohledně darování jinak to já vidím asi odlišně.
Buď mu nechci nic dát, což je naprosto OK a není potřeba se cítit divně. A občas asi člověk nebude ani milý, protože je to opravdu obtěžující.
A když mu už něco chci dát (prachy), tak si já myslím, že mi moc nepřipadá ok, že ho mám lustrovat, na co to použije. Jeho potřeba je prostě jiná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se stalo asi před 15 lety dvakrát jsem natrefila na paní na Žižkově, kde jsem tenkrát pracovala…
Stará, hodně..
Nabízela mi krajkované dečky a kalhoty po manželovi.
Vše čisté, krajky naškrobený…
No… Dala jsem ji svojí svačinu a stovku, plakala chudera..
Tohle je smutný.
Jinak z práce jsem jezdila tramvají na Hlavak…pak parkem na metro..
Kdo zná, ví…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně nedávám. Občas jo. Třeba když se mi ten den splní něco, co jsem si moc přála
- Citovat
- Upravit
@Pudloslava píše: Více
Když já nemám pocit, že by to bylo z pocitu nadřazenosti. Spíš mám vztek, že z toho odmítnutí mám pak ještě výčitky svědomí.
Jinak taky různě nárazově přispívám, ale to si v klidu vyberu, komu a na co. Ale tohle pouliční mě fakt sejří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Drobný většinou dávám, že chci. Je mi jedno na co to použijou, nemám potřebu nikoho vychovávat. Na co nepřispívám jsou dobročinný sbírky jak na ulici, tak u pokladny v marketu. Odmítám, ale mile. Většinou si chci vybrat něco jinýho než nemocný děti a pejsky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jim říkám, ze ma u sebe víc drobných než já, bo hotovost, s tou nějak můj život nezvládá žít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vyzvědačka píše: Více
Prej v Praze bezna zalezitost, v Brne jsem se s tim jeste nesetkala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vídala jsem v Praze jednu starší paní, jak žebrá. Měla na hlavě šátek a i její oblečení bylo takové, že si člověk řekl, chudák babička. To vzbudí soucit.
Po nějaké době jsem si uvědomila, že to není jediná žebrající babička se šátkem, kterou potkávám.
Asi ten převlek funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to velice ošemetné. Dcera dost často takhle koupí jídlo. Pokud někdo slušně požádá, jde ho s dotyčným koupit. Teď naposled ji ale chlápek zatáhl pro bagetu za stovku řkouc, že jídla z potravinové banky se štítí. Takže tak.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já většinou pár drobných dávám
protože to nepocítím
a oni ať si dělají s tím co chtějí…
kokosové mlíko nebo řecký jogurt a celozrnné bio pečivo si za to evidentně koupit nejdou, to víme všichni…
není to příjemmé, někdy se i ohradím, záleží na situaci a povaze té žádosti..
minulý týden to bylo hodně hustý, byl to opravdu mladý zbitý vysoký kluk, hubený, zničený, plný krve, modřin a bahna, věk kolem 18, stojí u billy, už kvůli své práci jsem zůstala, když mne oslovil, jen se zeptal, zda mám nějaké drobné. moc děkoval, choval se slušně..
já se ho zeptala, co se mu stalo řekl velmi věrohodný příběh, že ho včera z bytu vyhodila přítelkyně, on se opil, pobil se s kámošem, spal ve škarpě (naštěstí nemrzlo) tak se ho ptám, kam může jít (charity a azyly tu máme totálně plné), on že má jen dědu a k tomu musí vlakem že ten vlak stojí cca 90kč
bylo to poprvé, kdy jsem vzala bankovku a fakt jsem mu ji dala
musel mi říct jméno, příjmení a slíbit, že k dědovi se pojede umýt a ohřát, páč on seděl u toho marketu na ledových schodech…
měla jsem z toho OK pocit, že jsem třeba klukovi pomohla
pak jsme si psali zrovna náhodně v naší místní městské fcb skupině zrovna taky o bezďácích, tak píšu, co se mi stalo zrovna ten den
a dvě baby mi napsaly do sz, že ví, kdo to je, je to psychiatrický pacient, notorický potížista, agresivec, bijec, rváč, pije…
takže shrnuto podtrženo - pár drobných možná příště ano, ale ŽÁDNÉ ILUZE!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@onajeblond píše: Více
Tohle se mi vrátilo.
Zamlada jsem odpovídala: „Prosímvás, já jsem studentka, zeptejte se někoho jiného.“ Byla jsem na tu formulaci pyšná, přišlo mi to jako takové milé odmítnutí, které zároveň nepřipouštělo diskusi. No, tak ne.
Ženská na mě jednou vyjela, jestli jí tím jako teda chci říct, že nemám peníze. Zas jsem se s tou Calvin Klein kabelkou na klíně nechtěla rouhat, tak jsem odešla bez odpovědi do jiného vagonu metra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!