Němčina a dys-

Anonymní
12.10.23 20:08

Němčina a dys-

Nějaký tip, jak pomoci dysgrafikovi a dysortografikovi s psanou němčinou?
Mají novou učitelku a ta doporučení z PPP asi nebere moc v potaz (je to rodilá mluvčí, česky skoro neumí, takže zprávu z poradny ani nepřečte). Dnes jsem viděla písemku, ze které potomek dostal kuli - 10 slovíček, z toho 2 špatně, 3 zcela správně a v 5 chyby typu zapomenuté písmeno, přehozená písmena, zdvojené písmeno, tam kde nemá být.
Sice to půjdu s učitelkou řešit při hovorových hodinách, ale zároveň asi bude potřeba na tom i nějak zamakat.
Slovíčko třeba doma píše 5krát, z toho 3× správně a 2× špatně, s různou chybou. Pod tlakem při písemce je úspěšnost ještě horší.
Angličtina mu takový problém nedělá, ale tam už má vyšší pokročilost, takže je zvyklý ji používat třeba v chatu s kamarády. V němčině po roce nějaké hlubší písemné konverzace schopný není, takže trénovat tímhle způsobem ještě nejde, snad v budoucnu. Ústně se příliš nezkouší, většina testů je písemně.
 Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30456
12.10.23 20:20

V první řadě neexistuje, aby si paní učitelka nedokázala přečíst zprávu z poradny a neřídila se jejími doporučeními. Takže řešit s třídní, ta snad česky umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.23 20:23
@hanka.br. píše:
V první řadě neexistuje, aby si paní učitelka nedokázala přečíst zprávu z poradny a neřídila se jejími doporučeními. Takže řešit s třídní, ta snad česky umí.

Jo, já to samozřejmě řešit půjdu. I s paní učitelkou, naštěstí umí anglicky, takže se snad domluvíme :lol:
Ale stejně ho němčina bude provázet ještě dalších 5 let, takže něco s tím dělat musíme.

• Citovat
  • Upravit
8966
12.10.23 21:12

Co je to za školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5304
12.10.23 21:14

Kdyz jsem nemcinu ucila, mela jsem podobneho studenta a proste jsem na nej brala ohled. Nebyl to zadny flakac a fakt se snazil, tak proc bych mu probuh jeste nakladala. Pisemku psal normalne s ostatnimi, ale pak jsem si ho zavolala a prosli jsme ji ustne. Pomahalo mu i pouzivat skolni tablet a ja jsem navic byla po studiu germanistiky zvykla lustit ruzne hieroglyfy, takze me jeho pisemky z miry ani moc nevyvadely. Ustne mu nemcina sla docela dobre. Tudiz bych v prvni rade promluvila se tridni ucitelkou a ucitelkou nemciny. Ony musi chtit pomoct. Je to o lidech. Vim, ze tehdy ten student byl rad za muj pristup a rikal mi, ze nekteri ucitele v jinych predmetech jeho dys- potize taky ignoruji a dostava spatne znamky zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí